Liste over innsjøer i Aust-Agder

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over innsjøer i Aust-Agder er innsjøer som helt eller delvis ligger innenfor grensene til Aust-Agder fylke.

Navn Areal km² Moh. Beliggenhet Bemerkning
Blåsjø 84,48 1055 Bykle også Hjelmeland og Suldal (Rogaland)
Botnsvatnet 5,61 1020 Valle
Botsvatn 5,52 530 Bykle
Breidvatn 3,37 897 Bykle
Byglandsfjorden 32,79 203 Bygland, Evje og Hornnes
Bånevatn 1,5029 1115 Bykle
Dalsvann 2,3950 4,3 Risør Inkl. Breiungen
Eptevatn 3,92 350 Froland
Fitbekkvatnet 1,7315 886 Valle
Gjerstadvatnet 1,3946 31,7 Gjerstad
Grøssæ 4,29 729 Bygland delvis Fyresdal (Telemark)
Gyvatn 4,62 565 Evje og Hornnes, Bygland delvis Åseral (Vest-Agder)
Hartevatnet 5,92 759 Bykle
Heddevatnet 1,3863 1177 Bykle
Herefossfjorden 3,71 79 Birkenes
Holmavatnet 10,768 1053 Bykle også Suldal (Rogaland) og Vinje (Telemark)
Holmevatnet 4,76 1164 Bykle også Suldal (Rogaland)
Hovatn 6,85 691 Bygland
Hovatn 1,4721 1112 Bykle
Hovvatn (Valle og Fyresdal) 7,02 706 Valle delvis Fyresdal (Telemark)
Høvringsvatnet 3,89 481 Evje og Hornnes
Kilefjorden 7,22 32 Iveland, Evje og Hornnes delvis Vennesla (Vest-Agder)
Kolsheivatnet 1,5908 930 Bygland
Kolsvatnet 2,72 1034 Valle
Krokevatnet 1,3995 1180 Bykle
Kvifjorden 15,87 715 Bygland også Sirdal og Kvinesdal (Vest-Agder)
Lisle Førsvatn 1,2373 992 Bykle
Ljosevatnet 2,2149 223 Birkenes
Longerakvatnet 3,40 596 Bygland
Søra Monsvatnet 1,6485 866 Bygland
Myklevatnet 0,61 785 Valle
Mjåvatn (Bygland) 1,7981 792 Bygland
Mjåvatnet (Valle) 1,3766 764 Valle
Måvatn 3,37 549 Åmli
Nasvatn 2,3943 616,7 Åmli
Nelaug 10,01 138 Åmli, Froland
Nesvatn 16,38 504 Åmli delvis Fyresdal (Telemark)
Nystølfjorden 2,41 161 Froland, Birkenes
Ogge 6,71 192 Birkenes, Iveland
Ormsavatnet 3,11 868 Bykle
Ramvatn 0,32 776 Valle
Reinevatn 2,86 1170 Bykle
Rore 7,76 39 Grimstad, Arendal
Rosskreppfjorden 29,51 929-890 Valle delvis Sirdal (Vest-Agder)
Røynlivatnet 1,4584 898 Bygland
Sandsvatn 2,3223 587 Bygland
Skarvann 2,7990 18 Risør
Skyvatn 4,35 1090 Bykle
Songevannet 2,5094 0,1 Tvedestrand Brakkvann
Steinkilvatnet 1,4906 1160 Bykle
Stokksvatn 2,1436 220,7 Åmli delvis Nissedal (Telemark). Areal medregnet Midtvatn.
Store Bjørnevatn 2,3861 801,3 Valle
Store Urevatn 14,61 1164 Bykle
Storsteinvatnet 2,1252 938 Bykle
Straumsfjorden 5,00 757 Valle, Bygland
Svart (Risør) 1,8195 90,9 Gjerstad, Risør
Svartevatn-magasinet 31,38 899 Valle, Bykle også Sirdal (Vest-Agder) og Forsand (Rogaland)
Syndle 6,04 40 Grimstad
Sæsvatn 3,51 897 Bykle delvis Vinje (Telemark)
Timmerviksvatnet 1,2647 800 Valle
Topsæ 2,4395 605,8 Bygland
Torvikvatnet 1,7163 840 Valle
Uldalsåna 3,00 149 Birkenes, Froland
Urdevatnet 1,5198 1079 Bykle
Valevatn (Valle) 1,6585 988 Valle
Vasstøvannet 1,0102 27,7 Gjerstad, Risør
Vatndalsvatnet 14,42 840 Bykle
Vegår 17,70 189 Vegårshei
Vestre Langsvatnet 1,7863 869 Bygland
Ytre Ratevatn 1,3384 1182 Bykle
Østre Grimevann 3,94 46 Lillesand
Øvre Ratevatn 1,5419 1177 Bykle
Øyarvatnet 8,05 837 Valle delvis Sirdal (Vest-Agder)
Åraksfjorden 11,45 203 Bygland
Åsavatnet 1,1773 768 Valle

Kilder[rediger | rediger kilde]