Liste over kulturminner i bydel Nordstrand

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller Bing

Liste over kulturminner i bydel Nordstrand er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i bydel Nordstrand i Oslo. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
86004 Selvaaghuset Selvaaghuset
Selvaaghuset
Boligeiendom 1900-tallet 59°53′12″N 10°46′25″Ø Oslo
86200 Singasteinveien 15 - Ormøya Singasteinveien 15 - Ormøya Boligeiendom 1800-tallet
1900-tallet
59°52′37″N 10°45′29″Ø Oslo
116936 Vingolfveien 6b Vingolfveien 6b Boligeiendom 1900-tallet
1900-tallet, første kvartal
1900-tallet, andre kvartal
59°52′10″N 10°47′12″Ø Oslo
128792 Fossilveien 2 og 8 Fossilveien 2 og 8
Fossilveien 2 og 8
Feriested-landsted 1800-tallet, fjerde kvartal 59°51′59″N 10°45′32″Ø Oslo
80130 Ryen varde Ryen varde
Ryen varde
Forsvarsanlegg Førreformatorisk tid 59°53′33″N 10°47′42″Ø Oslo
86198 Ljabru Ljabru hovedgård
Ljabru
Gårdstun 1800-tallet, første kvartal 59°50′59″N 10°48′13″Ø Oslo
86199 Ljan jernbanestasjon - østfoldbanen Ljan stasjon
Ljan jernbanestasjon - østfoldbanen
Jernbaneanlegg 1900-tallet
1900-tallet, andre kvartal
59°51′11″N 10°47′06″Ø Q1778948 Oslo
83862 Bekkelaget kirkested Bekkelaget kirke
Bekkelaget kirkested
Kirkested 1900-tallet, første kvartal 59°53′05″N 10°47′18″Ø Q10297093 Oslo
84312 Ljan kirkested Ljan kirke
Ljan kirkested
Kirkested 1900-tallet, andre kvartal 59°50′47″N 10°47′04″Ø Q10356309 Oslo
84888 Lambertseter kirkested Lambertseter kirke
Lambertseter kirkested
Kirkested 1900-tallet, tredje kvartal 59°52′12″N 10°48′49″Ø Q10355937 Oslo
85170 Nordstrand kirkested Nordstrand kirke
Nordstrand kirkested
Kirkested 1800-tallet, tredje kvartal 59°51′33″N 10°48′09″Ø Q10359282 Oslo
85237 Ormøy kirkested Ormøy kirke
Ormøy kirkested
Kirkested 1800-tallet, fjerde kvartal 59°52′36″N 10°45′44″Ø Q10359615 Oslo
87639 Ekebergrestauranten Ekebergrestauranten
Ekebergrestauranten
Overnattings-/serveringssted 1900-tallet
1900-tallet, andre kvartal
59°53′58″N 10°45′42″Ø Q11966927 Oslo
41907 Ekeberg 2 (Sjømannsskolen) / Familiedalen Helleristningene på Ekeberg
Ekeberg 2 (Sjømannsskolen) / Familiedalen
Bergkunst Eldre steinalder 59°53′51″N 10°45′35″Ø Q11974886 Oslo
12172 Ekeberg 27 Ekeberg 27 Bergkunst Førreformatorisk tid
Bronsealder
59°53′54″N 10°45′56″Ø Oslo
12173 Ekeberg 18 Ekeberg 18
Ekeberg 18
Bergkunst Bronsealder 59°53′54″N 10°46′13″Ø Oslo
12176 Ekeberg 1 (Rideskolen) Ekeberg 1 (Rideskolen) Bergkunst Bronsealder 59°53′31″N 10°46′19″Ø Oslo
49413 Ekeberg 21 Ekeberg 21 Bergkunst Bronsealder 59°53′55″N 10°46′10″Ø Oslo
62008 Ekebergveien 131 B Ekebergveien 131 B Bergkunst Bronsealder 59°52′59″N 10°47′10″Ø Oslo
70417 Brannfjell skole Brannfjell skole Bergkunst Bronsealder 59°53′17″N 10°46′58″Ø Oslo
76658 Ekeberg 23 Ekeberg 23 Bergkunst Bronsealder 59°53′30″N 10°46′22″Ø Oslo
76661 Ekeberg 24 Ekeberg 24 Bergkunst Bronsealder 59°53′23″N 10°47′03″Ø Oslo
76670 Ryen Ryen Bergkunst Bronsealder 59°53′30″N 10°47′52″Ø Oslo
116404 Ekeberg 26 (A11) Ekeberg 26 (A11) Bergkunst Bronsealder 59°53′56″N 10°46′05″Ø Oslo
116892 Ekeberg 12 Ekeberg 12 Bergkunst Bronsealder 59°53′47″N 10°46′01″Ø Oslo
116893 Ekeberg 13 Ekeberg 13
Ekeberg 13
Bergkunst Bronsealder 59°53′46″N 10°46′08″Ø Oslo
116999 Ekeberg 15 Ekeberg 15 Bergkunst Førreformatorisk tid
Bronsealder
59°53′55″N 10°46′04″Ø Oslo
117062 Ekeberg 28 (A6 og A7) Ekeberg 28 (A6 og A7) Bergkunst Bronsealder 59°53′56″N 10°46′15″Ø Oslo
117064 Ekeberg 30 (A9) Ekeberg 30 (A9) Bergkunst Førreformatorisk tid
Bronsealder
59°53′57″N 10°45′59″Ø Oslo
117065 Ekeberg 31 (A12) Ekeberg 31 (A12) Bergkunst Jernalder 59°53′39″N 10°46′27″Ø Oslo
133995 Ekeberg Bergkunst Jernalder 59°53′42″N 10°45′55″Ø Oslo
133797 T6 T6 Bergkunst Førreformatorisk tid 59°53′55″N 10°45′50″Ø Oslo
133805 T12 T12 Bergkunst Førreformatorisk tid 59°53′47″N 10°45′43″Ø Oslo
134098 T7 T7 Bergkunst Førreformatorisk tid 59°53′54″N 10°45′50″Ø Oslo
133806 Lokalitet T4 Lokalitet T4 Bergkunst Førreformatorisk tid 59°53′47″N 10°45′51″Ø Oslo
134104 Bergkunst Bergkunst Førreformatorisk tid 59°53′47″N 10°45′52″Ø Oslo
80759 Ekebergplatået 2 (Røhrts vei) Steinbrudd Eldre steinalder 59°54′00″N 10°47′00″Ø Oslo
80120 Kirkegård Kirkegårdslokalitet Førreformatorisk tid 59°52′24″N 10°47′43″Ø Oslo
41908 Lambertseter
Lambertseter
Tradisjonslokalitet Etterreformatorisk tid 59°52′45″N 10°48′53″Ø Oslo

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

  • Artikkelen har ingen egenskaper for offisielle lenker i Wikidata