Liste over kulturminner i bydel Nordre Aker

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller Bing

Liste over kulturminner i bydel Nordre Aker er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i bydel Nordre Aker i Oslo. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Denne listen er foreløpig ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den. Husk referanser.


Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
165280 Dampen, Nydalens samfunnshus - Gjerdrums vei 1 Dampen (Nydalen samfunnshus)
Dampen, Nydalens samfunnshus - Gjerdrums vei 1
Annen bygningslokalitet 1800-tallet, tredje kvartal Q14771733 Oslo
123964 Villa Schreiner - Langmyrgrenda 79 Villa Schreiner
Villa Schreiner - Langmyrgrenda 79
Boligeiendom 1900-tallet, tredje kvartal 59°57′54″N 10°44′42″Ø Q28718193 Oslo
149232 Store Ullevål Store Ullevål gård
Store Ullevål
Grøntområder 1800-tallet, første kvartal 59°56′26″N 10°44′04″Ø Q16267425 Oslo
164928 Gårdstun - Bakkehaugen gård - Einar Høigårds vei 25 Bakkehaugen gård
Gårdstun - Bakkehaugen gård - Einar Høigårds vei 25
Gårdstun 1800-tallet, første kvartal
1820-årene
Q20078608 Oslo
165894 Humanitær institusjon - Grefsen Vandcuuranstalt - Folkesanatoriet - Kjelsåsveien Grefsen Folkesanatorium
Humanitær institusjon - Grefsen Vandcuuranstalt - Folkesanatoriet - Kjelsåsveien
Humanitær institusjon 1800-tallet, tredje kvartal
1850–1875
Q11972523 Oslo
165257 Ellendalen spinderi - Gjerdrums vei 10 d Ellendalens Spinderi
Ellendalen spinderi - Gjerdrums vei 10 d
Industrianlegg 1800-tallet, andre kvartal Q14243473 Oslo
165564 Industrianlegg - Bakke mølle - Nydalsveien 21 Bakke Mølle
Industrianlegg - Bakke mølle - Nydalsveien 21
Industrianlegg 1900-tallet, første kvartal Q13617806 Oslo
165798 Jernbaneanlegg - Grefsen stasjon - Hans Nielsen Hauges gate 54 Grefsen stasjon
Jernbaneanlegg - Grefsen stasjon - Hans Nielsen Hauges gate 54
Jernbaneanlegg 1800 tallet, fjerde kvartal
1899
Q3603459 Oslo
83843 Bakkehaugen kirkested Bakkehaugen kirke
Bakkehaugen kirkested
Kirkested 1900-tallet, tredje kvartal 59°56′56″N 10°45′15″Ø Q4580047 Oslo
84413 Grefsen kirkested Grefsen kirke
Grefsen kirkested
Kirkested 1900-tallet, andre kvartal 59°57′15″N 10°46′45″Ø Q10297163 Oslo
165788 Grefsen kapell og kirkegård Grefsen kirkegård / Grefsen kapell
Grefsen kapell og kirkegård
Kirkested 1900-tallet, første kvartal
1904
Oslo
85144 Nordberg kirkested Nordberg kirke (Oslo)
Nordberg kirkested
Kirkested 1900-tallet, tredje kvartal 59°57′46″N 10°44′33″Ø Q10358207 Oslo
85179 Nydalen kirkested Nydalen kapell
Nydalen kirkested
Kirkested 1900-tallet, første kvartal 59°57′08″N 10°46′02″Ø Q15077534 Oslo
165847 Kulturinstitusjon - Kjelsåsveien 18 Grefsen og Disen Velhus
Kulturinstitusjon - Kjelsåsveien 18
Kulturinstitusjoner - forsamlingshus 1900-tallet, andre kvartal
1928–1929
Q11972520 Oslo
86192 Vestre Aker prestegård Vestre Aker prestegård
Vestre Aker prestegård
Prestegård Etterreformatorisk tid 59°56′13″N 10°43′27″Ø Q14954321 Oslo
86175 Blindern studenterhjem Blindern studenterhjem
Blindern studenterhjem
Undervisningsanlegg 1900-tallet
1900-tallet, første kvartal
59°56′27″N 10°43′08″Ø Q11961576 Oslo
84414 Grefsenåsen kirkested Grefsenåsen kapell
Grefsenåsen kirkested
Kirkested 1900-tallet, første kvartal 59°57′40″N 10°47′49″Ø Q12780087 Oslo
148678 Gaustad sykehus Gaustad sykehus
Gaustad sykehus
Humanitær institusjon Etterreformatorisk tid
1800-tallet, andre kvartal
til
1900-tallet, fjerde kvartal
59°56′52″N 10°43′01″Ø Q1773522 Oslo
12185 Sognsvannsveien 21 Sognsvannsveien 21 Bergkunst Bronsealder 59°57′12″N 10°42′44″Ø Oslo
51591 Gaustad Vestre (SINTEF), Forskningsveien 1 Gaustad Vestre (SINTEF), Forskningsveien 1 Bergkunst Førreformatorisk tid
Bronsealder
59°56′41″N 10°42′49″Ø Oslo
76641 Tørtberg (Blindern) Tørtberg (Blindern) Bergkunst Førreformatorisk tid
Bronsealder
59°56′14″N 10°43′03″Ø Oslo
138937 Eikelunden Eikelunden Bergkunst Bronsealder 59°57′03″N 10°42′56″Ø Oslo
30614 Midtoddveien 25A Midtoddveien 25A
Midtoddveien 25A
Bergkunst Bronsealder 59°58′02″N 10°47′22″Ø Oslo
169127 Norges idrettshøgskole Norges idrettshøyskole
Norges idrettshøgskole
Undervisningsanlegg 1900-tallet, tredje kvartal
1963-1966
Q1769401 Oslo

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

  • Artikkelen har ingen egenskaper for offisielle lenker i Wikidata