Knut Bry

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Knut Bry
Født3. oktober 1946[1] (74 år)
HolRediger på Wikidata
Beskjeftigelse FotografRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Knut Johannes Bry (født 3. oktober 1946 i Hovet[2] i Hallingdal) er en norsk fotograf og filmregissør, særlig kjent som reklame-, mote- og kunstfotograf. Han har vunnet flere priser, blant annet «The American Photographer» i kategorien for mote i 1986, årets fotograf i Norge fra Kreativt Forum i 1989 og fotografiprisen fra Norges Fotografforbund i 1994.

Bry vokste opp i Hovet og dro som ung mann til Oslo for å jobbe som kokk. Etter seieren i en fotokonkurranse gjennom Aftenposten gikk imidlertid Bry inn for fotoyrket, og ble selvlært fotograf.

I 1975 dro Bry til Paris der han livnæret seg som modell. Mot slutten av 1970-tallet slo han igjennom som internasjonal motefotograf.

Knut Bry har deltatt i en rekke bokutgivelser, blant annet i matbøker med Trond Moi. Bry har også hatt mange utstillinger, blant annet på Stenersenmuseet, Vigelandsmuseet og Galleri F15.

I 2006 fikk Bry Buskerud fylkes kulturpris. Bry har også markert seg som motstander av tobakksrøking, og mottok Røykfriprisen for 1993.

Bry arbeider fast for det amerikanske reisemagasinet Traveller.

Bok[rediger | rediger kilde]

Diskografi
Deltar på

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Artists of the World Online, AKL Online artist ID 42284558
  2. ^ Knut Bry Tinagent website, biography

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]