Institute of Electrical and Electronics Engineers

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Institute of Electrical and Electronics Engineers
Ieee blue.jpg
Stiftet1963
LandUSA
HovedkontorNew York
presidentToshio Fukuda
Virkeområdeelektronik, elektroteknikk
Formål«fremme teknologisk innovasjon og fortreffelighet til gangn for menneskeheten» [1]
Medlemmer395 000[2]
MottoAdvancing Technology for Humanity
Nettstedwww.ieee.org

Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) er en ideell organisasjon som samler fagfolk innenfor elektronikk og elektroteknikk. IEEE har mer enn 395 000 medlemmer i 160 land.[3]

IEEE er en ledende autoritet på en rekke tekniske områder, som blant annet datateknikk, biomedisin, telekommunikasjon, elektroteknikk og elkraftteknikk og romfarts- og forbrukselektronikk. IEEE er en av de ledende standard-lagende organisasjonene i verden. Data/overførings-teknologi har gjerne en IEEE-kode (se under).

Gjennom en rekke tidsskrifter, konferanser og standarder publiserer IEEE 30% av litteraturen på verdensbasis innenfor feltene elektroteknikk, data- og reguleringsteknikk.

Historie[rediger | rediger kilde]

IEEE og dens forgjengere AIEE (American Institute of Electrical Engineers) og IRE (Institute of Radio Engineers) kan spores tilbake til 1884. De to organisasjonene ble vedtatt sammenslått i 1961, og gjennomførte dette i 1963.

IEEE Standarder[rediger | rediger kilde]

I Norge[rediger | rediger kilde]

IEEE Norway Section ble stiftet i 1963. Ved inngangen av 2005 har IEEE Norway Section 791 medlemmer. Styret velges hvert annet år. Seksjonen har avdelinger (eller chapters) i Trondheim, Oslo og Stavanger.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]