Liste over kulturminner i Odda

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller Bing

Liste over kulturminner i Odda er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Odda. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
130659 Øverlandhytta Øverlandhytta Annen bygningslokalitet 1900-tallet 60°02′38″N 7°04′53″Ø Odda
135562 Eriksbu Politihytta Eriksbu Politihytta Annen bygningslokalitet 1900-tallet 59°59′02″N 7°15′22″Ø Odda
135567 Veidemannbu Veidemannbu Annen bygningslokalitet 1900-tallet, første kvartal 59°58′34″N 7°15′14″Ø Odda
135568 Hellevassbu turisthytte Hellevassbu turisthytte Annen bygningslokalitet 1900-tallet, tredje kvartal 59°58′59″N 7°12′54″Ø Odda
135570 Vivassdalen Vivassdalen Annen bygningslokalitet 1900-tallet, andre kvartal 60°01′00″N 7°00′52″Ø Odda
101839 Reinsnos - Fetts fk. 1, Foss
Reinsnos - Fetts fk. 1, Foss
Bautasteinslokalitet Jernalder 59°59′10″N 6°43′08″Ø Odda
101840 Sandvin - Fetts fk. 1/2
Sandvin - Fetts fk. 1/2
Bautasteinslokalitet Jernalder 60°00′37″N 6°33′20″Ø Odda
104171 Stana - Fk. 1/2 (helleristning) Stana - Fk. 1/2 (helleristning) Bergkunst Bronsealder 60°08′22″N 6°34′11″Ø Odda
108477 Horda - Skålgropstein, Fjellstølen Horda - Skålgropstein, Fjellstølen Bergkunst Førreformatorisk tid 59°49′33″N 6°44′35″Ø Odda
143939 Tokheimskaret - Skålgropstein Tokheimskaret - Skålgropstein Bergkunst Bronsealder 60°05′00″N 6°29′41″Ø Odda
101832 Berge - Fetts fk. 1, Åsthelleberget Berge - Fetts fk. 1, Åsthelleberget
Berge - Fetts fk. 1, Åsthelleberget
Forsvarsanlegg Jernalder 59°57′11″N 6°35′42″Ø Odda
101841 Sandvin - Fetts fk. 4, Sandvinshaugen Sandvin - Fetts fk. 4, Sandvinshaugen
Sandvin - Fetts fk. 4, Sandvinshaugen
Forsvarsanlegg Jernalder 60°00′31″N 6°33′45″Ø Odda
119811 Løining Løyning Løining Løyning Gårdstun 1800-tallet, andre kvartal 59°54′32″N 6°38′18″Ø Odda
106263 Prosjekt Nordmannsslepene - Markedsplass, Røldal Handelsplass Førreformatorisk tid 59°49′59″N 6°48′47″Ø Odda
127142 Odda smelteverk Odda Smelteverk
Odda smelteverk
Industrianlegg 1900-tallet, første kvartal
1900-tallet, tredje kvartal
1900-tallet, fjerde kvartal
60°03′53″N 6°32′57″Ø Odda
85196 Odda kyrkjestad Odda kirke
Odda kyrkjestad
Kirkested Middelalder
1800-tallet, tredje kvartal
60°04′13″N 6°32′52″Ø Odda
85335 Røldal stavkyrkje Røldal stavkirke
Røldal stavkyrkje
Kirkested Middelalder
Høymiddelalder
59°49′51″N 6°49′22″Ø Odda
85444 Skare kyrkjestad Skare kirke
Skare kyrkjestad
Kirkested 1900-tallet, andre kvartal 59°55′56″N 6°35′37″Ø Odda
85699 Tyssedal kyrkjestad Tyssedal kirke
Tyssedal kyrkjestad
Kirkested 1900-tallet, tredje kvartal 60°07′02″N 6°33′44″Ø Odda
87202 Tyssedal kraftverk Tyssedal kraftanlegg
Tyssedal kraftverk
Kraftverk 1900-tallet
1900-tallet, første kvartal
60°07′15″N 6°33′23″Ø Odda
143969 Tokheimskaret - krigshytta Tokheimskaret - krigshytta Krigsminnelokalitet 1900-tallet 60°04′55″N 6°29′39″Ø Odda
128466 Merkestein Merkestein Uviss tid 59°52′24″N 6°52′53″Ø Odda
127067 Gamlestølen, Seljestad Seter Uviss tid 59°52′55″N 6°38′47″Ø Odda
127072 Slevedalen Seter Uviss tid 60°05′52″N 6°33′56″Ø Odda
127073 Freimsstølen Seter Uviss tid 60°04′01″N 6°34′45″Ø Odda
127074 Hevresete Seter Uviss tid 60°01′24″N 6°34′47″Ø Odda
127075 Heimste Hildalsstølen Seter Uviss tid 59°59′27″N 6°36′21″Ø Odda
127077 Instestølen Seter Uviss tid 60°00′12″N 6°37′49″Ø Odda
127078 Hengstølen Seter Uviss tid 59°58′44″N 6°36′13″Ø Odda
127079 Fodnastøl Seter Uviss tid 59°57′30″N 6°37′32″Ø Odda
127080 Fisketjørnstølen Seter Uviss tid 59°57′41″N 6°40′23″Ø Odda
127081 Skardsstølen Seter Uviss tid 59°58′01″N 6°40′31″Ø Odda
127082 Vierkvelven Seter Uviss tid 59°58′56″N 6°42′00″Ø Odda
127083 Foss Seter Uviss tid 59°59′17″N 6°42′57″Ø Odda
127084 Nosastølen Seter Uviss tid 59°58′21″N 6°46′01″Ø Odda
127085 Setenuten Seter Uviss tid 59°57′55″N 6°45′59″Ø Odda
127086 Austdal Seter Uviss tid 59°56′40″N 6°41′55″Ø Odda
127087 Skare Seter Uviss tid 59°56′09″N 6°36′11″Ø Odda
127088 Fossasete Seter Uviss tid 60°01′29″N 6°31′41″Ø Odda
127089 Lauvås? Seter Uviss tid 59°59′47″N 6°32′32″Ø Odda
127090 Vierdal Seter Uviss tid 59°58′40″N 6°30′20″Ø Odda
127091 Grønsdalsstølen Seter Uviss tid 59°58′11″N 6°33′18″Ø Odda
127092 Nyastøl Seter Uviss tid 59°57′03″N 6°32′42″Ø Odda
127093 Træstøl Seter Uviss tid 59°57′28″N 6°32′46″Ø Odda
127094 Svarthammar Seter Uviss tid 59°57′02″N 6°32′04″Ø Odda
127095 Sør for Nonsnut Seter Uviss tid 59°54′55″N 6°35′10″Ø Odda
127096 Tungestøl Seter Uviss tid 59°54′07″N 6°35′07″Ø Odda
127097 Langedal Seter Uviss tid 59°54′18″N 6°35′55″Ø Odda
127098 Torekovstølen Seter Uviss tid 59°54′37″N 6°39′28″Ø Odda
127100 Nyastølen, Løyning Seter Uviss tid 59°54′00″N 6°40′34″Ø Odda
127101 Skrøyvo Seter Uviss tid 59°53′57″N 6°41′54″Ø Odda
127102 Botnavatnet Seter Uviss tid 59°54′36″N 6°43′46″Ø Odda
127104 Løyningsvatnet Seter Uviss tid 59°54′05″N 6°40′07″Ø Odda
127105 Loni Seter Uviss tid 59°53′33″N 6°42′08″Ø Odda
127106 Nyastølsvatnet Seter Uviss tid 59°53′44″N 6°40′22″Ø Odda
127107 Grøndalen Seter Uviss tid 59°51′21″N 6°47′54″Ø Odda
127108 Tjørna Seter Uviss tid 59°51′20″N 6°48′46″Ø Odda
127109 Austdalen, Røldal Seter Uviss tid 59°51′13″N 6°49′48″Ø Odda
127110 Vivassvatnet Seter Uviss tid 59°58′13″N 6°58′30″Ø Odda
127111 Middalsbu Seter Uviss tid 59°57′24″N 6°59′18″Ø Odda
127112 ...dalsæter Seter Uviss tid 59°57′06″N 6°57′32″Ø Odda
127113 Sørvest for Middalsbu Seter Uviss tid 59°56′53″N 6°57′56″Ø Odda
127114 Åsen, Valldalen Seter Uviss tid 59°55′37″N 6°55′08″Ø Odda
127115 Grytingstøl Seter Uviss tid 59°54′56″N 6°53′59″Ø Odda
127116 Grøvesstølen Seter Uviss tid 59°54′27″N 6°54′40″Ø Odda
127117 Kjømberget Seter Uviss tid 59°55′02″N 6°57′23″Ø Odda
127118 Valldalen Seter Uviss tid 59°54′50″N 6°56′23″Ø Odda
127119 Tangavadet Seter Uviss tid 59°53′16″N 6°54′41″Ø Odda
127120 Øvlandsstølen Seter Uviss tid 59°52′26″N 6°52′50″Ø Odda
127121 Einungsstølen Seter Uviss tid 59°52′21″N 6°52′36″Ø Odda
127122 Einungsstølen Seter Uviss tid 59°52′21″N 6°52′36″Ø Odda
127123 Ullstølen Seter Uviss tid 59°52′11″N 6°52′24″Ø Odda
127124 Oksastølen Seter Uviss tid 59°51′56″N 6°51′31″Ø Odda
127125 Bråstøl Seter Uviss tid 59°51′49″N 6°52′09″Ø Odda
127126 Nyastøl, Røldal Seter Uviss tid 59°51′20″N 6°52′04″Ø Odda
127127 Hagastølen Seter Uviss tid 59°51′17″N 6°53′09″Ø Odda
127128 Bergsstølen Seter Uviss tid 59°51′24″N 6°54′36″Ø Odda
127129 Innihagastølen Seter Uviss tid 59°51′14″N 6°54′45″Ø Odda
127130 Tarjebudalen Seter Uviss tid 59°51′30″N 6°55′46″Ø Odda
130462 Ved Votna Seter Uviss tid 59°50′04″N 6°58′20″Ø Odda
130463 Midtlæger Seter Etterreformatorisk tid 59°50′22″N 6°59′20″Ø Odda
130464 Fjellsjå Seter Uviss tid 59°50′51″N 6°58′09″Ø Odda
130466 Ulevåbotnen Seter Uviss tid 59°51′13″N 7°04′21″Ø Odda
130467 Nupshallane Seter Uviss tid 59°51′21″N 7°06′15″Ø Odda
130468 Midtfjellsvollen Seter Uviss tid 59°50′57″N 7°07′53″Ø Odda
130470 Ståvassviki Seter Uviss tid 59°49′37″N 7°08′41″Ø Odda
130471 ved Gauthellernuten Seter Uviss tid 59°50′09″N 6°54′08″Ø Odda
130473 Blåbergnutstølen Seter Uviss tid 59°47′50″N 6°54′10″Ø Odda
130475 Nyastølen, Blåbergdalen Seter Uviss tid 59°48′12″N 6°51′21″Ø Odda
130476 Bratteigstølen Seter Uviss tid 59°47′17″N 6°50′20″Ø Odda
130478 Bratteigstølen Seter Uviss tid 59°47′17″N 6°50′20″Ø Odda
130479 Grytdalen Seter Uviss tid 59°48′28″N 6°49′45″Ø Odda
130480 Grytdalen Seter Uviss tid 59°48′28″N 6°49′45″Ø Odda
130482 Martestølen Seter Uviss tid 59°47′44″N 6°47′27″Ø Odda
130484 Odlandstølen Seter Uviss tid 59°47′08″N 6°48′13″Ø Odda
130485 Øynastølen Seter Uviss tid 59°45′10″N 6°49′20″Ø Odda
130487 Rindastølen Seter Uviss tid 59°45′08″N 6°48′53″Ø Odda
130488 Seter Seter Uviss tid 59°44′56″N 6°48′41″Ø Odda
130489 Kvamastølen Seter Uviss tid 59°44′29″N 6°47′26″Ø Odda
130490 Helleren Seter Uviss tid 59°44′26″N 6°48′08″Ø Odda
130491 Nedste Stølen, Røldal Seter Uviss tid 59°44′51″N 6°47′32″Ø Odda
130492 Seter Seter Uviss tid 59°45′07″N 6°49′36″Ø Odda
130493 Dalastølen Seter Uviss tid 59°43′08″N 6°45′34″Ø Odda
130494 Øvrestølen, Røldal Seter Uviss tid 59°42′40″N 6°45′24″Ø Odda
130495 Bakkastølen Seter Uviss tid 59°43′02″N 6°45′42″Ø Odda
130496 Hegerlandsdalen Seter Uviss tid 59°44′03″N 6°43′11″Ø Odda
130497 Frøystølen Seter Uviss tid 59°50′39″N 6°51′28″Ø Odda
135293 Seter Seter Uviss tid 59°59′23″N 7°12′20″Ø Odda
144095 Jordal - Liasete - Tuft 1 Seter Etterreformatorisk tid 60°01′44″N 6°30′28″Ø Odda
144096 Jordal - Liasete - Tuft 2 Seter Etterreformatorisk tid 60°08′43″N 10°13′14″Ø Odda
144097 Jordal - Liasete - Tuft 3 Seter Etterreformatorisk tid 60°01′45″N 6°30′28″Ø Odda
144098 Jordal - Liasete - Tuft 4 Seter Jernalder 60°01′44″N 6°30′27″Ø Odda
135283 Hedlevatn Hedlevatn Sjømerke 1900-tallet, tredje kvartal 59°59′04″N 7°13′49″Ø Odda
101214 Skjeldås - Fetts fk. 5, Skjenafjell Steinbrudd Jernalder 60°09′56″N 6°36′16″Ø Odda
101837 Digranes - Fetts fk. 1, Tussaholo Steinbrudd Jernalder 60°09′46″N 6°32′31″Ø Odda
101838 Kvitno - Fetts fk. 2
Kvitno - Fetts fk. 2
Steinbrudd Jernalder 60°10′25″N 6°32′40″Ø Odda
101886 Skare - Fetts fk. 2, Klybberhaugen Steinbrudd Jernalder 59°56′11″N 6°35′47″Ø Odda
110553 Nupshadlane, Haukelifjell Nupshadlane, Haukelifjell Vegstasjon 1800-tallet, fjerde kvartal 59°51′18″N 7°06′50″Ø Odda
110558 Dyrskar, Haukelifjell Dyrskar, Haukelifjell Vegstasjon 1900-tallet, andre kvartal 59°50′25″N 7°02′56″Ø Odda

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]