Bucks Fizz

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Bucks Fizz
Bucks Fizz on stage.jpg
OpphavStorbritannia
Sjangerpop
PlateselskapRCA
Nettstedhttp://www.bucksfizz.co.uk

Bucks Fizz er en britisk popgruppe stiftet i 1981 for å delta i Eurovision Song Contest samme år. De vant konkurransen med sangen «Making Your Mind Up» og fikk en suksessfull popkarriere.[trenger referanse] Gruppen bestod opprinnelig av Bobby G, Cheryl Baker, Mike Nolan og Jay Aston.

Den 11. mars 1981 slo den relativt ukjente gruppen Bucks Fizz syv andre artister i «A Song for Europe», den britiske nasjonale finalen i Eurovision Song Contest. De fulgte dermed «tradisjonen» med grupper med to menn og to kvinner som ble etablert etter at ABBA vant konkurransen i 1974. Gruppen ble satt sammen av produsent/og låstkriverparet Nichola Martin og Andy Hill spesielt for denne anledningen. Baker hadde tidligere vært et medlem av gruppa Co-Co, som kom på 11.-plass i Eurovision Song Contest 1978 for Storbritannia med bidraget «The Bad Old Days».

Bucks Fizz representerte så Storbritannia i den internasjonale finalen i Dublin, Irland. De fremførte «Making Your Mind Up», som blir husket spesielt for dansenummeret hvor blant annet skjørtene til de to kvinnene i gruppen ble spjæret. De vant konkurransen, men marginen ned til andreplassen var på bare fire poeng. «Making Your Mind Up» ble en nummer én-hit i ni ulike land, og gruppen opplevde en hektisk periode med promotering for albumet med gruppenavnet, og deres neste to album, Are you ready? (1982) og Hand Cut (1983), solgte til gull. Mot slutten av 1983 hadde gruppen mistet fotfestet som Storbritannias mest-selgende gruppe da singlene London Town og Rules Of The Game plasserte seg som 34 og 57 på den engelske salgslisten. Gruppen bestemte seg for å ta en pause tidlig i 1984, i frykt for at overeksporering var grunnen til salgsnedgangen.

På dette tidspunktet hadde gruppen fått store interne problemer, og det ble etterhvert kjent at det yngste medlemmet, Jay Aston, hadde hatt en affære med gruppens låtskriver, Andy Hill, og Aston sluttet etter en turbulent periode hvor gruppen blant annet hadde vært involvert i en buss-ulykke, hvor Mike Nolan var den hardest skade, med blødninger i hjernen. Aston solgte senere historien sin til pressen, under tittelen «The hateful, bitchy world of Bucks Fizz», mens den daværende gruppens medlemmer la skylden på Aston. Aston ble senere saksøkt av plateselskapet, og sto igjen med store økonomiske problemer og uten platekontrakt. Aston ble erstattet med 21-årige Shelley Preston, og gruppen fortsatt ut 1980-tallet uten de store hitene. Aston, Baker og Nolan turnerer nå[når?] som «The Original Bucks Fizz», ettersom Bobby G og hans kone eier navnet «Bucks Fizz», som de også turnerer som.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Forrige vinner:
 Johnny Logan 
Vinner av Eurovision Song Contest
Neste vinner:
 Nicole