Liste over kulturminner i bydel Østensjø

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller Bing

Liste over kulturminner i bydel Østensjø er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i bydel Østensjø i Oslo. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
132933 Christinedal - Harry Fetts vei 10 Christinedal - Harry Fetts vei 10
Christinedal - Harry Fetts vei 10
Boligeiendom 1700-tallet
1800-tallet, fjerde kvartal
1900-tallet, andre kvartal
59°54′11″N 10°49′30″Ø Q17762352 Oslo
86195 Abildsø nordre Abildsø gård
Abildsø nordre
Gårdstun Etterreformatorisk tid
1700-tallet
1900-tallet
59°53′14″N 10°49′10″Ø Q11956793 Oslo
86201 Nordre Skøyen Nordre Skøyen hovedgård
Nordre Skøyen
Gårdstun 1700-tallet
1700-tallet, tredje kvartal
1800-tallet, fjerde kvartal
59°54′27″N 10°49′39″Ø Q19383338 Oslo
91806 Østensjø gård Østensjø gård
Østensjø gård
Gårdstun Etterreformatorisk tid
1800-tallet, fjerde kvartal
59°53′16″N 10°49′58″Ø Q63953317 Oslo
169384 Gårdstun - Ulsrud gård - Ulsrudveien 43 Ulsrud gård
Gårdstun - Ulsrud gård - Ulsrudveien 43
Bebyggelse-Infrastruktur 1800 tallet, andre kvartal 59°53′28″N 10°51′04″Ø Q12008331 Oslo
83997 Bøler kirkested Bøler kirke
Bøler kirkested
Kirkested 1900-tallet, tredje kvartal 59°52′57″N 10°50′23″Ø Q10297118 Oslo
84387 Manglerud kirkested Manglerud kirke
Manglerud kirkested
Kirkested 1900-tallet, tredje kvartal 59°53′47″N 10°48′39″Ø Q10357180 Oslo
85229 Oppsal kirkested Oppsal kirke
Oppsal kirkested
Kirkested 1900-tallet, tredje kvartal 59°53′59″N 10°50′35″Ø Q10359489 Oslo
169328 Bøler samfunnshus, bibliotek og bad - Bølerlia 3 Bøler samfunnshus, bibliotek og bad
Bøler samfunnshus, bibliotek og bad - Bølerlia 3
Kulturinstitusjoner - forsamlingshus 1900-tallet, fjerde kvartal 59°52′58″N 10°50′31″Ø Q63965175 Oslo
169330 Oppsal skole - Vetlandsveien 79 / Undervisningsanlegg Oppsal skole
Oppsal skole - Vetlandsveien 79 / Undervisningsanlegg
Undervisningsanlegg 1900 tallet, tredje kvartal 59°53′54″N 10°50′38″Ø Q11994012 Oslo
169389 Rustad skole - Paal Bergs vei 30 / Undervisningsanlegg Rustad skole
Rustad skole - Paal Bergs vei 30 / Undervisningsanlegg
Undervisningsanlegg 1900 tallet, tredje kvartal 59°52′18″N 10°50′19″Ø Q19387093 Oslo
169409 Østensjø skole - Østensjøveien 112 / Undervisningsanlegg Østensjø skole
Østensjø skole - Østensjøveien 112 / Undervisningsanlegg
Undervisningsanlegg 1900-tallet, første og andre kvartal 59°53′58″N 10°49′51″Ø Q12011917 Oslo
169541 Skøyenåsen skole - Haakon Tveters vei 75 / Undervisningsanlegg Skøyenåsen skole
Skøyenåsen skole - Haakon Tveters vei 75 / Undervisningsanlegg
Undervisningsanlegg 1900 tallet, tredje kvartal 59°53′44″N 10°50′11″Ø Q12001327 Oslo
226408 Olaf Helsets vei 5 - Tandbergbygget Skullerud næringssenter
Olaf Helsets vei 5 - Tandbergbygget
Industrianlegg 1900 tallet, tredje kvartal Oslo
41902 Tallberget / Gravfelt Tallberget
Tallberget / Gravfelt
Gravfelt Jernalder 59°53′29″N 10°49′28″Ø Q12005124 Oslo
70418 Langerud / Gravfelt Oldtidsveien (Langerud)
Langerud / Gravfelt
Gravfelt Bronsealder - jernalder 59°52′12″N 10°49′56″Ø Q11993534 Oslo

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]