Liste over innsjøer i Vestland

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Denne listen er foreløpig ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den. Husk referanser.


Liste over innsjøer i Vestland er innsjøer som helt eller delvis ligger innenfor grensene til Vestland fylke. Dersom innsjøen ligger i flere kommuner er den kommunen som tilregnes størstedelen oppført først.

Hornindalsvatnet, den største i Vestland, dypest i Europa.
Jølstravatnet
Tyin
Oppstrynsvatnet
Breimsvatnet
Veitastrondsvatnet
Navn Areal km² Moh. Beliggenhet Bemerkning
Askevatnet 2,1455 12 Askøy
Askjellsdalsvatnet 2,8565 805 Vaksdal
Austdalsvatnet 7,94 1200 Luster
Bergsvatnet (Høyanger) 3,27 597 Høyanger
Bjølsegrøvvatnet 5,82 880 Kvam
Blådalsvatnet 2,8337 711 Kvinnherad
Breiavatnet (Odda) 3,35 1233 Odda
Breidvatnet 2,17 10 Fjaler
Breimsvatnet 22,52 61 Gloppen, Sunnfjord
Byttevatnet 0,46 486 Sunnfjord
Dalavatnet 2,34 395 Sogndal
Dingevatnet 2,85 26 Gulen
Eidfjordvatnet 3,55 19 Eidfjord
Eldrevatnet 3,48 1116 Lærdal
Endestadvatnet 3,49 59 Kinn
Evangervatnet 3,23 11 Voss
Finsevatnet 3,17 1216 Ulvik
Flakavatnet 3,43 1453 Ulvik delvis Hol (Buskerud)
Forevatnet 27 Sveio
Fylingsvatnet 0,32 177 Sunnfjord
Gjønavatnet 2,8934 40 Fusa
Granvinsvatnet 4,05 24 Granvin
Hafslovatnet 6,56 169 Luster
Halnefjorden 13,61 1130 Eidfjord også Hol og Nore og Uvdal (Buskerud)
Hamlagrøvatnet 10,34 588 Voss, Kvam
Haukedalsvatnet 10,22 297 Sunnfjord
Henangervatnet 2,6999 12 Fusa
Hestadfjorden 3,06 146 Sunnfjord
Hestedalsvatnet 0,049 534 Gloppen
Hjelmevatnet 3,10 494 Bremanger
Holmavatnet (Kvam) 3,02 626 Kvam
Holmavatnet (Samnanger) 0,279 551,5-549 Samnanger
Holmavatnet (Vaksdal) Vaksdal
Holmavatnet (Odda) 1,7494 1204 Odda
Holmevatnet 0,35 582 Sunnfjord
Holsavatnet 3,33 131 Sunnfjord
Holskardvatnet 4,81 845 Vik , Modalen
Hornindalsvatnet 50,42 53 Eid, Hornindal Norges dypeste, 514 m
Hovlandsdalsvatnet 4,20 48 Fjaler
Håvardsvatnet 5,46 1264 Ullensvang, Odda Inkl. Øvra og Nedsta Håvardsvatnet og Kvannanuttjørnane
Illvatnet 3,62 1383 Luster
Ilsvatnet 1,4791 587 Etne
Isvatnet 1,7849 1225 Odda
Juklavatnet 3,61 1060 Kvinnherad, Jondal
Juklevatnet 3,07 1286 Lærdal delvis Hemsedal (Buskerud)
Jølstravatnet 39,01 207 Sunnfjord
Kalandsvatnet 3,50 53 Bergen
Kaldevatn 2,7095 1205 Odda
Krokavatnet 1,3905 564 Etne
Kupvatnet 4,20 1263 Luster
Kvevatnet 6,26 1478 Lærdal
Kvennsjøen 5,05 1167 Ullensvang
Kvilesteinsvatnet 3,54 923 Vik
Langavatnet 0,41 90 Bergen
Langavatnet 2,6503 1223 Eidfjord
Langavatnet (Kongshelleren) 1,19 1448 Aurland
Langavatnet 0,72 962 Kvinnherad, Jondal
Langavatnet 6,19 1190 Odda
Langavatnet 0,28 238 Samnanger, Bergen
Langavatnet (Stondalen) 2,01 1415 Aurland
Langavatnet 0,44 1195 Ullensvang
Langavatnet 0,26 789 Ulvik
Langavatnet 0,34 812 Voss
Langvatnet 6,48 1158 Ulvik, Eidfjord
Langavatnet (øst for Vassbygdi) 0,43 1582 Aurland
Lauvavatnet 1,99 180 Sunnfjord
Lille Lungegårdsvannet 0 Bergen
Litlevatn 0,11 404 Sunnfjord
Lonevatnet 0,10 626 Balestrand
Lovatnet 10,49 52 Stryn
Lykilsvatnet 4,51 626 Etne
Lykkjebøvatnet 3,07 59 Kinn
Lønavatnet 3,00 78 Voss
Mannsbergvatnet 2,41 1346 Årdal
Midtbotnavatnet 2,449 770 Kvinnherad
Movatnet (Førde) 1,62 40 Sunnfjord
Muravatnet 3,505 1060 Vik
Myravatnet 0,97 435 Sunnfjord
Nedre Hellevatnet 2,0683 1162 Odda delvis Vinje (Vestfold og Telemark)
Nedsta Bjørnavatnet 2,1314 1134 Ullensvang
Nigardsbrevatnet 0,50 285 Luster
Norddalsvatnet 0,80 1096 Balestrand, Sunnfjord
Nordmannslågen 11,09 1244 Eidfjord
Nordstrandsvatnet 2,29 240 Høyanger
Nyhellermagasinet 16,74 1438 Aurland delvis Hol (Buskerud)
Nystølsvatnet 1,27 715 Balestrand
Oldevatnet 7,89 33 Stryn
Onarheimsvatnet 2,3196 8 Kvinnherad
Oppheimsvatnet 3,55 337 Voss
Oppstrynsvatnet 22,87 29 Stryn
Prestesteinsvatnet 4,12 1357 Luster delvis Lom (Oppland)
Reinsnosvatnet 3,334 595 Odda
Rimavatnet 0,14 743 Balestrand
Ringedalsvatnet 7,25 465 Odda
Risbotsvatnet 0,92 692 Balestrand
Risevatnet 2,15 25 Bremanger
Røldalsvatnet 6,99 380 Odda
Sanddalsvatnet 2,28 308 Gloppen
Sandvinvatnet 4,3 88 Odda
Skarvedalsvatnet 1,58 932 Sunnfjord, Balestrand
Skaupsjøen 2,8698 1158 Eidfjord delvis Nore og Uvdal (Buskerud)
Skjerjavatnet 7,37 957 Vaksdal, Modalen
Skogseidvatnet 5,30 13 Fusa
Stakkastadvatnet 2,6668 12 Sveio også Tysvær og Haugesund (Rogaland)
Steinavatnet 1,0208 1050 Røldal
Steinslandsvatnet 2,3033 120 Modalen
Stora Vargavatnet 4,98 1432 Aurland
Stora Volavatnet 2,3632 934 Voss
Storavatnet 2,9417 6 Fitjar
Storavatnet 3,14 10 Meland
Storavatnet 7,48 154 Osterøy, Vaksdal
Storavatnet 1,5322 11 Stord
Stordalsvatnet 8,26 51 Etne
Storfjorden (Gloppen) 11,52 125 Gloppen
Store Liavatnet 2,89 1498 Aurland
Storevatnet (Austredalen) 3,139 484 Gloppen
Storevatnet (Vestredalen) 1,338 478 Gloppen
Storevatnet 3,26 600 Høyanger
Strandavatnet (Fjaler) 1,3557 134 Fjaler
Ståvatn 5,03 979 Odda delvis Vinje (Vestfold og Telemark)
Sulevatnet 2,93 1420 Lærdal også Hemsedal (Buskerud) og Vang (Oppland)
Svartavatnet 2,72 1440,5 Aurland
Svartavatnet (Modalen) 2,2044 782 Modalen, Masfjorden
Svartediket 0,40 26 Bergen
Sysenvatnet 10,42 940 Eidfjord
Tinnhølen 4,57 1213 Eidfjord delvis Nore og Uvdal (Buskerud)
Torfinnsvatnet 6,41 897 Voss
Tunsbergdalsvatnet 7,92 478 Luster
Tyin 33,02 1083 Årdal delvis Vang (Oppland)
Tyssevatnet (Ullensvang) 2,9157 1333 Ullensvang
Valgardsvatni 1,8428 1319 Ullensvang
Valldalsvatnet 6,78 745 Odda
Vangsvatnet 7,69 47 Voss
Vassetevatnet 2,73 27 Kinn
Vaulo 1,0883 875 Etne
Veitastrondsvatnet 17,95 172 Luster
Veivatnet 4,64 1172 Ullensvang
Vendevatnet 3,64 1268 Ullensvang
Viddalsdammen 4,13 930 Aurland
Vigdarvatnet 7,56 10 Sveio delvis Haugesund (Rogaland)
Viksdalsvatnet 8,21 146 Sunnfjord
Votna 4,60 1020 Odda
Øljusjøen 8,45 1335 Lærdal delvis Hemsedal (Buskerud)
Øvsta Bjørnavatnet 2,9211 1147 Ullensvang
Årdalsvatnet 7,43 3 Årdal
Årebotnvatnet 0,6254 994 Vik

Kilder[rediger | rediger kilde]