Nils Bech

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Nils Bech
Født8. april 1981
Hønefoss
Beskjeftigelse Sangartist, låtskriver, performancekunstner
Nasjonalitet Norge
SjangerPop, elektronika,
InstrumentVokal
Nettstedhttp://www.nilsbech.com

Nils Bech (født 8. april 1981Hønefoss)[1] er en norsk sangartist og scenekunstner i krysningsfeltet mellom musikk og performance-kunst.

Bakgrunn og arbeid[rediger | rediger kilde]

Nils Bech er oppvokst i Vikersund i Modum kommune i Buskerud og gikk på musikklinja ved St. Hallvard videregående skole.[1]

Bech har opptrådt med performance-konserter i Norge og utlandet, både på klubber og i kunstgallerier, men også på musikkfestivaler som By:larm, Ultima, The Great Escape, Oslo Live, Øyafestivalen, Hovefestivalen og Roskilde-festivalen, og på samtidskunst-utstillinger og kunstmuseer som Nasjonalmuseet, Henie Onstad kunstsenter, Kunsthall Oslo, den 54. Venezia-biennalen, New Museum of Contemporary Art i New York,[2] Institute of Contemporary Art og Frieze Foundation i London.[3][1] Han kombinerer blant annet falsett-sang, improvisasjoner rundt bevegelse og objekter med elektronika-musikk. Musikkalbumet Look Inside fra 2012 regnes som et musikalsk gjennombrudd.[4] Et stort gjennombrudd, med over 400 000 steaminger på Spotify etter to uker ble også hans O Helga Natt, den ble sendt på NRKs Skam, sesong 3, desember 2016. For sitt fjerde album, Echo, ble han nominert til Spellemannprisen 2016 i klassen elektronika.

Nils Bech har vært med som sanger og skuespiller i Styrtet engel og Richard IIINationaltheatret.[3]

Bech var i 2013 modell for høst/vinter kampanjen til det svenske klesmerket COS.

Musikkutgivelser (utvalg)[rediger | rediger kilde]

Album[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]