Just Cause 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Just Cause 2
Just Cause 2 - Logo.svg
UtviklerAvalanche Studios Group
UtgiverEidos Interactive
DistributørSquare Enix
Steam
Humble Store
SpillmotorHavok Physics
Siste versjon1.0.0.2
PlattformXbox 360
PlayStation 3
Microsoft Windows
Utgivelse23. mars 2010 (Nord-Amerika)
26. mars 2010 (Europa)
SjangerTredjepersonsskytespill
ModusEnspiller, flerspiller
Nettstedwww.justcause.com
Forrige i serienJust Cause
Neste i serienJust Cause 3

Just Cause 2 er et videospill som kom ut 23. mars 2010. Spillet er laget for Xbox 360, PlayStation 3 og PC. Spillet er utgitt av Eidos Interactive[1] og distribueres av Square Enix. Det er en fortsettelse av videospillet Just Cause.[2][3]

Just Cause 2 bruker Avalanche Engine 2.0 som er en oppdatert versjon av den som ble brukt i Just Cause.[3] Spillet er lagt på andre siden av den verden som ble brukt i Just Cause, på den oppfunne øya Panau, satt i sydøst Asia. Panau har et areal på 400 kvadratmiles (engelske miles).[4] Rico Rodriguez kommer tilbake som motstanderen som forsøker å styrte den onde diktatoren Pandak "Baby" Panay og konfronterer sin tidligere mentor Tom Sheldon.[3]

Når Just Cause 2 ble lansert fikk det positive kritikker og ble rost for spillets åpne natur, design av sin verden, lyd og spillmekanikk og ble ansett som en forbedring av forgjengeren. Spillets historie og stemmer ble kritisert. Just Cause 2 var en økonomisk suksess og har per september 2013 solgt over 6 millioner kopier.

Handling[rediger | rediger kilde]

Rico Rodriguez må reise til øya Panau for å finne en tidligere bekjent Tom Sheldon, som er mistenkt for å ha blitt korrupt og skal viss nok arbeide under landets diktator Pandak "Baby" Panay. Rico må underveis alliere seg med øyas tre dominerende kriminelle fraksjoner: "Kakerlakker" (et organisert kriminelt syndikat) og Reapers (en opprørsk sosialistisk milits) og Ular Boys, en ultra-nasjonalistisk opprørsgruppe som blant annet motarbeider utenlandsk innflytelse på øya deres.

Rico samler inn nok informasjon til å spore opp Sheldon, som avslører at han etterforsker en langt større konspirasjon. Rico og Sheldon oppdager at en etterretningsagent kalt Jade Tan har blitt arrestert i Panau, og holdes ved en militærbase for å bli utsatt for tortur og muligens henrettet i løpet av kort tid. Så Rico må forsøke å redde henne og ødelegge hele militærbasen. Spilleren må også spore opp og myrde utenlandske etterretningsagenter som har kontakt med de forskjellige kriminelle fraksjonene på øya.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Eidos Announces Just Cause 2» (pressemelding). Eidos Interactive. 9. april 2009. Besøkt 8. januar 2010. 
  2. ^ Matt Wales (18. september 2006). «IGN: Just Cause Review». IGN. Besøkt 14. januar 2008. 
  3. ^ a b c PSW Staff (3. januar 2008). «Preview: Just Cause 2». CVG. Besøkt 6. januar 2008. 
  4. ^ Paul Tassi (7. mai 2010). «A Size Comparison of Massive Open World Video Game Maps». Unreality Magazine. Arkivert fra originalen . Besøkt 9. november 2012.  Arkivert 5. november 2012 hos Wayback Machine.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]