Liste over kulturminner i Flora

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller Bing

Liste over kulturminner i Flora er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Flora. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
35763 Fetts fk.nr. 2/1-2 Herneset Bautasteinslokalitet Jernalder 61°31′04″N 4°59′33″Ø Flora
72900 Fetts fk.nr. 2/1-2 Bautasteinslokalitet Jernalder 61°39′44″N 4°59′11″Ø Flora
6318 Domba (Fetts fk.nr. 1) Domba (Fetts fk.nr. 1)
Domba (Fetts fk.nr. 1)
Bergkunst Bronsealder 61°40′48″N 4°49′54″Ø Flora
25845 Ausevik Ausevik
Ausevik
Bergkunst 022
Steinalder
61°32′29″N 5°16′34″Ø Flora
72892 Nyreg. Neset Nyreg. Neset Bergkunst Bronsealder 61°36′07″N 5°08′38″Ø Flora
142080 Æsøy Æsøy Bergverk-gruveanlegg Jernalder 61°29′55″N 4°55′01″Ø Flora
87359 Stabben fyrstasjon Stabben fyr
Stabben fyrstasjon
Fyrstasjon-losstasjon 1800-tallet 61°36′03″N 4°57′18″Ø Flora
87360 Ytterøyane fyrstasjon Ytterøyane fyr
Ytterøyane fyrstasjon
Fyrstasjon-losstasjon Etterreformatorisk tid
1800-tallet
1900-tallet
61°34′08″N 4°40′43″Ø Flora
129194 Tonheim Gårdsanlegg Uviss tid 61°36′38″N 5°23′10″Ø Flora
87326 Svanøy gård Svanøy Hovedgård Gårdstun 1700-tallet
1700-tallet, fjerde kvartal
61°29′37″N 5°07′54″Ø Flora
132258 Furesund Furesund Handelsanlegg 1700-tallet 61°34′45″N 4°59′38″Ø Flora
55545 Bru (Svanøy) kyrkjestad Svanøy kirke
Bru (Svanøy) kyrkjestad
Kirkested Middelalder 61°29′37″N 5°07′58″Ø Flora
83940 Brandsøy kyrkjestad Brandsøy kirke Kirkested Middelalder 61°36′36″N 5°07′47″Ø Flora
84076 Eikefjord kyrkjestad Eikefjord kirke
Eikefjord kyrkjestad
Kirkested 1800-tallet, første kvartal 61°35′07″N 5°27′34″Ø Flora
84164 Florø kyrkjestad Florø kirke
Florø kyrkjestad
Kirkested 1800-tallet, fjerde kvartal 61°35′56″N 5°01′45″Ø Flora
84773 Kinn kyrkjestad Kinn kirke
Kinn kyrkjestad
Kirkested Middelalder 61°33′59″N 4°45′27″Ø Flora
85142 Nordal kyrkjestad Nordal kirke
Nordal kyrkjestad
Kirkested 1800-tallet, fjerde kvartal 61°38′34″N 5°22′43″Ø Flora
85551 Stavang kyrkjestad Stavang kirke
Stavang kyrkjestad
Kirkested 1800-tallet, tredje kvartal
1900-tallet, tredje kvartal
61°32′06″N 5°10′55″Ø Flora
141304 Havikbotn 3 Havikbotn 3 Ovnslokalitet Eldre steinalder 61°36′18″N 5°04′17″Ø Flora
64080 Nyreg. Steinbrudd Jernalder 61°29′48″N 5°06′17″Ø Flora
109717 Stakaneset diabasgang
Stakaneset diabasgang
Steinbrudd Eldre steinalder 61°36′12″N 5°14′18″Ø Flora
160974 Osefjellet Steinbrudd Uviss tid 61°32′36″N 5°37′58″Ø Flora

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]