Liste over kulturminner i bydel Vestre Aker

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller Bing

Liste over kulturminner i bydel Vestre Aker er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i bydel Vestre Aker i Oslo. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Denne listen er foreløpig ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den. Husk referanser.


Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
86193 Villa Dammann Villa Dammann
Villa Dammann
Boligeiendom 1900-tallet 59°56′18″N 10°42′45″Ø Q12009820 Oslo
116907 Villa Stenersen Villa Stenersen
Villa Stenersen
Boligeiendom 1900-tallet, andre kvartal 59°56′21″N 10°41′55″Ø Q14375801 Oslo
139866 Planetveien 10A, 12 og 14 Planetveien 10A, 12 og 14
Planetveien 10A, 12 og 14
Boligeiendom 1900-tallet, tredje kvartal 59°57′38″N 10°41′57″Ø Q16523477 Oslo
148774 Anne Maries vei 18-24 Boligeiendom 1900-tallet, andre kvartal 59°56′17″N 10°42′44″Ø Oslo
148861 Vindern Grøntområder 1700-tallet, andre kvartal 59°56′26″N 10°42′32″Ø Oslo
86174 Bjørnsgard Sauarloftet Bjørnsgard
Bjørnsgard Sauarloftet
Gårdstun Middelalder
Etterreformatorisk tid
1500-tallet
1537-1649
1600-tallet
1600-tallet, tredje kvartal
1700-tallet
1800-tallet
59°58′44″N 10°36′33″Ø Q19371996 Oslo
163784 Grimelund gård Grimelund gård
Grimelund gård
Gårdstun Fjerde kvartal
1700-tallet, etterreformatorisk tid
1800-tallet, første kvartal
1800-tallet
59°56′33″N 10°41′33″Ø Q15956995 Oslo
86180 Lille Frøen
Lille Frøen
Gårdstun Etterreformatorisk tid
1800-tallet, første kvartal
1800-tallet, tredje kvartal
59°56′04″N 10°42′39″Ø Oslo
86186 Ris hovedgård
Ris hovedgård
Gårdstun Etterreformatorisk tid
1800-tallet, første kvartal
1800-tallet, tredje kvartal
59°56′47″N 10°42′13″Ø Oslo
86194 Vestre Voksen
Vestre Voksen
Gårdstun Etterreformatorisk tid
1700-tallet
1800-tallet, første kvartal
59°57′38″N 10°38′29″Ø Oslo
85300 Ris kirkested Ris kirke
Ris kirkested
Kirkested 1900-tallet, andre kvartal 59°56′51″N 10°42′04″Ø Q7335797 Oslo
85329 Røa kirkested Røa kirke
Røa kirkested
Kirkested 1900-tallet, andre kvartal 59°56′59″N 10°38′36″Ø Q10361271 Oslo
85502 Smestad (Smedstad) kirkested Kirkested Middelalder 59°56′05″N 10°40′53″Ø Oslo
143796 Anne Maries vei 22 Områdefredning 1900-tallet, andre kvartal 59°56′17″N 10°42′43″Ø Oslo
148683 SSBU Statens senter for barne- og ungdomspsykiatri Humanitær institusjon 1900-tallet, tredje kvartal 59°57′22″N 10°43′01″Ø Oslo
148684 Diakonhjemmet avd. Vindern psykiatriske klinikk Humanitær institusjon 1900-tallet, første kvartal
1900-tallet, andre kvartal
59°56′30″N 10°42′43″Ø Oslo
164707 Bosetning - Bjerke - Bjerkebakken 11 Bjerke (husmannsplass)
Bosetning - Bjerke - Bjerkebakken 11
Husmannsplass 1900-tallet, tredje kvartal
1970
Oslo
164925 Haugen - Vækerøveien 171 Haugen (husmannsplass)
Haugen - Vækerøveien 171
Husmannsplass 1800-tallet, andre kvartal Oslo
164670 Husmannsplass - Larsenstua - Vækerøveien 169 Larsenstua
Husmannsplass - Larsenstua - Vækerøveien 169
Husmannsplass 1800-tallet, tredje kvartal Oslo
164939 Ødegården nedre (søndre) - Vækerøveien 178 Nedre Ødegård
Ødegården nedre (søndre) - Vækerøveien 178
Husmannsplass 1700-tallet, tredje kvartal Oslo
164454 Husmannsplass - Ødegården øvre (nordre) - Vækerøveien 200 Øvre Ødegård
Husmannsplass - Ødegården øvre (nordre) - Vækerøveien 200
Husmannsplass 1800-tallet, tredje kvartal Oslo

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]