Liste over championer i League of Legends

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Dette er en liste over championer i League of Legends, som er spillbare figurer («champions»). Listen inneholder figurer som kan spilles, eller som skal bli spillbare i hovedmodusene «Summoner's Rift» og «ARAM», og inneholder ikke figurer kun tilgjengelige i spesielle arrangementer eller Teamfight Tactics.

Championer i League of Legends tilhører ofte én eller flere posisjoner. Disse posisjonene heter «top» (engelsk, «topp»), «mid» («midten»), «ADC» (fra engelsk, Attack Damage Carry) eller «bot» («bunn»), «support» («hjelper») og «jungler» («jungelspiller»), og forklarer hvilken bane i spillet figurene er beregnet for. Flere figurer kan spilles utenfor sin posisjon, og noen oppdateringer kan endre hvilke posisjoner en figur spilles mest innen.

Championer i League of Legends tilhører ofte én eller to roller. Disse rollene heter «assassin» (engelsk, «snikmorder»), «fighter» («kjemper»), «mage» («magiker»), «marksman» («skytter»), «support» («hjelper») og «tank» («beskytter»), og gjenspeiler den generelle spillopplevelsen figuren har.

Alle championer i League of Legends har fem evner og egenskaper som refereres til ved standardtastetrykket for å bruke dem: Q, W og E, som er grunnevner- og egenskaper; R, som også er kalt en «ultimate» (engelsk, omtrentlig «ultimat evne»); og P, en evne som stort sett er passiv. Noen championer har flere passive egenskaper enn de har evner (for eksempel Twisted Fate og Teemo), og noen championer har forskjellige sett med evner og egenskaper (for eksempel Nidalee og Aphelios). Noen championer har også evner som blir til andre evner ved bruk (for eksempel Aphelios, Akali, Jinx og Sylas).

League of Legends ble opprinnelig utgitt med 40 championer. Med den nyeste figuren (per desember 2023), Hwei, er det 166 forskjellige championer i League of Legends.

Innhold: Top - 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å

A[rediger | rediger kilde]

Aatrox[rediger | rediger kilde]

Aatrox, «the Darkin Blade» (engelsk, «Darkin-sverdbladet»), er en «fighter».[1] Han er mest spilt i «top».

En cosplayer utkledd som figuren Ahri, her i det alternative antrekket «KD/A Ahri».

Ahri[rediger | rediger kilde]

Ahri, «the Nine-Tailed Fox» (engelsk, «reven med ni haler»), er en «mage».[2] Hun er mest spilt i «mid». Tittelen «the Nine-Tailed Fox» kommer fra det japanske vesenet kitsune eller det kinesiske huli jing, som ofte er fremvist som en rev med flere haler.

Ahri er en del av musikkgruppa KD/A, sammen med figurene Akali, Evelynn og Kai'sa.

Ahris engelskspråklige stemme er spilt av Laura Post.[3]

Akali[rediger | rediger kilde]

Akali, «the Rogue Assassin» (engelsk, omtrentlig «den bortkomne snikmorderen»), er en «assassin». Hun er mest spilt i «mid» og i «top». Hun er en del av musikkgruppa KD/A, sammen med figurene Ahri, Evelynn og Kai'sa.

Akshan[rediger | rediger kilde]

Akshan, «the Rogue Sentinel» (engelsk, omtrentlig «den bortkomne vakten»), er en «marksman».[4] Han er mest spilt i «mid» og i «top». Han har en unik evne til å bringe eliminerte lagkamerater tilbake raskere, om han så skulle eliminere de som eliminerte dem.

Alistar[rediger | rediger kilde]

Alistar, «the Minotaur» (engelsk, «minotauren»), er en «tank».[5] Han blir mest spilt som «support».

Amumu[rediger | rediger kilde]

Amumu, «the Sad Mummy» (engelsk, «den triste mumien»), er en «tank».[6] Han er spilt i «jungle». Han har en forbannelse over seg som gjør at han ikke kan bli venner med noen.[6]

Anivia[rediger | rediger kilde]

Anivia, «the Cryophoenix» (engelsk, «kryoføniksen»), er en «mage».[7] Hun blir mest spilt i «mid». Hun er en slags åndeskikkelse i Freljord som har den unike passive egenskapen at hun blir til et egg når hun blir eliminert, som kan muligens gi henne en ekstra sjanse om det ikke blir knust.

Annie[rediger | rediger kilde]

Annie, «the Dark Child» (engelsk, «det mørke barnet»), er en «mage».[8] Hun blir mest spilt i «mid».

Aphelios[rediger | rediger kilde]

Aphelios, «the Weapon of the Faithful» (engelsk, «de troendes våpen»), er en «marksman».[9] Han blir mest spilt som «ADC». Aphelios er unik i det at han har et helt eget brukergrensesnitt, da han har fem forskjellige våpen som blir tilfeldig tildelt til spilleren over tid, som har forskjellige evner og egenskaper, og oppfører seg forskjellig i henhold til hvilket annet våpen Aphelios holder. Hans våpen er, i spillhistorien, skapt av hans søster Alune, som viser han hvordan de brukes.

Ashe[rediger | rediger kilde]

Ashe, «the Frost Archer» (engelsk, «frostbueskytteren»), er en «marksman».[10] Hun er mest spilt som «ADC», men har tidligere også blitt spilt som «support».

Aurelion Sol[rediger | rediger kilde]

Aurelion Sol, «the Star Forger» (engelsk, «stjernesmeden»), er en «mage».[11] Han spilles nesten kun i «mid».

Azir[rediger | rediger kilde]

Azir, «the Emperor of the Sands» (engelsk, «sandens keiser»), er en «mage».[12] Han blir mest spilt i «mid».

B[rediger | rediger kilde]

Bard[rediger | rediger kilde]

Bard, «the Wandering Caretaker» (engelsk, «den vandrende vaktmesteren»), er en «support».[13] Han blir mest spilt som «support». Han har en unik passiv egenskap som ofte gjør at han må forlate sin bane for å gjøre seg selv sterkere.

Bel'veth[rediger | rediger kilde]

Bel'veth, «the Empress» (engelsk, «keiserinnen»), er en kommende champion med evner som peker mot at den er en «jungler». Den ble formelt kunngjort 20. mai 2022 over Twitter, med en animert videosnutt med figuren og Kai'sa.[14] Bel'veth ble tilgjengelig i League of Legends 9. juni 2022.

Den engelskspråklige stemmen til Bel'veth er utført av Anoush NeVart.[15]

Graffiti av figuren Blitzcrank på en undergangsvegg i Tbilisi i Georgia.

Blitzcrank[rediger | rediger kilde]

Blitzcrank, «the Great Steam Golem» (engelsk, «den store dampgolemen»), er en «tank».[16] Han spilles mest som «support». Skaperen av Blitzcrank er figuren Viktor.

Brand[rediger | rediger kilde]

Brand, «the Burning Vengeance» (engelsk, «den brennende hevnen»), er en «mage».[17] Han blir mest spilt som «support», men kan også bli sett i «mid» og som «ADC».

Braum[rediger | rediger kilde]

Braum, «the Heart of the Freljord» (engelsk, «Freljords hjerte»), er en «support». Han blir stort sett kun spilt som «support».

Briar[rediger | rediger kilde]

Briar, «the Restrained Hunger» (engelsk, «den tilbakeholdte sulten»), er en «fighter»[18] som sees mest i «jungle»-rollen.[19] Hun ble tilgjengelig for spillere 13. september 2023, i 13.18-oppdateringen.[20]

Den engelskspråklige stemmen til Briar er utført av Julie Nathanson.[21]

C[rediger | rediger kilde]

En cosplayer utkledd som Caitlyn ved Motor City Comic Con 2015.

Caitlyn[rediger | rediger kilde]

Caitlyn, «the Sheriff of Piltover» (engelsk «sheriffen i Piltover»), er en «marksman».[22] Hun er mest spilt som «ADC». Hun er en av hovedfigurene i serien Arcane.

Camille[rediger | rediger kilde]

Camille, «the Steel Shadow» (engelsk, «stålskyggen»), er en «fighter».[23] Hun er stort sett kun spilt i «top». Hun har byttet flere kroppsdeler med maskiner, og hennes legger er sverd.

Cassiopeia[rediger | rediger kilde]

Cassiopeia, «the Serpent's Embrace» (engelsk, «slangens omfavnelse»), er en «mage».[24] Hun blir mest spilt i «mid», samt noe i «top». Hun er den eneste figuren i spillet som ikke kan kjøpe gjenstandene «boots» (engelsk, «støvler»), som normalt ville øke løpehastigheten til figurene. Hun har en passiv egenskap som øker hennes hastighet over tid.

Cho'gath[rediger | rediger kilde]

Cho'gath, «the Terror of the Void» (engelsk, «terroren i tomrommet»), er en «tank».[25] Figuren blir mest spilt i «top», samt noe i «mid».

Corki[rediger | rediger kilde]

Corki, «the Daring Bombardier» (engelsk, omtrentlig «den vågale bomberen»), er en «marksman».[26] Han er en «yordle» som blir spilt i «mid».

D[rediger | rediger kilde]

Darius[rediger | rediger kilde]

Darius, «the Hand of Noxus» (engelsk, «hånden til Noxus»), er en «fighter».[27] Han er stort sett kun spilt i «top».

En cosplayer utkledd som Diana ved New York Comic Con 2015.

Diana[rediger | rediger kilde]

Diana, «Scorn of the Moon» (engelsk, «månens hån»), er en «fighter».[28] Hun er mest spilt som en «jungler», samt noe «mid».

Dr. Mundo[rediger | rediger kilde]

Dr. Mundo, «the Madman of Zaun» (engelsk, «galningen i Zaun»), er en «fighter».[29] Han er mest spilt i «top». Selv om han har tittelen «doctor», har han ingen medisinsk undervisning eller bakgrunn.

Draven[rediger | rediger kilde]

Draven, «the Glorious Executioner» (engelsk, «den strålende bøddelen»), er en «marksman».[30] Han er ofte spilt som «ADC».

E[rediger | rediger kilde]

Ekko[rediger | rediger kilde]

Ekko, «the Boy Who Shattered Time» (engelsk, «gutten som knuste tid»), er en «assassin».[31] Han blir ofte spilt som «jungler» og i «mid». Han er en sentral figur i serien Arcane, hvor vi ser deler av hans oppvekst.

Elise[rediger | rediger kilde]

Elise, «the Spider Queen» (engelsk, «edderkoppdronninga»), er en «mage».[32] Hun blir stort sett kun spilt som «jungler».

Evelynn[rediger | rediger kilde]

Evelynn, «Agony's Embrace» (engelsk, «smertens omfavnelse»), er en «assassin».[33] Hun blir stort sett kun spilt som «jungler». Hun er en del av musikkgruppa KD/A, sammen med figurene Ahri, Akali og Kai'sa.

Ezreal[rediger | rediger kilde]

Ezreal, «the Prodigal Explorer» (engelsk, «den bortkomne utforskeren»), er en «marksman».[34] Han blir stort sett kun spilt som «ADC».

F[rediger | rediger kilde]

En cosplayer utkledd som Fiddlesticks ved MCM London 2014.

Fiddlesticks[rediger | rediger kilde]

Fiddlesticks, «the Ancient Fear» (engelsk, «den urgamle frykten»), er en «mage».[35] Figuren blir ofte spilt som «jungler». Før omarbeidelsen («reworken») til Fiddlesticks, ble figuren også ofte spilt som «support».

Fiora[rediger | rediger kilde]

Fiora, «the Grand Duelist» (engelsk, «storduellanten»), er en «fighter».[36] Hun blir stort sett kun spilt i «top».

Fizz[rediger | rediger kilde]

Fixx, «the Tidal Trickster» (engelsk, omtrentlig «bølgelurendreieren»), er en «assassin».[37] Han er en «amfibisk yordle»[37] som spilles mest i «mid».

G[rediger | rediger kilde]

Galio[rediger | rediger kilde]

Galio, «the Colossus» (engelsk, «kolossen»), er en «tank».[38] Han blir mest spilt i «mid» og som «support».

Gangplank[rediger | rediger kilde]

Gangplank, «the Saltwater Scourge» (engelsk, «saltvannsplagen»), er en «fighter».[39] Han er mest spilt i «top», samt noe i «mid».

Garen[rediger | rediger kilde]

Garen, «the Might of Demacia» (engelsk, «mektigheten til Demacia»), er en «fighter».[40] Han blir mest spilt som «top».

Gnar[rediger | rediger kilde]

Gnar, «the Missing Link» (engelsk, «det manglende leddet»), er en «fighter».[41] Han spilles mest i «top».

Gragas[rediger | rediger kilde]

Gragas, «the Rabble Rouser» (engelsk, omtrentlig «rabalderskaperen»), er en «fighter».[42] Han er mest spilt i «top», samt noe «jungle».

Graves[rediger | rediger kilde]

Graves, «the Outlaw» (engelsk, «den lovløse»), er en «marksman».[43] Han er mest spilt i «jungle», men kan også noen ganger sees i «top» og «mid». Tidligere var han spilt som «ADC».

Gwen[rediger | rediger kilde]

Gwen, «the Hallowed Seamstress» (engelsk, omtrentlig «den hellige syersken»), er en «fighter».[44] Hun er mest spilt i «top» og noe som «jungler».

H[rediger | rediger kilde]

Hecarim[rediger | rediger kilde]

Hecarim, «the Shadow of War» (engelsk, «skyggen av krig»), er en «fighter».[45] Han er stort sett kun spilt som «jungler».

Heimerdinger[rediger | rediger kilde]

Heimerdinger, «the Revered Inventor» (engelsk, «den anerkjente oppfinneren»), er en «mage». Han er ofte å se i «top» og i «mid», men kan også noen ganger sees som «support». Han er en sentral figur i serien Arcane, og kan sees sammen med Jayce og Viktor i storbyen Piltover.

Hwei[rediger | rediger kilde]

Hwei, «the Visionary» (engelsk, «visjonæren»), er en «mage».[46] Han er spilt mest i «mid» og som «support». Han og hans egenskaper ble kunngjort ved finalen av League of Legends World Championships 2023 (også kalt «Worlds»), og ble tilgjengelig for spillere 6. desember 2023 som en del av versjon 13.24 av spillet.[47]

Egenskapene og evnene til Hwei er noe forskjellig fra de fleste andre championer. For å bruke en «basic ability» («Q», «W» eller «E», ikke «ultimate»/«R»), må han bruke to knapper istedenfor det normale én. Dette er fordi hver av hans tre «basic abilities» (som sett før tastetrykk) har tre underevner som igjen må trykkes for å endelig bruke evnen.[48] De tre «kategorene» har forskjellig mål: en for å utgjøre skade, en for å støtte seg selv og laget sitt og en for å hindre eller kontrollere fienders bevegelser og handlinger.[49] Dette betyr at han har 10 mulige evner, inkludert hans «ultimate».[48] Om en «basic ability» er aktivert med ett tastetrykk, kan den kanselleres ved å trykke på «ultimate»-knappen («R»).[48]

Hweis spilldesign er sammenlignet med lignende figurer i andre MOBA-spill, som Invoker fra Dota 2[50] og Merlin fra SMITE.

Hweis engelskspråklige stemme er utført av Stephen Fu.[51]

I[rediger | rediger kilde]

Illaoi[rediger | rediger kilde]

Illaoi, «the Kraken Priestess» (engelsk, «krakeprestinnen»), er en «fighter».[52] Hun er mest spilt i «top».

Irelia[rediger | rediger kilde]

Irelia, «the Blade Dancer» (engelsk, omtrentlig «sverdbladsdanseren»), er en «fighter».[53] Hun er ofte å se i «top» og i «mid».

Ivern[rediger | rediger kilde]

Ivern, «the Green Father» (engelsk, «den grønne faderen»), er en «support».[54] Han blir stort sett kun spilt som «jungler» på grunn av hans unike passive egenskap. Hans «passive» er at han ikke kan angripe jungelmonstrene, men heller bli venner med dem, noe som ofte ikke har særlig bruk i andre posisjoner.

J[rediger | rediger kilde]

Janna[rediger | rediger kilde]

Janna, «the Storm's Fury» (engelsk, «stormens sinne»), er en «support».[55] Hun er mest spilt som «support», samt noe i «top». Hun er en slags ånd som beskytter Zauns beboere.

Jarvan IV[rediger | rediger kilde]

Jarvan IV, «the Exemplar of Demacia» (engelsk, «eksemplaret av Demacia»), er en «tank».[56] Han er stort sett kun spilt som «jungler».

Jax[rediger | rediger kilde]

Jax, «Grandmaster at Arms» (engelsk, omtrentlig «væpna stormester»), er en «fighter».[57] Han er mest spilt i «top».

Jayce[rediger | rediger kilde]

Jayce, «the Defender of Tomorrow» (engelsk, omtrentlig «morgendagens beskytter»), er en «fighter».[58] Han blir mest spilt i «top», men også noe i «mid». Han er en av hovedfigurene i serien Arcane, hvor han blir vist i sitt samarbeid med Viktor.

Jhin[rediger | rediger kilde]

Jhin, «the Virtuoso» (engelsk, «virtuosen»), er en «marksman».[59] Han er mest spilt som «ADC».

En cosplayer utkledd som Jinx ved Anime Expo 2015.

Jinx[rediger | rediger kilde]

Jinx, «the Loose Cannon» (engelsk, «den løse kannonen»), er en «marksman». Hun er spilt som «ADC». Hun er Vis søster, og er en av hovedfigurene i serien Arcane. I serien ser vi oppveksten til blant andre Jinx.

K[rediger | rediger kilde]

Kai'sa[rediger | rediger kilde]

Kai'sa, «Daughter of the Void» (engelsk, «tomrommets datter»), er en «marksman».[60] Hun blir stort sett spilt som «ADC». Kai'sa er også en del av musikkgruppa KD/A, sammen med figurene Ahri, Akali og Evelynn.

Kalista[rediger | rediger kilde]

Kalista, «the Spear of Vengeance» (engelsk, «hevnspydet»), er en «marksman».[61] Hun spilles som «ADC».

Karma[rediger | rediger kilde]

Karma, «the Enlightened One» (engelsk, «den opplyste»), er en «mage».[62] Hun blir ofte spilt som «support» og i «top».

Karthus[rediger | rediger kilde]

Karthus, the Deathsinger (engelsk, omtrentlig «dødssangeren»), er en «mage».[63] Han blir ofte spilt som «jungler», men også noe som «ADC».[64]

Kassadin[rediger | rediger kilde]

Kassadin, «the Void Walker» (engelsk, «tomromsgangeren»), er en «assassin».[65] Han blir stort sett kun spilt i «mid».

Katarina[rediger | rediger kilde]

Katarina, «the Sinister Blade» (engelsk, omtrentlig «det uhyggelige sverdbladet»), er en «assassin».[66] Hun er mest spilt i «mid».

Kayle[rediger | rediger kilde]

Kayle, «the Righteous» (engelsk, «den rettferdige»), er en «fighter».[67] Hun blir mest spilt i «top», samt noe i «mid». Hun er Morganas tvillingsøster.[67]

Kayn[rediger | rediger kilde]

Kayn, «the Shadow Reaper» (engelsk, «skyggehøsteren»), er en «fighter».[68] Han blir mest spilt som «jungler». Han «utvikler» seg til to forskjellige former i løpet av spillet, som gir han unike passive egenskaper.[68]

Kennen[rediger | rediger kilde]

Kennen, «the Heart of the Tempest» (engelsk, «hjertet til stormen»), er en «mage».[69] Han er en «yordle» som spilles mest i «top».

Kha'zix[rediger | rediger kilde]

Kha'zix, «the Voidreaver» (engelsk, omtrentlig «tomromsplyndreren»), er en «assassin».[70] Han blir stort sett kun spilt i «jungle».

Kindred[rediger | rediger kilde]

Kindred, «the Eternal Hunters» (engelsk, «de uendelige jegerne»), tilhører rollen som «marksman».[71] De blir ofte spilt som «jungler». Kindred er egentlig to figurer, Lamb og Wolf. Spilleren kontrollerer for det meste Lamb, og Kindred blir ofte referert til som hun, selv om de er to figurer.

Kled[rediger | rediger kilde]

Kled, «the Cantankerous Cavalier» (engelsk, «den krakilske kavaleren»), er en «fighter».[72] Han er en «yordle» som stort sett kun blir spilt i «top». Han har et ridedyr som heter Skaarl.

Kog'maw[rediger | rediger kilde]

Kog'maw, «the Mouth of the Abyss» (engelsk, «munnen til undergrunnen»), er en «marksman».[73] Det [sic] blir ofte spilt som «ADC».

K'Sante[rediger | rediger kilde]

K'Sante, «the Pride of Nazumah» (engelsk, «stoltheten til Nazumah»), er en «tank».[74] K'Sante ble tilgjengelig 3. november 2022.[75] Han er inspirert av Vest-Afrika, og er skildret som homofil.[76] Han ble markedsført ved siden av musikeren Lil Nas X, som skapte temalåten til League of Legends-verdensmesterskapet samme år.[76]

L[rediger | rediger kilde]

LeBlanc[rediger | rediger kilde]

LeBlanc, «the Deceiver» (engelsk, «bedrageren»), er en «assassin».[77] Hun spilles mest i «mid».

Lee Sin[rediger | rediger kilde]

Lee Sin, «the Blind Monk» (engelsk, «den blinde munken»), er en «fighter».[78] Han spilles mest i «jungle».

En cosplayer utkledd som Leona, her i det alternative antrekket «Project Leona», ved League of Legends World Championship 2015.

Leona[rediger | rediger kilde]

Leona, «the Radiant Dawn» (engelsk, «den strålende soloppgangen») er en «tank».[79] Hun spilles nesten kun som «support».

Lillia[rediger | rediger kilde]

Lillia, «the Bashful Bloom» (engelsk, «den sjenerte blomstringen»), er en «fighter».[80] Hun spilles mest som «jungler».

Lissandra[rediger | rediger kilde]

Lissandra, «the Ice Witch» (engelsk, «isheksen»), er en «mage».[81] Hun spilles mest i «mid».

Lucian[rediger | rediger kilde]

Lucian, «the Purifier» (engelsk, «renseren»), er en «marksman».[82] Han spilles mest som «ADC», samt noe i «mid».

Lulu[rediger | rediger kilde]

Lulu, «the Fae Sorceress» (engelsk, omtrentlig «feheksa»), er en «support».[83] Hun spilles mest som «support».

Lux[rediger | rediger kilde]

Lux, «the Lady of Luminosity» (engelsk, «lysstyrkedamen»), er en «mage».[84] Hun spilles med som «support» og i «mid».

M[rediger | rediger kilde]

Malphite[rediger | rediger kilde]

Malphite, «Shard of the Monolith» (engelsk, «monolittens skår»), er en «tank».[85] Han blir oftest spilt «top» og «mid».

Malzahar[rediger | rediger kilde]

Malzahar, «the Prophet of the Void» (engelsk, «tomrommets profet»), er en «mage».[86] Han blir oftest spilt i «mid».

Maokai[rediger | rediger kilde]

Maokai, «the Twisted Treant» (engelsk, «den forvridde tre-enten»), er en «tank».[87] Han er ofte spilt som «support».

Master Yi[rediger | rediger kilde]

Master Yi, «the Wuju Bladesman» (engelsk, «Wuju-sverdmannen»), er en «assassin».[88] Han blir spilt i «jungle».

Milio[rediger | rediger kilde]

Milio, «the Gentle Flame» (engelsk, «den skånsomme flammen»), er en «support».[89] Milio ble tilgjengeliggjort 22. mars 2023, som en del av 13.6-oppdateringen.[90] Han blir ofte spilt i rollen som «support».[91]

Den engelskspråklige stemmen til Milio er spilt av Giselle Fernandez.[92]

Miss Fortune[rediger | rediger kilde]

Miss Fortune, «the Bounty Hunter» (engelsk, «dusørjegeren»), er en «marksman».[93] Hun blir spilt som «ADC».

Mordekaiser[rediger | rediger kilde]

Mordekaiser, «the Iron Revenant» (engelsk, omtrentlig «den tilbakevendende jernmannen»), er en «fighter».[94] Han blir ofte spilt i «top».

Morgana[rediger | rediger kilde]

Morgana, «the Fallen» (engelsk, «den falne»), er en «mage».[95] Hun blir spilt som «support», men har tidligere også blitt spilt i «jungle». Hun er Kayles tvillingsøster.[67]

N[rediger | rediger kilde]

Naafiri[rediger | rediger kilde]

Naafiri, «the Hound of a Hundred Bites» (engelsk, «hundrebittsjakthunden»), er en «assassin»[96] som mest sees i «mid»-posisjonen.[97] Hun ble utgitt 19. juli 2023, sammen med 13.14-oppdateringen av League of Legends.[98]

Den engelskspråklige stemmen til Naafiri er utført av Morla Gorrondona.[99]

Nami[rediger | rediger kilde]

Nami, «the Tidecaller» (engelsk, «tidevannskalleren»), er en «support».[100] Hun blir spilt som «support».

Stemmeskuespilleren til den engelskspråklige Nami er Cassandra Lee Morris.[101]

Nasus[rediger | rediger kilde]

Nasus, «the Curator of the Sands» (engelsk, «sandens kurator»), er en «fighter».[102] Han er mest spilt i «top».

Nautilus[rediger | rediger kilde]

Nautilus, «the Titan of the Depths» (engelsk, «titanen i dypet»), er en «tank».[103] Han blir spilt som «support».

Neeko[rediger | rediger kilde]

Neeko, «the Curious Chameleon» (engelsk, «den nysgjerrige kameleonen»), er en «mage».[104] Hun blir mest spilt i «mid».

En cosplayer utkledd som Nidalee, her i det alternative antrekket «Snow Bunny Nidalee».

Nidalee[rediger | rediger kilde]

Nidalee, «the Bestial Huntress» (engelsk, «den dyriske jegeren»), er en «assassin».[105] Hun blir mest spilt i «jungle».

Nilah[rediger | rediger kilde]

Nilah, «the Joy Unbound» (engelsk, omtrentlig «den ubundne gleden»), er en «ADC». Hun ble kunngjort 17. juni 2022,[106] og gjort tilgjengelig 14. juli 2022 med 12.13-oppdateringen.

Nilahs engelskspråklige stemme er utført av Laura Bailey.

Nocturne[rediger | rediger kilde]

Nocturne, «the Eternal Nightmare» (engelsk, «det uendelige marerittet»), er en «assassin».[107] Han blir spilt som «jungler».

Nunu & Willump[rediger | rediger kilde]

Nunu & Willump, «the Boy and His Yeti» (engelsk, «gutten og hans yeti»), er en «tank».[108] Ofte referert til som kun Nunu, er de spilt mest i «jungle», samt litt i «mid».

O[rediger | rediger kilde]

Olaf[rediger | rediger kilde]

Olaf, «the Berserker» (engelsk, «berserkeren»), er en «fighter».[109] Han blir spilt i «jungle».

Orianna[rediger | rediger kilde]

Orianna, «the Lady of Clockwork» (engelsk, «urverksdamen»), er en «mage».[110] Hun blir spilt i «mid».

Ornn[rediger | rediger kilde]

Ornn, «the Fire Below the Mountain» (engelsk, «ilden under fjellet»), er en «tank».[111] Han blir spilt i «top».

P[rediger | rediger kilde]

Pantheon[rediger | rediger kilde]

Pantheon, «the Unbreakable Spear» (engelsk, «det uknuselige spydet»), er en «fighter».[112] Han blir spilt som «support», i «mid» og i «top».

Poppy[rediger | rediger kilde]

Poppy, «Keeper of the Hammer» (engelsk, «hammerens vokter»), er en «tank».[113] Hun er en «yordle» som blir spilt i «jungle» og i «top».

Pyke[rediger | rediger kilde]

Pyke, «The Bloodharbor Ripper» (engelsk, «Bloodharbor-riveren»), er en «support».[114] Han blir mest spilt som «support», men er også sett i «mid».

Q[rediger | rediger kilde]

Qiyana[rediger | rediger kilde]

Qiyana, «Empress of the Elements» (engelsk, «elementenes keiserinne»), er en «assassin».[115] Hun blir mest spilt i «mid» og som «jungler».

Quinn[rediger | rediger kilde]

Quinn, «Demacia's Wings» (engelsk, «Demacias vinger»), er en «marksman».[116] Hun blir mest sett som «top».

R[rediger | rediger kilde]

Rakan[rediger | rediger kilde]

Rakan, «the Charmer» (engelsk, «sjarmøren»), er en «support».[117] Han blir mest spilt som «support». Han er partneren til figuren Xayah, som ble sluppet ut samtidig som han.

Rammus[rediger | rediger kilde]

Rammus, «the Armordillo» (fra engelsk armor og armadillo, omtrentlig «rustningdilloen»), er en «tank».[118] Han spilles mest som «jungler».

Rek'sai[rediger | rediger kilde]

Rek'sai, «the Void Burrower» (engelsk, omtrentlig «tomromsgraveren»), er en «fighter».[119] Hun blir nesten kun spilt i «jungle».

Rell[rediger | rediger kilde]

Rell, «the Iron Maiden» (engelsk, «jernjomfruen»), er en «tank».[120] Hun er nesten kun spilt som «support».

Renata Glasc[rediger | rediger kilde]

Renata Glasc, «the Chem-Baroness» (engelsk, omtrentlig «kjemibaronessen»), er en «support».[121][122] Renata Glasc ble utgitt ved oppdatering 12.4, og hun ble tilgjengelig 17. februar 2022.[122][123]

Den engelskspråklige stemmen til Renata Glasc er Debra Wilson.[124]

Renekton[rediger | rediger kilde]

Renekton, «the Butcher of the Sands» (engelsk, «sandens slakter»), er en «fighter».[125] Han blir mest spilt i «top», men også litt i «mid».

Rengar[rediger | rediger kilde]

Rengar, «the Pridestalker» (engelsk, omtrentlig «stolthetsforfølgeren»), er en «assassin».[126] Han er mest spilt som «jungler», men også i «top».

En cosplayer utkledd som Riven, her i det alternative antrekket «Arcade Riven», ved League of Legends World Championships 2015.

Riven[rediger | rediger kilde]

Riven, «the Exile» (engelsk, «eksilen»), er en «fighter».[127] Hun er stort sett kun sett i «top».

Rumble[rediger | rediger kilde]

Rumble, «the Mechanized Menace» (engelsk, «den mekaniserte trusselen»), er en «fighter».[128] Han blir spilt i «top» og i «mid».

Ryze[rediger | rediger kilde]

Ryze, «the Rune Mage» (engelsk, «runemagikeren»), er en «mage».[129] Han blir spilt i «mid» og «top».

S[rediger | rediger kilde]

Samira[rediger | rediger kilde]

Samira, «the Desert Rose» (engelsk, «ørkenrosen»), er en «marksman».[130] Hun blir spilt som «ADC».

Sejuani[rediger | rediger kilde]

Sejuani, «Fury of the North» (engelsk, omtrentlig «det nordliges sinne»), er en «tank».[131] Hun er stort sett kun spilt some «jungle», og noe i «top».

Senna[rediger | rediger kilde]

Senna, «the Redeemer» (engelsk, «frigjøreren»), er en «marksman».[132] Hun er spilt som «support», og noe som «ADC». Hun er Lucians kone.

Seraphine[rediger | rediger kilde]

Seraphine, «the Starry-Eyed Songstress» (engelsk, omtrentlig «den drømmende sangerinnen»), er en «mage».[133] Hun blir mest spilt som «support» og i «mid», og også noe som «ADC».

Sett[rediger | rediger kilde]

Sett, «the Boss» (engelsk, «sjefen»), er en fighter.[134] Han er mest spilt i «top», men også noe som «support» og «mid».

Shaco[rediger | rediger kilde]

Shaco, «the Demon Jester» (engelsk, «demon-narren»), er en «assassin».[135] Han blir mest spilt i «jungle» og som «support».

Shen[rediger | rediger kilde]

Shen, «the Eye of Twilight» (engelsk, «øyet til skumringen»), er en «tank».[136] Shen blir mest spilt i «top».

Shyvana[rediger | rediger kilde]

Shyvana, «the Half-dragon» (engelsk, «halvdragen»), er en «fighter».[137] Hun blir mest spilt som en «jungler».

Singed[rediger | rediger kilde]

Singed, «the Mad Chemist» (engelsk, «den gale kjemikeren»), er en «tank».[138] Han blir mest spilt i «top», og han var vist i serien Arcane.

Sion[rediger | rediger kilde]

Sion, «the Undead Juggernaut» (engelsk, omtrentlig «den ustoppelige vandøde»), er en «tank».[139] Han spilles mest i «top».

Sivir[rediger | rediger kilde]

Sivir, «the Battle Mistress» (engelsk, «kampmesteren»), er en «marksman». Hun er mest spilt som «ADC».

Skarner[rediger | rediger kilde]

Skarner, «the Crystal Vanguard» (engelsk, «krystallfortroppen»), er en «fighter».[140] Han blir stort sett kun spilt i «jungle».

En cosplayer utkledd som Sona ved Fan Expo 2015. «Dyret» på strengeinstrumentet er en «Poro».

Sona[rediger | rediger kilde]

Sona, «Maven of the Strings» (engelsk, omtrentlig «strengeeksperten»), er en «support».[141] Hun blir stort sett kun spilt som «support».

Soraka[rediger | rediger kilde]

Soraka, «the Starchild» (engelsk, «stjernebarnet»), er en «support».[142] Hun blir stort sett kun spilt som «support».

Swain[rediger | rediger kilde]

Swain, «the Noxian Grand General» (engelsk, omtrentlig «storgeneralen av Noxus»), er en «mage».[143] Han blir spilt som «support».

Sylas[rediger | rediger kilde]

Sylas, «the Unshackled» (engelsk, omtrentlig «den løsnede»), er en «mage».[144] Han spilles mest i «mid», men kan også noen ganger sees i «top».

Syndra[rediger | rediger kilde]

Syndra, «the Dark Sovereign» (engelsk, «den mørke suverene»), er en mage.[145] Hun blir mest spilt i «mid».

T[rediger | rediger kilde]

Tahm Kench[rediger | rediger kilde]

Tahm Kench, «the River King» (engelsk, «elvekongen»), er en «support».[146] Han spilles mest i «top», men spilles også noe som «support».

Den engelskspråklige stemmen til Tahm Kench er utført av Pat Duke.[147]

Taliyah[rediger | rediger kilde]

Taliyah, «the Stoneweaver» (engelsk, «steinveveren»), er en «mage».[148] Hun spilles mest som «jungler», men var opprinnelig ment som en «mid»-figur. Etter «jungle», spilles hun noe som «support» og deretter som «mid».

Talon[rediger | rediger kilde]

Talon, «the Blade's Shadow» (engelsk, «sverdets skygge»), er en «assassin».[149] Han spilles mest i «mid» og som «jungler».

Taric[rediger | rediger kilde]

Taric, «the Shield of Valoran» (engelsk, «Valorans skjold»), er en «support».[150] Han spilles mest som «support».

Teemo[rediger | rediger kilde]

Teemo, «the Swift Scout» (engelsk, «den raske speideren»), er en «marksman».[151] Teemo er en «yordle» som blir spilt mest i «top».

Thresh[rediger | rediger kilde]

Thresh, «the Chain Warden» (engelsk, «kjedevakten»), er en «support».[152] Thresh spilles stort sett kun som «support».

Tristana[rediger | rediger kilde]

Tristana, «the Yordle Gunner» (engelsk, omtrentlig «yordleskytteren»), er en «marksman».[153] Hun spilles mest som «ADC».

Trundle[rediger | rediger kilde]

Trundle, «the Troll King» (engelsk, «trollkongen»), er en «fighter».[154] Han spilles mest i «jungle» og «top».

Tryndamere[rediger | rediger kilde]

Tryndamere, «the Barbarian King» (engelsk, «barbarkongen»), er en «fighter».[155] Han spilles mest i «top», men kan også sees i «mid».

Cosplayere ved Wizard World Chicago 2015. Figuren til venstre er Evelynn, og figuren til høyre er Twisted Fate. Begge cosplayene er basert på «Tango»-antrekkene til figurene.

Twisted Fate[rediger | rediger kilde]

Twisted Fate, «the Card Master» (engelsk, «kortmesteren»), er en «mage»[156] som blir mest spilt i «mid».

Twitch[rediger | rediger kilde]

Twitch, «the Plague Rat» (engelsk, «pestrotta»), er en «marksman».[157] Han er mest spilt som «ADC», og noe minimalt som «support».

U[rediger | rediger kilde]

Udyr[rediger | rediger kilde]

Udyr, «the Spirit Walker» (engelsk, «åndegangeren»), er en «fighter».[158] Han spilles stort sett kun som «jungler». Udyr mottok en omarbeidelse («rework») som ble tilgjengeliggjort 24. august 2022.[159][160] Figurens utseende og spillopplevelse ble da helhetlig oppdatert etter den ble stemt øverst (med 37,2 % av stemmene ut av fem valg[161]) på en meningsmåling i 2021 angående championer som trenger et løft.[162]

Urgot[rediger | rediger kilde]

Urgot, «the Dreadnought» (engelsk, omtrentlig «våghalsen»), er en «fighter»[163] som spilles mest i «top».

V[rediger | rediger kilde]

Varus[rediger | rediger kilde]

Varus, «the Arrow of Retribution» (engelsk, «straffens pil»), er en «marksman».[164] Varus blir mest spilt som «ADC». Da figuren ble omarbeidet («reworked»), ble det forklart i Varus sin nye bakgrunnshistorie at han var homofil, rettere sagt en demon-aktig skikkelse skapt ut av et homofilt par.[165]

Vayne[rediger | rediger kilde]

Vayne, «the Night Hunter» (engelsk, «nattejegeren»), er en «marksman».[166] Hun spilles mest som «ADC», og noe i «top»-posisjonen.

Veigar[rediger | rediger kilde]

Veigar, «the Tiny Master of Evil» (engelsk, «den bitte lille mesteren av ondskap»), er en «mage».[167] Han er en «yordle» som spilles i «mid», men har også sett noe aktivitet som «ADC» og som «support».

Vel'koz[rediger | rediger kilde]

Vel'koz, «the Eye of the Void» (engelsk, «øyet til tomrommet»), er en «mage».[168] Han spilles mest som «support» og i «mid».

Vex[rediger | rediger kilde]

Vex, «the Gloomist» (engelsk, omtrentlig «dysterhetisten»), er en «mage».[169] Hun er en «yordle» som spilles i «mid».

En cosplayer utkledd som Vi ved Montreal Comiccon 2015.

Vi[rediger | rediger kilde]

Vi, «the Piltover Enforcer» (engelsk, «Håndheveren i Piltover»), er en «fighter».[170] Hun spilles stort sett kun som «jungler». Vi var en av hovedfigurene i TV-serien Arcane, hvor hennes oppvekst i Zaun (sammen med sin søster Jinx) ble vist. Hennes tittel, «the Piltover Enforcer» referer til arbeidsstillingen «enforcer» (engelsk, «håndhever»), som er en del av politiet i storbyen Piltover.

Viego[rediger | rediger kilde]

Viego, «the Ruined King» (engelsk, «den ødelagte kongen»), er en «assassin».[171] Han spilles for det meste kun i «jungle». Viego er en sentral figur i League of Legends sin fortelling, og har en form for tilknytning til de fleste figurer.

Viegos engelske stemme er utført av Sean Teale.[172]

Viktor[rediger | rediger kilde]

Viktor, «the Machine Herald» (engelsk, «maskinforskynneren»), er en «mage».[173] Han spilles stort sett i «mid», men har også blitt sett i «top». Han er en av hovedfigurene i serien Arcane, hvor han blir vist sammen med figuren Jayce, og til tider Singed. Viktor er skaperen av figuren Blitzcrank.

Vladimir[rediger | rediger kilde]

Vladimir, «the Crimson Reaper» (engelsk, «den karminrøde høsteren»), er en «mage».[174] Han spilles mest i «mid», men er også noe spilt som «top».

Volibear[rediger | rediger kilde]

Volibear, «the Relentless Storm» (engelsk, «den nådeløse stormen»), er en «fighter».[175] Han spilles stort mest i «top» og i «jungle». Han er en av gudeskikkelsene i det fiktive området Freljord.

W[rediger | rediger kilde]

Warwick[rediger | rediger kilde]

Warwick, «the Uncaged Wrath of Zaun» (engelsk, «Zauns ufengslede vrede»), er en «fighter».[176] Warwick spilles for det meste kun som «jungler».

En cosplayer utkledd som Wukong ved Katsucon 2016.

Wukong[rediger | rediger kilde]

Wukong, «the Monkey King» (engelsk, «apekongen»), er en «fighter».[177] Wukong spilles mest i posisjonen «top».

X[rediger | rediger kilde]

Xayah[rediger | rediger kilde]

Xayah, «the Rebel» (engelsk, «rebellen»), er en «marksman».[178] Hun spilles mest som «ADC», og ble tilgjengeliggjort samtidig som Rakan, hennes kjæreste.

Xerath[rediger | rediger kilde]

Xerath, «the Magus Ascendant» (engelsk, omtrentlig «trollmannascendenten»), er en «mage».[179] Xerath spilles mest som «support» og i «mid».

Xin Zhao[rediger | rediger kilde]

Xin Zhao, «the Seneschal of Demacia» (engelsk, «seneskalken av Demacia»), er en «fighter».[180] Xin Zhao spilles for det meste kun i posisjonen «jungle».

Y[rediger | rediger kilde]

Cosplayere som er kledd som figurene Yasuo (i front) og Riven ved den australske messa AVCon i 2014.

Yasuo[rediger | rediger kilde]

Yasuo, «the Unforgiven» (engelsk, «den utilgitte»), er en «fighter».[181] Yasuo spilles mest i «mid», og som «ADC». Han er halvbroren til Yone.[182]

Yone[rediger | rediger kilde]

Yone, «the Unforgotten» (engelsk, «den uglemte»), er en «assassin».[182] Yone blir mest spilt i «mid», og er halvbroren til Yasuo.

Yorick[rediger | rediger kilde]

Yorick, «Shepherd of Souls» (engelsk, «sjelegjeteren»), er en «fighter».[183] Han er ofte spilt i posisjonen «top», og har evner og egenskaper basert rundt nekromanti.

Yuumi[rediger | rediger kilde]

Yuumi, «the Magical Cat» (engelsk, «den magiske katten»), er en «support», og er en magisk katt som sitter på en magisk bok.[184] Yuumi har den unike egenskapen å kunne «sitte» på andre spilleres figurer, og da hjelpe dem direkte med helbredelse og større kraft.[184] På grunn av dette, sees hun ikke særlig i andre roller enn «support».

Stemmeskuespilleren til den engelskspråklige Yuumi er Cassandra Lee Jones.[185]

Z[rediger | rediger kilde]

Zac[rediger | rediger kilde]

Zac, «the Secret Weapon» (engelsk, «det hemmelige våpenet»), er en «tank», og er en antropomorfisk versjon av giftig avfall.[186] Zac blir ofte spilt som «jungler».

Zed[rediger | rediger kilde]

Zed, «the Master of Shadows» (engelsk, «skyggemesteren»), er en «assassin».[187] Zed blir ofte spilt i posisjonen «mid».

Zeri[rediger | rediger kilde]

Zeri, «the Spark of Zaun» (engelsk, «Zauns Gnist»), er en «marksman».[188] Hun er en «ADC» som ble tilgjengeliggjort 20. januar 2022, ved oppdatering 12.2.[189] Hun spilles mest som «ADC», men har også vært noe brukt i posisjonene «mid» og «top».

Den engelspråklige stemmen til Zeri er gjort av Vanille Velasquez, som også er Neon i Riots Valorant.[190]

Ziggs[rediger | rediger kilde]

Ziggs, «the Hexplosives Expert» (engelsk, «heksplosjonseksperten»), er en «mage» og tilhører rasen «yordle». Han blir ofte spilt i «mid».[191]

Zilean[rediger | rediger kilde]

Zilean, «the Chronokeeper» (engelsk, omtrentlig «tidsvokteren»), er en «mage».[192]

En cosplayer som er utkledd som Zoe ved Comiccon Brussels 2019.

Zoe[rediger | rediger kilde]

Zoe, «the Aspect of Twilight» (engelsk, «skumringens skikkelse»), er en «mage», og er en eldgammel gudeskikkelse i form av en liten jente.[193] Hun spilles i «mid», men har tidligere også blitt spilt som «support». Hun ble tilgjengelig i november 2017, ved oppdateringen 7.23.[194] Den engelskspråklige stemmeskuespilleren for Zoe er Erica Lindbeck.[195]

Zyra[rediger | rediger kilde]

Zyra, «Rise of the Thorns» (engelsk, «tornenes fremvekst»), er en «mage».[196] Hun var ment for å spilles i «mid», men sees mest som en «support», og har evner og egenskaper basert rundt planter og rosebusker. Hun ble tilgjengelig 24. juli 2012. Den engelskspråklige til Zyra er fremført av Karen Strassman.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Aatrox, the Darkin Blade - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  2. ^ «Ahri, the Nine-Tailed Fox - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  3. ^ Maleok (11. september 2015). «The voice of Ahri: Interview with Laura Post». Dignitas (engelsk). Besøkt 13. april 2022. 
  4. ^ «Akshan, the Rogue Sentinel - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  5. ^ «Alistar, the Minotaur - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  6. ^ a b «Amumu, the Sad Mummy - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  7. ^ «Anivia, the Cryophoenix - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  8. ^ «Annie, the Dark Child - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  9. ^ «Aphelios, the Weapon of the Faithful - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  10. ^ «Ashe, the Frost Archer - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  11. ^ «Aurelion Sol, The Star Forger - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  12. ^ «Azir, the Emperor of the Sands - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  13. ^ «Bard, the Wandering Caretaker - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  14. ^ «The lavender tides are rising.». Twitter. Besøkt 20. mai 2022. 
  15. ^ «Anoush NeVart». IMDb. Besøkt 11. juni 2022. 
  16. ^ «Blitzcrank, the Great Steam Golem - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  17. ^ «Brand, the Burning Vengeance - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  18. ^ «Briar». universe.leagueoflegends.com. Besøkt 13. oktober 2023. 
  19. ^ «Briar Build with Highest Winrate - LoL Runes, Items, and Skill Order». u.gg (engelsk). Besøkt 13. oktober 2023. 
  20. ^ Adam, Harith (30. august 2023). «Unveiling Briar: New League of Legends Champion's Release Date, Lore and Abilities». IGN Southeast Asia (engelsk). Besøkt 13. oktober 2023. 
  21. ^ Ramun, Sadakshi Kalyan (1. september 2023). «Who Is Briar's Voice Actor in League of Legends?». AFK Gaming (engelsk). Besøkt 13. oktober 2023. «[... Briar's] voice actor Julie Nathanson.» 
  22. ^ «Caitlyn, the Sheriff of Piltover - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  23. ^ «Camille, the Steel Shadow - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  24. ^ «Cassiopeia, the Serpent's Embrace - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  25. ^ «Cho'Gath, the Terror of the Void - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  26. ^ «Corki, the Daring Bombardier - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  27. ^ «Darius, the Hand of Noxus - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  28. ^ «Diana, Scorn of the Moon - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  29. ^ «Dr. Mundo, the Madman of Zaun - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  30. ^ «Draven, the Glorious Executioner - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  31. ^ «Ekko, the Boy Who Shattered Time - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  32. ^ «Elise, the Spider Queen - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  33. ^ «Evelynn, Agony's Embrace - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  34. ^ «Ezreal, the Prodigal Explorer - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  35. ^ «Fiddlesticks, the Ancient Fear - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  36. ^ «Fiora, the Grand Duelist - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  37. ^ a b «Fizz, the Tidal Trickster - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  38. ^ «Galio, the Colossus - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  39. ^ «Gangplank, the Saltwater Scourge - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  40. ^ «Garen, The Might of Demacia - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  41. ^ «Gnar, the Missing Link - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  42. ^ «Gragas Build with Highest Winrate - LoL Runes, Items, and Skill Order». u.gg (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  43. ^ «Graves, the Outlaw - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  44. ^ «Gwen Build with Highest Winrate - LoL Runes, Items, and Skill Order». u.gg (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  45. ^ «Hecarim, the Shadow of War - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  46. ^ «Hwei, the Visionary - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 22. desember 2023. 
  47. ^ Stubbs, Mike. «‘League Of Legends’ 13.24 Patch Notes Bring Hwei And Arena Return». Forbes (engelsk). Besøkt 22. desember 2023. 
  48. ^ a b c Harith, Adam (20. november 2023). «Hwei the Visionary: Latest Champion to Grace the League Of Legends Roster». IGN Southeast Asia (engelsk). Besøkt 22. desember 2023. 
  49. ^ Ramun, Sadakshi Kalyan (21. november 2023). «League of Legends Hwei: Abilities & Cheat Sheet Explained». AFK Gaming (engelsk). Besøkt 22. desember 2023. 
  50. ^ Stubbs, Mike (19. november 2023). «New League of Legends champion Hwei is suspiciously similar to one of Dota 2's hardest-to-use heroes». PC Gamer (engelsk). Besøkt 22. desember 2023. «There are obviously some similarities between Hwei and Invoker, especially with the massive number of spells they can cast, [...]» 
  51. ^ «/dev: The Voice of the Visionary - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). 21. november 2023. Besøkt 22. desember 2023. 
  52. ^ «Illaoi, the Kraken Priestess - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  53. ^ «Irelia, the Blade Dancer - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  54. ^ «Ivern, the Green Father - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  55. ^ «Janna, the Storm's Fury - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  56. ^ «Jarvan IV, the Exemplar of Demacia - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  57. ^ «Jax, Grandmaster at Arms - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  58. ^ «Jayce, the Defender of Tomorrow - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  59. ^ «Jhin, the Virtuoso - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  60. ^ «Kai'Sa, Daughter of the Void - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  61. ^ «Kalista, the Spear of Vengeance - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  62. ^ «Karma, the Enlightened One - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  63. ^ «Karthus, the Deathsinger - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  64. ^ «Karthus Build with Highest Winrate - LoL Runes, Items, and Skill Order». u.gg (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  65. ^ «Kassadin, the Void Walker - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  66. ^ «Katarina, the Sinister Blade - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  67. ^ a b c «Kayle, the Righteous - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  68. ^ a b «Kayn, the Shadow Reaper - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  69. ^ «Kennen, the Heart of the Tempest - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  70. ^ «Kha'Zix, the Voidreaver - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  71. ^ «Kindred, The Eternal Hunters - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  72. ^ «Kled, the Cantankerous Cavalier - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  73. ^ «Kog'Maw, the Mouth of the Abyss - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  74. ^ «K'Sante, the Pride of Nazumah - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 6. november 2022. 
  75. ^ «League of Legends K’Sante release date and abilities». The Loadout (engelsk). Besøkt 6. november 2022. 
  76. ^ a b «How ‘League of Legends’ made its first proudly gay, Black champion». Washington Post (engelsk). ISSN 0190-8286. Besøkt 6. november 2022. 
  77. ^ «LeBlanc, the Deceiver - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  78. ^ «Lee Sin, the Blind Monk - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  79. ^ «Leona, the Radiant Dawn - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  80. ^ «Lillia, the Bashful Bloom - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  81. ^ «Lissandra, the Ice Witch - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  82. ^ «Lucian, the Purifier - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  83. ^ «Lulu, the Fae Sorceress - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  84. ^ «Lux, the Lady of Luminosity - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  85. ^ «Malphite, Shard of the Monolith - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  86. ^ «Malzahar, the Prophet of the Void - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  87. ^ «Maokai, the Twisted Treant - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  88. ^ «Master Yi, the Wuju Bladesman - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  89. ^ «Milio, The Gentle Flame - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 27. mars 2023. 
  90. ^ «League of Legends Patch 13.6 notes bring Milio to play in the Support role». Shacknews (engelsk). Besøkt 27. mars 2023. 
  91. ^ Grantham, Joe (23. mars 2023). «League Of Legends: Best Milio Counters». Game Rant (engelsk). Besøkt 27. mars 2023. 
  92. ^ «GZ Fern/Giselle Fernandez på Twitter». Twitter. Besøkt 27. mars 2023. 
  93. ^ «Miss Fortune, the Bounty Hunter - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  94. ^ «Mordekaiser, the Iron Revenant - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  95. ^ «Morgana, the Fallen - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  96. ^ «Naafiri - Champions - Universe of League of Legends». universe.leagueoflegends.com. Besøkt 13. oktober 2023. 
  97. ^ «Naafiri Build with Highest Winrate - LoL Runes, Items, and Skill Order». u.gg (engelsk). Besøkt 13. oktober 2023. 
  98. ^ Ahn, Sabrina (20. juli 2023). «Naafiri: When Does The New LoL Champion Release?». EarlyGame (engelsk). Besøkt 13. oktober 2023. 
  99. ^ «Champion Insights: Naafiri - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). 22. juni 2023. Besøkt 13. oktober 2023. «'I truly believe Naafiri wouldn’t be who she is without her actor, Morla Gorrondona,' Riot Puma Pet says.» 
  100. ^ «Nami, the Tidecaller - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  101. ^ Hayward, Jon (18. juni 2015). «Quick Reminder - Supanova Pop Culture Expo in Sydney This Weekend». Anime News Network (engelsk). Besøkt 13. april 2022. 
  102. ^ «Nasus, the Curator of the Sands - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  103. ^ «Nautilus, the Titan of the Depths - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  104. ^ «Neeko, the Curious Chameleon - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  105. ^ «Nidalee, the Bestial Huntress - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  106. ^ «Nilah: The Joy Unbound | Champion Trailer - League of Legends». Besøkt 19. juni 2022. 
  107. ^ «Nocturne, the Eternal Nightmare - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  108. ^ «Nunu & Willump, the Boy and His Yeti - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  109. ^ «Olaf, the Berserker - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  110. ^ «Orianna, the Lady of Clockwork - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  111. ^ «Ornn, The Fire below the Mountain - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  112. ^ «Pantheon, the Unbreakable Spear - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  113. ^ «Poppy, Keeper of the Hammer - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  114. ^ «Pyke, the Bloodharbor Ripper - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  115. ^ «Qiyana, Empress of the Elements - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  116. ^ «Quinn, Demacia's Wings - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  117. ^ «Rakan, The Charmer - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  118. ^ «Rammus, the Armordillo - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  119. ^ «Rek'Sai, the Void Burrower - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  120. ^ «Rell, the Iron Maiden - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  121. ^ «Renata Glasc - Champions - Universe of League of Legends». Besøkt 2. mars 2022. 
  122. ^ a b «Patch 12.4 notes». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 2. mars 2022. 
  123. ^ Marshall, Cass (1. februar 2022). «League of Legends fans would very much like to be stepped on by new champion Renata Glasc». Polygon (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  124. ^ @thefakedana (1. februar 2022). «. @Kindlejack is the reason she looks so goddamned good. @Squad5lol gave her a fabulous and downright evil kit. The incomparable Debra Wilson blessed us with her talent and her voice.». Twitter. Besøkt 5. februar 2022. 
  125. ^ «Renekton, the Butcher of the Sands - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  126. ^ «Rengar, the Pridestalker - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  127. ^ «Riven, the Exile - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  128. ^ «Rumble, the Mechanized Menace - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  129. ^ «Ryze, the Rune Mage - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  130. ^ «Samira, the Desert Rose - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  131. ^ «Sejuani, Fury of the North - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  132. ^ «Senna, the Redeemer - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  133. ^ «Seraphine, the Starry-Eyed Songstress - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  134. ^ «Sett, the Boss - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  135. ^ «Shaco, the Demon Jester - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  136. ^ «Shen, the Eye of Twilight - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  137. ^ «Shyvana, the Half-Dragon - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  138. ^ «Singed, the Mad Chemist - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  139. ^ «Sion, The Undead Juggernaut - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  140. ^ «Skarner, the Crystal Vanguard - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  141. ^ «Sona, Maven of the Strings - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  142. ^ «Soraka, the Starchild - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  143. ^ «Swain, the Noxian Grand General - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  144. ^ «Sylas, the Unshackled - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  145. ^ «Syndra, the Dark Sovereign - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  146. ^ «Tahm Kench, The River King - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  147. ^ «Pat Duke». IMDb. Besøkt 10. august 2022. 
  148. ^ «Taliyah, the Stoneweaver - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  149. ^ «Talon, the Blade's Shadow - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  150. ^ «Taric, the Shield of Valoran - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  151. ^ «Teemo, the Swift Scout - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  152. ^ «Thresh, the Chain Warden - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  153. ^ «Tristana, the Yordle Gunner - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  154. ^ «Trundle, the Troll King - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  155. ^ «Tryndamere, the Barbarian King - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  156. ^ «Twisted Fate, the Card Master - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  157. ^ «Twitch, the Plague Rat - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  158. ^ «Udyr, the Spirit Walker - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  159. ^ «Everything we know about Udyr’s LoL rework: new abilities, release date». Dexerto (engelsk). 8. januar 2022. Besøkt 4. februar 2022. 
  160. ^ Amos, Andrew (18. august 2022). «Udyr’s League of Legends rework revealed: New abilities, release date». Dexerto (engelsk). Besøkt 25. august 2022. 
  161. ^ Reav3, Riot Eggo Mclego (1. februar 2021). «Voting Results: Champion Update & Skin Thematic - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 25. august 2022. 
  162. ^ «Riot locks in Udyr for League of Legends rework after Season 11 fan vote». Dexerto (engelsk). Besøkt 25. august 2022. 
  163. ^ «Urgot, the Dreadnought - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  164. ^ «Varus, the Arrow of Retribution - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  165. ^ «Two Gay Heroes Help Breathe New Life Into the 'League of Legends' World». www.out.com (engelsk). 30. november 2017. Besøkt 4. februar 2022. 
  166. ^ «Vayne, the Night Hunter - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  167. ^ «Veigar, the Tiny Master of Evil - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  168. ^ «Vel'Koz, the Eye of the Void - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  169. ^ «Vex, the Gloomist - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  170. ^ «Vi, the Piltover Enforcer - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  171. ^ «Viego, The Ruined King - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 11. august 2022. 
  172. ^ «Viego». Behind The Voice Actors (engelsk). Besøkt 11. august 2022. «Sean Teale is the voice of Viego in League of Legends.» 
  173. ^ «Viktor, the Machine Herald - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  174. ^ «Vladimir, the Crimson Reaper - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  175. ^ «Volibear, the Relentless Storm - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  176. ^ «Warwick, the Uncaged Wrath of Zaun - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  177. ^ «Wukong, the Monkey King - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  178. ^ «Xayah, the Rebel - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  179. ^ «Xerath, the Magus Ascendant - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  180. ^ «Xin Zhao, the Seneschal of Demacia - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  181. ^ «Yasuo, the Unforgiven - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 20. januar 2022. 
  182. ^ a b «Yone, the Unforgotten - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 20. januar 2022. 
  183. ^ «Yorick, Shepherd of Souls - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 20. januar 2022. 
  184. ^ a b «Yuumi, the Magical Cat - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 20. januar 2022. 
  185. ^ League of Legends (9. mai 2019). «Behind the Scenes | Giving Yuumi a Voice». YouTube. Besøkt 13. april 2022. 
  186. ^ «Zac, the Secret Weapon - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 20. januar 2022. 
  187. ^ «Zed, the Master of Shadows - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 20. januar 2022. 
  188. ^ «Zeri, The Spark of Zaun - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 
  189. ^ Heath, Jerome (19. januar 2022). «League of Legends Patch 12.2: Full notes and updates». Dot Esports (engelsk). Besøkt 20. januar 2022. 
  190. ^ Jan. 7, byDale Bashir Posted; 2022; P.m, 4:42 (7. januar 2022). «Pinoy Voice Actress Vanille Velasquez Voicing Two of Riot Games’ Latest Additions». IGN Southeast Asia (engelsk). Besøkt 5. februar 2022. 
  191. ^ «Ziggs, the Hexplosives Expert - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 20. januar 2022. 
  192. ^ «Zilean, the Chronokeeper - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 20. januar 2022. 
  193. ^ «Zoe, the Aspect of Twilight - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 20. januar 2022. 
  194. ^ «Ready to roll with Zoe?». Red Bull (engelsk). Besøkt 20. januar 2022. 
  195. ^ «Zoe». Behind The Voice Actors (engelsk). Besøkt 20. januar 2022. 
  196. ^ «Zyra, Rise of the Thorns - League of Legends». www.leagueoflegends.com (engelsk). Besøkt 20. januar 2022. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]