Johnny Logan

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Denne artikkelen handler om sangeren Johnny Logan. Se Johnny Logan (basketballspiller) for flere betydninger av dette søket.
Johnny Logan
Johnny-Logan---2010---3---(Gentry).jpg
Født 13. mai 1954
Frankston
Nasjonalitet Irland

Seán Patrick Michael Sherrard (født 13. mai 1954), kjent under artistnavnet Johnny Logan, er en irsk sanger og komponist.

Han ble født i Frankston i nærheten av Melbourne i Australia, men nå bor han i Ashbourne i Irland. Faren hans, Patrick O'Hagen, var en velkjent irsk tenor, og familien flyttet tilbake til Irland da Johnny var tre år gammel. Her lærte han å spille gitar, og han begynte å lage egne sanger fra han var tretten. Etter at han sluttet på skolen arbeidet han som elektriker i tillegg til å opptre på diverse folkemusikk- og bluesklubber. Han kom i søkelyset for første gang da han hadde rollen som Adam i den irske musikalen «Adam og Eva» i 1977.

Johnny Logan har bidratt til tre av Irlands totalt syv seire i Eurovision Song Contest, og er den eneste artisten som har vunnet sangkonkurransen to ganger. Han er også den ene av fem komponister som har skrevet to vinnerbidrag i konkurransen. Johnny vant først med sangen «What's Another Year» i 1980. Han gjentok bragden i 1987 da han vant den internasjonale finalen i Brussel med sangen «Hold me now», som han dessuten hadde komponert selv. Han har også komponert Linda Martins vinnersang fra 1992, «Why Me?». Han skrev også sangen «Terminal 3» til Linda Martin, som hun deltok med i Eurovision Song Contest 1984 og kom på andreplass.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Forrige vinner:
 Gali Atari & Milk and Honey 
Vinner av Eurovision Song Contest
Neste vinner:
 Bucks Fizz 
Forrige vinner:
 Sandra Kim 
Vinner av Eurovision Song Contest
Neste vinner:
 Céline Dion