Jeff Bezos

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Jeff Bezos
Jeff Bezos 2005.jpg
Jeff Bezos i 2005
Født Jeffrey Preston Bezos
12. januar 1964 (51 år)
USA Albuquerque, New Mexico
Ektefelle Mackenzie Bezos
Yrke Forretningsmann (Amazon.com)
Statsborger i USA
Medlem av American Academy of Arts and Sciences
Utmerkelse Årets person
Alma mater Princeton University


Jeffrey Preston «Jeff» Bezos (født 12. januar 1964 i Albuquerque, New Mexico) er en amerikansk gründer og investor. Han er mest kjent som grunnlegger av det amerikanske IT-selskapet Amazon.com, som han fremdeles leder i dag.

Bezos har sin utdannelse fra Princeton University og grunnla Amazon.com allerede som 30-åring i 1994. Bezos fikk da ideen om å selge bøker på internett, som dessuten ville spare mye tid, men også vise seg å bli veldig populært. I 1997 ble selskapet listet på NASDAQ. Selskapet opplevde en voldsom vekst mot slutten av 90-tallet, som gjorde Bezos mer populær og dessuten veldig rik.

I 1999 satt han med over 40 % av aksjene i Amazon.com, som gjorde at han ble oppført med en formue på 10,1 milliarder dollar. Det året ble han også kåret til «Årets person» av Time Magazine.

Bezos har også i den siste tiden fokusert mye på romfart, og har grunnlagt sitt eget private selskap, med navnet Blue Origin.[1] Over de siste årene har han blitt en av de største innenfor IT-bransjen og anerkjennes for hans store måloppnåelse i ung alder.

Bezos ble i 2013 rangert som nummer 18 på listen blant verdens rikeste av Bloomberg, med en formue på 28,8 milliarder dollar (ca. 173 milliarder kroner).[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

1