Hunting High and Low

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hunting High and Low
FormatStudioalbum
Artist, banda-ha
Utgitt1. juni 1985
Innspilt1984–1985, Eel Pie Studios, Twickenham
Sjanger
Lengde37:19
PlateselskapWarner Bros.
Produsent(er)
Plass i kronologi
Hunting High and Low
(1985)
Scoundrel Days
(1986)
Singler fra Hunting High and Low
«Take On Me»
(16. september 1985) (Tredje utgivelse i Storbritannia)

«Love is Reason»
(1. april 1985)
«The Sun Always Shines on T.V.»
(16. desember 1985) (UK)
«Train of Thought»
(24. mars 1986) (UK)

«Hunting High and Low»
(2. juni 1986) (UK)
Omtaler
Publikasjon Poengsum
AllMusic 4/5 stjerner4/5 stjerner4/5 stjerner4/5 stjerner4/5 stjerner[1]
Robert Christgau C−[2]
Musicfolio 3.5/5 stjerner3.5/5 stjerner3.5/5 stjerner3.5/5 stjerner3.5/5 stjerner[3]

Hunting High and Low er debutalbumet til det norske bandet a-ha, utgitt 1. juni 1985 av Warner Bros. Records. Albumet var en stor kommersiell suksess og solgte mer enn ti millioner eksemplarer verden over. Albumet nådde plass nummer 15 på den amerikanske Billboard 200-listen. I Norge kom albumet inn på VG-lista i uke 25 1985. Der ble det liggende i 33 uker med #1 som beste plassering[4]. Hunting High and Low nådde høye listeplasseringer ellers i verden også. Albumet ble spilt inn i Eel Pie Studios i Twickenham og ble produsert av Tony Mansfield, John Ratcliff og Alan Tarney.

I alt ble det sluppet fem singler fra albumet, men alle ble ikke sluppet internasjonalt: «Take On Me», «Love is Reason», «The Sun Always Shines on T.V.», «Train of Thought» og «Hunting High and Low». Gruppen ble nominert til Best New Artist under Grammy-utdelingen i 1986, noe som gjør a-ha til det første norske bandet eller artisten nominert til en Grammy.

Som en del av gjenutgivelsen av dette og bandets andre album i 2010, ble Hunting High and Low remastret og utvidet med en ekstra disk med bonusspor. En 30-årsjubileumsutgave ble sluppet i 2015. Dette var en samleboks med ytterligere to disker med bonusmateriale og en DVD[5].

Sporet «Hunting High and Low» ble kategorisert som «upassende» av BBC under gulfkrigen i 1990.[6]

Historie[rediger | rediger kilde]

«Take on Me» var den første singelen sluppet av bandet. En tidlig versjon ble spilt inn og utgitt sent i 1984 sammen med en musikkvideo. Denne nådde tredjeplass på VG-lista, men klarte ikke å slå gjennom i Storbritannia. Bandet gikk i studio på nytt for å spille inn sangen på nytt i forbindelse med Hunting High and Low, men denne versjonen av sangen slo heller ikke gjennom i Storbritannia da den ble sluppet tidlig 1985. Før det var klart for lansering av singelen i USA, ble det produsert en ny musikkvideo til låta, som ble regissert av Steve Barron. Barron hadde tidligere laget hitvideoer for Toto, Thomas Dolby, Culture Club og Michael Jackson, men a-ha-videoen skilte seg ut fra hans tidligere arbeid. Dette var en plotdrevet video som blandet sammen realfilm og animasjonsstilen rotoscoping, lik stilen til ekteparet Michael Patterson og Candace Reckinger. Videoen ble inspirert av Pattersons animaterte film Commuter og filmen Altered States. Den innovative videoen til «Take On Me» ble først kringkastet på en lokal musikkvideokanal i Boston som het V-66 før den kort etter fikk mye spilletid på MTV.

Singelen debuterte på Billboard 13. juli 1985 og var på vei inn på topp 20 da den fikk internasjonal utgivelse, blant annet utgivelse nummer to i Norge og et tredje forsøk på det britiske markedet. Den nådde førsteplassen på Billboard Hot 100 i USA, hvor den tilbragte 27 uker på lista og ble den tiende mestselgende singelen for 1985,[7] og denne gangen nådde singelen andreplassen i Storbritannia og førsteplassen i Norge. Totalt nådde låta førsteplass i 36 land og ble en av verdens bestselgende singler gjennom tidene, med nesten ni millioner kopier solgt.

Den andre singelen som ble sluppet i mesteparten av verden, var «The Sun Always Shines on TV» («Love is Reason» hadde ikke nådd norske topp 40 tidligere på året), og bandet fulgte opp suksessen med sin forrige musikkvideo med en ny kritikerrost video til «The Sun Always Shines on TV». Denne begynner som en slags fortsettelse av den forrige videoen, hvor Harket bryter vekk fra sin lykkelige slutt for å opptre sammen med resten av bandet blant utstillingsdukker i en landligliggende kirke. Dette var Saint Albans i Teddington, som senere har blitt et kunstgalleri. «The Sun Always Shines on T.V.» gjorde det bedre enn «Take on Me» i Storbritannia, hvor den nådde førsteplassen og ble værende der i to uker i januar 1986. Den var en topp 10-hit nesten overalt hvor den ble sluppet, men ikke i USA, hvor den nådde 20. plass, og den er per dags dato bandets siste store hit der. Singelen solgte fem millioner kopier verden over. Låta ble remikset til en danceversjon, som ble en topp fem-hit på U.S. Dance-listen, og B-siden var en remiks av den ellers uutgitte «Driftwood». Bandet slapp en liveversjon av «The Sun Always Shines on T.V.» som single i 2003. Denne versjonen var også på How Can I Sleep with Your Voice in My Head.

«Train of Thought» fikk en begrenset utgivelse og ble den tredje singelen i Europa. Den ble ikke utgitt 7" i USA, men fikk radiotid og et sett med remikser som nådde inn på dance-listene. Waaktaar baserte teksten på denne låta på forfattere og poeter innenfor eksistensialismen, blant annet Gunvor Hofmo, Knut Hamsun og Fyodor Dostoevsky, hans favoritter på den tiden. Dette ble a-has tredje singel på rad som nådde topp ti-single i Storbritannia og Irland, hvor den nådde åttende- og femteplass respektivt. Den gjorde det også bra i Tyskland og Sverige. 500,000 koper ble solgt verden over.

Den siste singelen fra albumet var «Hunting High and Low», som ble utgitt juni 1986. Singelen hadde sine høyeste listeplasseringer i Frankrike, hvor den nådde fjerdeplass,[8] og Storbritannia, hvor den nådde femteplassen.[9] Singelen ble utgitt i USA, men havnet ikke på Billboard Hot 100. En forlenget versjon ble gitt ut på 12" vinyl, men hadde ingen suksess på dance-listene.

Albumfotografiet ble tatt av Just Loomis og ble nominert til en Grammy for "Album Cover of the Year" i 1986.

Mottagelse[rediger | rediger kilde]

Hunting High and Low var a-has gjennombruddsalbum. Da det ble utgitt i 1985 nådde Hunting High and Low nummer 15 på Billboards Top 200 album-liste. Hunting High and Low holdt rekorden for det høyestliggende albumet av en norsk artist frem til Do It Again med Röyksopp og den svenske sangerinnen Robyn, som nådde nummer 14.[10] Albumet ga a -ha internasjonal anerkjennelse. Hunting High and Low fikk 3 x platina i Storbritannia[11] og platina i USA og Tyskland samt gull i Brazil og Nederland. Albumet nådde nummer elleve på den europeiske topp 100 album-listen.

Albumet har solgt rundt 1,8 millioner kopier i USA. Det fikk andreplass på listene i Storbritannia, hvor det også gikk inn igjen som nummer 83 i 2015. Det ble førsteplass i Norge. Hunting High and Low har solgt mer enn ti millioner kopier verden over og inneholder to nummer en-hits.[12] Musikkvideoen til «Take on Me» ble nominert til åtte MTV Video Music Awards i 1986, og under seremonien 5. september 1986 vant den seks priser, blant annet Best New Artist og Viewer's Choice.[13] «The Sun Always Shines on T.V.» ble nominert til ytterligere tre priser, og vant to av disse. Dermed vant a-ha tilsammen åtte prisen. Selv om antall kategorier nesten har doblet seg, er det kun én artist per dags dato som har vunnet så mange MTV Awards på et enkelt år. Peter Gabriel vant ni følgende år for «Sledgehammer» og «Big Time», to videoer som utviklet seg videre ned veien a-ha hadde gått med banebrytende bruk av animasjon i musikkvideo.[14]

Tim DiGravina hos AllMusic Guide sa «It's a cohesive album with smart pace changeups, and it rarely fails to delight or satisfy a listener's need for a synth pop fix. One can't escape the feeling that Hunting High and Low is a product of the 1980s, but with highs like Take On Me and The Sun Always Shines on TV, and no lows in sight, a-ha's debut is a treat worth relishing».[14]

I 2002 ble «Take On Me» rangert nummer åtte på VH1's 100 Greatest One Hit Wonders selv om denne utdelingen er delvis misvisende for bandet, og selv om den gjenspeiler A-has manglende mainstreamsuksess i USA, var gruppen langt fra et one-hit wonder andre steder i verden og karrieremessig. I 2006 ble «Take On Me» rangert som nummer 24 på VH1's Greatest Songs of the 1980s.[15]

Hunting High and Low-turné[rediger | rediger kilde]

I juni 1986, startet a-ha på en verdensturné som varte frem til februar 1987. Bandet hadde aldri spilt en eneste konsert sammen da «Take On Me» nådde førsteplassen i USA, men likevel ble det en turné gjennom 16 land og 113 byer samt utallige intervjuer og TV-opptredener.[14]

Remaster[rediger | rediger kilde]

6. juli 2010 ble Hunting High and Low og bandets andre plate Scoundrel Days sluppet som deluxeutgaver av Rhino Records. Disse utgavene hadde en ekstra disk med bonusspor, og begge album debuterte i topp 40 på Billboard Top Internet Sales Chart; Hunting High and Low på 34.-plass.[16] Andre plasseringer for denne utgaven var nummer 39 i Tyskland, 32 i Norge, 27 i Ungarn og #165 i Storbritannia.

18. september 2015 ble det sluppet en 30-årsjubileums superdeluxeboks av Hunting High and Low. Denne utgaven har fire disker og en DVD med musikkvideoene samt en 60-siders innbundet bok med usette bilder av bandet og liner notes av Kieron Tyler.[17]

Sporliste[rediger | rediger kilde]

All tekst skrevet av Pål Waaktaar; all musikk av Waaktaar unntatt hvor annet står.

 1. «Take on Me» – 3:48 (Waaktaar/Furuholmen/Harket)
 2. «Train of Thought» – 4:14
 3. «Hunting High and Low» – 3:45
 4. «The Blue Sky» – 2:36
 5. «Living a Boy's Adventure Tale» – 5:00 (Waaktaar/Harket)
 6. «The Sun Always Shines on T.V.» – 5:08
 7. «And You Tell Me» – 1:51
 8. «Love is Reason» – 3:04 (Waaktaar/Furuholmen)
 9. «I Dream Myself Alive» – 3:06 (Waaktaar/Furuholmen)
 10. «Here I Stand and Face the Rain» – 4:30

Deluxeutgave fra 2010[rediger | rediger kilde]

Disk 1 (originalt album med bonusspor)[18][19]
 1. «Take on Me» – 3:48 (Waaktaar/Furuholmen/Harket)
 2. «Train of Thought» – 4:14
 3. «Hunting High and Low» – 3:45
 4. «The Blue Sky» – 2:36
 5. «Living a Boy's Adventure Tale» – 5:00 (Waaktaar/Harket)
 6. «The Sun Always Shines on T.V.» – 5:08
 7. «And You Tell Me» – 1:51
 8. «Love is Reason» – 3:04 (Waaktaar/Furuholmen)
 9. «I Dream Myself Alive» – 3:06 (Waaktaar/Furuholmen)
 10. «Here I Stand and Face the Rain» – 4:30
 11. «Take On Me» (Originalversjon utgitt på 7" i 1984)
 12. «The Sun Always Shines on T.V.» (Forlenget miks)
 13. «Train of Thought» (U.S. miks)
 14. «Hunting High and Low» (Forlenget remiks)
Disk 2
 1. «Take On Me» (Demo)
 2. «Train of Thought» (Demo)
 3. «Hunting High and Low» (Demo)
 4. «The Blue Sky» (Demo)
 5. «Living a Boy's Adventure Tale» (Tidlig versjon)
 6. «The Sun Always Shines on T.V.» (Demo)
 7. «And You Tell Me» (Demo)
 8. «Love Is Reason» (Demo)
 9. «I Dream Myself Alive» (Demo)
 10. «Here I Stand and Face the Rain» (Demo)
 11. «Stop! And Make Your Mind Up»
 12. «Driftwood»
 13. «Dot the I»
 14. «The Love Goodbye»
 15. «Nothing to It»
 16. «Go to Sleep»
 17. «Monday Mourning»
 18. «All the Planes That Come In on the Quiet»
 19. «Never Never»
 20. «What's That You're Doing to Yourself»
 21. «You Have Grown Thoughtful Again»
 22. «Lesson One» («Take On Me»-demo fra høsten 1982)
 23. «Presenting Lily Mars»

Det er også fire bonusspor som kun er tilgjengelig for nedlastning, tilgjengelig i de fleste land:

 1. «The Sun Always Shines on T.V.» (Forlenget versjon)
 2. «Take On Me» (Instrumentalmiks)
 3. «Hunting High and Low» (Demo, langsommere versjon)
 4. «Take On Me» (12"-miks fra 1984)

30 årsjubileumsboks fra 2015[rediger | rediger kilde]

Disk 1 (originalt album)
 1. «Take on Me» – 3:48 (Waaktaar/Furuholmen/Harket)
 2. «Train of Thought» – 4:14
 3. «Hunting High and Low» – 3:45
 4. «The Blue Sky» – 2:36
 5. «Living a Boy's Adventure Tale» – 5:00 (Waaktaar/Harket)
 6. «The Sun Always Shines on T.V.» – 5:08
 7. «And You Tell Me» – 1:51
 8. «Love is Reason» – 3:04 (Waaktaar/Furuholmen)
 9. «I Dream Myself Alive» – 3:06 (Waaktaar/Furuholmen)
 10. «Here I Stand and Face the Rain» – 4:30
Disk 2
 1. «Lesson One» («Take On Me»-demo fra høsten 1982)
 2. «Presenting Lily Mars» (Nærsnes-demo)
 3. «Så blåser det på jorden» (Nærsnes-demo)
 4. «The Sphinx» (Nærsnes-demo)
 5. «Living A Boy’s Adventure Tale» (Nærsnes-demo)
 6. «Dot The I»
 7. «The Love Goodbye»
 8. «Nothing To It»
 9. «Go To Sleep»
 10. «Train Of Thought» (Demo)
 11. «Monday Mourning»
 12. «All The Planes That Come In On The Quiet»
 13. «The Blue Sky» (Demo)
 14. «You Have Grown Thoughtful Again»
 15. «What's That You’re Doing To Yourself In The Pouring Rain»
 16. «Take On Me» (Demo)
 17. «Hunting High And Low» (Demo)
 18. «I Dream Myself Alive» (Demo)
 19. «And You Tell Me» (Demo)
 20. «Here I Stand And Face The Rain» (Demo)
 21. «Love Is Reason» (Demo)
 22. «The Blue Sky» (Demo nummer to)
 23. «Never Never»
 24. «The Sun Always Shines On T.V.» (Demo)
 25. «Presenting Lily Mars» (Rendezvous-demo)
Disk 3
 1. «Take On Me» (Originalversjon utgitt på 7" i 1984)
 2. «Take On Me» (12"-miks fra 1984)
 3. «Stop! And Make Your Mind Up»
 4. «Take On Me» (12"-miks fra 1985)
 5. «Take On Me» (Instrumentalmiks)
 6. «The Sun Always Shines On T.V.» (7"-miks)
 7. «The Sun Always Shines On T.V.» (Forlenget versjon)
 8. «Driftwood»
 9. «The Sun Always Shines On T.V.» (Forlenget versjon)
 10. «The Sun Always Shines On T.V.» (Instrumental)
 11. «Train Of Thought» (7"-remiks)
 12. «Train Of Thought» (U.S.-remiks)
 13. «Train Of Thought» (Dubmiks)
 14. «Hunting High And Low» (7"-remiks)
 15. «Hunting High And Low» (Forlenget remiks)
Disk 4
 1. «Take On Me» (Videoversjon)
 2. «Train Of Thought» (Tidlig miks)
 3. «Hunting High And Low» (Tidlig miks)
 4. «The Blue Sky» (Alternativ lengre miks)
 5. «Living A Boy’s Adventure Tale» (Tidlig miks)
 6. «The Sun Always Shines On T.V.» (Alternativ tidlig miks)
 7. «And You Tell Me» (Tidlig miks)
 8. «Love Is Reason» (Tidlig miks)
 9. «Dream Myself Alive» (Tidlig «NYC»-miks)
 10. «Here I Stand And Face The Rain» (Tidlig miks)
Disk 5 (DVD)
 1. «Take On Me» (Versjon fra 1985)
 2. «The Sun Always Shines On T.V.»
 3. «Train Of Thought»
 4. «Hunting High And Low»
 5. «Take On Me» (Versjon fra 1984)
 6. «Take On Me» (Alternativ kutt fra 1985)

Personell[rediger | rediger kilde]

Musikere[rediger | rediger kilde]

Produksjon[rediger | rediger kilde]

Listeplasseringer[rediger | rediger kilde]

Ukentlige lister[rediger | rediger kilde]

Liste (1985–86) Høyeste
plassering
Australia (Kent Music Report)[20] 15
Canada (RPM)[21] 12
Frankrike (SNEP)[22] 7
Italia (Musica e dischi)[23] 17
Nederland (MegaCharts)[24] 11
New Zealand (RMNZ)[25] 1
Norge (VG-lista)[26] 1
Storbritannia (Official Charts Company)[27] 2
Sveits (Schweizer Hitparade)[28] 10
Sverige (Sverigetopplistan)[29] 1
Tyskland (Offizielle Top 100)[30] 10
USA (Billboard 200)[31] 15
Østerrike (Ö3 Austria Top 40)[32] 18
Liste (2010) Høyeste
plassering
Norge (VG-lista)[33] 32
Tyskland (Offizielle Top 100)[34] 39
Ungarn (MAHASZ)[35] 27
Liste (2015) Høyeste
plassering
Norge (VG-lista)[36] 25
Storbritannia (Official Charts Company)[37] 83
Tyskland (Offizielle Top 100)[38] 30

Årslister[rediger | rediger kilde]

Liste (1985) Plassering
Canada (RPM)[39] 49
Liste (1986) Plassering
Italia (Musica e dischi)[23] 90
Nederland (MegaCharts)[40] 24
New Zealand (RMNZ)[41] 2
Storbritannia (OCC)[42] 7
Tyskland (Offizielle Top 100)[43] 11
USA (Billboard 200)[44] 73

Salgstrofeer[rediger | rediger kilde]

Land Salgstrofe Antall solgte
Brasil (ABPD)[45] Gullplate 100,000
Frankrike (SNEP)[46] Platina 452,800
New Zealand (RMNZ)[47] Platina 15,000
Norge 228,000[48]
Storbritannia (BPI)[49] 3x platina 900,000
Tyskland (BVMI)[50] 3x gull 750,000
USA (RIAA)[51] Platina 1,000,000

Referanser[rediger | rediger kilde]

 1. ^ http://www.allmusic.com/album/hunting-high-and-low-mw0000188971
 2. ^ http://www.robertchristgau.com/get_artist.php?name=A-ha
 3. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 7. juli 2011. Besøkt 27. november 2010. 
 4. ^ http://lista.vg.no/artist/a-ha/album/hunting-high-and-low/6142
 5. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 3. mai 2016. Besøkt 31. mai 2016. 
 6. ^ Rock Links – Banned Songs
 7. ^ Billboard Arkivert 14. april 2009 hos Wayback Machine.
 8. ^ Steffen Hung. «French Singles Chart». Lescharts.com. Besøkt 5. november 2011. 
 9. ^ «British Singles Chart». Everyhit.com. 16. mars 2000. Besøkt 5. november 2011. 
 10. ^ http://www.billboard.com/articles/columns/chart-beat/6128793/ask-billboard-with-nico-vinz-norway-continues-us-chart-invasion
 11. ^ «British album certifications – A-ha – Hunting High and Low». British Phonographic Industry. Besøkt 19. oktober 2010.  Enter Hunting High and Low in the field Keywords. Select Title in the field Search by. Select album in the field By Format. Click Search
 12. ^ «Hunting High and Low». Arkivert fra originalen 18. desember 2008. 
 13. ^ «Best Music from the 1980s». 80s Music Lyrics. Arkivert fra originalen 9. april 2002. Besøkt 5. november 2011.  Arkivert 9. april 2002 hos Wayback Machine.
 14. ^ a b c «A-ha biography». Arkivert fra originalen 8. mars 2008. 
 15. ^ «VH1 100 Greatest Songs of the 80s». Rockonthenet.com. Besøkt 5. november 2011. 
 16. ^ «Deluxe albums enter US Billboard charts | The Official Website of a-ha». A-ha.com. Besøkt 5. november 2011. 
 17. ^ http://www.superdeluxeedition.com/news/a-ha-hunting-high-and-low-super-deluxe-edition-5-disc-box-set/
 18. ^ «A-Ha | Hunting High And Low (Deluxe Edition)». Rhino. Arkivert fra originalen 14. mai 2010. Besøkt 5. november 2011.  Arkivert 14. august 2012 hos Wayback Machine.
 19. ^ «Upcoming special releases | The Official Website of a-ha». A-ha.com. Arkivert fra originalen 22. mars 2012. Besøkt 5. november 2011.  Arkivert 9. mai 2010 hos Wayback Machine.
 20. ^ Kent, David (1993). Australian Chart Book 1970-1992 (Illustrated utg.). St Ives, N.S.W.: Australian Chart Book. ISBN 0-646-11917-6. 
 21. ^ «RPM100 Albums». RPM. 43 (9). 9. november 1985. Besøkt 24. januar 2016. 
 22. ^ «Le Détail des Albums de chaque Artiste» (fransk). InfoDisc. Arkivert fra originalen (select "A-HA" from the drop-down menu and click "OK") 7. mai 2013. Besøkt 24. januar 2016.  Arkivert 7. mai 2013 hos Wayback Machine.
 23. ^ a b «Gli album più venduti del 1986» (italiensk). Hit Parade Italia. Besøkt 7. mars 2008. 
 24. ^ http://www.dutchcharts.nl/showitem.asp?interpret=a-ha&titel=Hunting+High+And+Low&cat=a
 25. ^ http://www.charts.org.nz/showitem.asp?interpret=a-ha&titel=Hunting+High+And+Low&cat=a
 26. ^ http://www.norwegiancharts.com/showitem.asp?interpret=a-ha&titel=Hunting+High+And+Low&cat=a
 27. ^ http://www.officialcharts.com/artist/26315/a-ha/
 28. ^ http://www.swisscharts.com/album/a-ha/Hunting-High-And-Low-332
 29. ^ http://www.swedishcharts.com/showitem.asp?interpret=a-ha&titel=Hunting+High+And+Low&cat=a
 30. ^ https://www.offiziellecharts.de/album-details-332
 31. ^ http://www.officialcharts.com/artist/26315/a-ha/
 32. ^ http://austriancharts.at/showitem.asp?interpret=a-ha&titel=Hunting+High+And+Low&cat=a
 33. ^ http://lista.vg.no/artist/a-ha/album/hunting-high-and-low/11691
 34. ^ https://www.offiziellecharts.de/album-details-332
 35. ^ http://zene.slagerlistak.hu/top-40-album-dvd-es-valogataslemez-lista/2010/28
 36. ^ http://lista.vg.no/artist/a-ha/album/hunting-high-and-low/11691
 37. ^ http://www.officialcharts.com/search/albums/hunting%20high%20and%20low/
 38. ^ https://www.offiziellecharts.de/charts/album/for-date-1443175200000
 39. ^ «RPM's Top 100 Albums of 1985». RPM. 43 (16). 28. desember 1985. Besøkt 24. januar 2016. 
 40. ^ «Jaaroverzichten – Album 1986» (nederlandsk). dutchcharts.nl. Hung Medien. Besøkt 24. januar 2016. 
 41. ^ «Top Selling Albums of 1986». Recorded Music NZ. Besøkt 24. januar 2016. 
 42. ^ «Top Albums of 1986». everyHit.com. Besøkt 24. januar 2016. 
 43. ^ «Top 100 Album-Jahrescharts – 1986» (tysk). Offizielle Deutsche Charts. GfK Entertainment. Besøkt 24. januar 2016. 
 44. ^ «Top Pop Albums». Billboard. 98 (52): Y-19. 27. desember 1986. Besøkt 24. januar 2016. 
 45. ^ http://abpd.org.br/home/certificados/?busca_artista=A-ha&tmidia=1
 46. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 28. september 2010. Besøkt 11. september 2010. 
 47. ^ http://nztop40.co.nz/chart/albums?chart=3196
 48. ^ http://www.vg.no/rampelys/musikk/i-en-egen-klasse/a/38214/
 49. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 1. august 2017. Besøkt 7. juni 2016. 
 50. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 5. august 2016. Besøkt 7. juni 2016. 
 51. ^ http://www.riaa.com/gold-platinum/?tab_active=default-award&se=Hunting+High+and+Low#search_section

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]