Time (magasin)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Time Magazine)
Hopp til: navigasjon, søk
Time
Time Magazine logo.svg
Land USA
Type Ukeblad
Kategori Nyhetsmagasin
Grunnlagt 1923
Utgiver Time Inc.
Redaktør(er) Nancy Gibbs
Språk Engelsk
Opplag 3 286 467 (2013)
Hovedkvarter New York
Nettsted http://time.com/
første utgave

Time er et ukentlig amerikansk nyhetsmagasin. Det er verdens største ukentlige nyhetsmagasin, med et opplag på ca. 3,4 millioner (2009) og ca. 20 millioner estimerte ukentlige lesere i USA og 25 millioner internasjonalt.

En europeisk utgave (Time Europe, tidligere kjent som Time Atlantic) publiseres fra London, mens et asiatisk opplag (Time Asia) utgis fra Hongkong. Andre utgaver er Time Pacific, Time Canada og Time for KIDS.

Den første utgaven av Time utkom 3. mars 1923. Magasinet utgis idag av Time Inc..

Magasinets mest kjente innslag er den årlige kåringen av «Årets person» (tidligere «Årets mann»), hvor Time utpeker den personen eller gruppen av personer som har hatt største innflytelse på årets nyheter. For eksempel ble i 1938 Adolf Hitler utpekt til tittelen. Til tross for tittelen behøver ikke den utkårede nødvendigvis være menneske. Time er også kjent for kåringen over verdens 100 mest innflytelsesrike personer, Time 100.

Time er også kjent for den røde randen rundt magasinets forside, som kun har vært forandret én gang gjennom magasinets 80-årige historie; randen var farget sort for sorg i utgaven publisert kort etter terrorangrepet 11. september 2001.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]