Anita Hegerland

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Anita Hegerland
Født 3. mars 1961 (54 år)
Sandefjord
Yrke Musiker
Skuespiller
Nasjonalitet Norge Norsk
Sjanger Popmusikk
Instrument Vokalist
Aktive år 1969 - idag
Plateselskap NorDisc
Polydor
Addy Records
CBS
Virgin Records


Anita Hegerland (født 3. mars 1961) i Sandefjord var en barnestjerne i Norge, Sverige og Tyskland1960-tallet og 1970-tallet med adskillige hits. Hun ble oppdaget av Fredrik Friis. Hun har solgt over seks millioner musikkalbum, og har deltatt på internasjonale samlealbum som til sammen har solgt mer enn 24 millioner eksemplarer.

Suksess[rediger | rediger kilde]

I 1970 ga hun ut singlen «Mitt Sommarlov», som niåring. Den gikk til topps på VG-lista, og lå der i to uker. Året etter (1971) ga hun ut singlen «Schön ist es auf der Welt zu sein» (Da er det skjønt å være til) i Tyskland, sammen med tyskeren Roy Black. Singelen ble solgt i to millioner eksemplarer, og er én av Tysklands største slagere. På Radio Luxemburg vant hun og Roy Black prisen «Goldener Løwe.» Singelen ble gitt ut på norsk året etter, i 1972.

Melodi Grand Prix[rediger | rediger kilde]

Hun deltok i Melodi Grand Prix 1971 med sangen «Gi meg en zebra», og kom på fjerde plass. Hanne Krogh vant med «Lykken er». I Melodi Grand Prix 1972 sang «Happy Hippie», og oppnådde en tredjeplass (av fem deltakere). Grethe Kausland og Benny Borg vant med sangen «Småting». Hun deltok så i Melodi Grand Prix 1983 med sangen «Nå er jeg alene». Den kom på en syvende plass, vinner var Jahn Teigen med «Do-Re-Mi». I Melodi Grand Prix 2009 var hun atter tilbake, denne gangen sammen med KeSera på sangen «Party». Den ble slått ut i Sistesjansen i Ålesund.

Samarbeid med Mike Oldfield[rediger | rediger kilde]

Hegerland ble presentert for rockartisten Mike Oldfield under en av hans konserter. Hun gav ham en kassett der hun synger, og Oldfield lovet å ta kontakt. Ett år senere ringte han og ville ha henne som vokalist på den spesialkomponerte Pictures in the Dark, som ble et hit. Litt etter litt ble de et par og flyttet sammen, men ble aldri gift. Sammen fikk de to barn, Greta og Noah. Noah er også et musikalsk talent og er blant annet med i russemusikkgruppen The Snæss Project, sammen med Joakim Delebekk. Hun medvirket også på flere av Mike Oldfields album i siste delen av 1980-tallet, blant annet Islands og Earth Moving.

Annet[rediger | rediger kilde]

Som voksen deltok hun på to spor på lydsporalbumet til filmen 1958 (Polydor 2672 056) i 1980. Sporene var «Born Too Late» og «Tammy». I 1982 utgav hun singlen «What about Me»/«One Night Standman» på sitt eget plateselskap Addy Records og katalognummeret var WSL 1. I 1985 var hun med i Forente Artister på sangen «Sammen for livet», til inntekt for de sultrammede i Afrika. I 2008 gjorde Hegerland comeback på Ose Countryfestival.

Starfish[rediger | rediger kilde]

I 2011 gjorde Anita Hegerland et comeback med CDen Starfish, produsert av Ronnie Le Tekrø. Dette var hennes første utgivelse med nytt materiale siden Voices fra 1994. Starfish har fått en blandet mottakelse.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Albumer[rediger | rediger kilde]

Singler[rediger | rediger kilde]

Filmografi[rediger | rediger kilde]

Som skuespiller

Som komponist

Filmmusikk

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]