Google Maps

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Google Maps
Google Maps Logo.svg
Worldmap northern - Google Maps bar mock-up.png
URLhttps://maps.google.com/
Kommersielt?Ja
Type nettstedKarttjeneste
Krever registreringNei
EierGoogle
Lansert8. feb. 2005
Nåværende statusAktiv
En Google Streetview bil som fotograferer gater i Amsterdam.

Google Maps (eller Google Kart) er et nettsted fra Google, der man kan se på kart og satellittbilder fra hele verden. På enkelte områder, hovedsakelig i USA - men også over større byer i Norge (fra 2006), kan man zoome så tett inn at man kan skjelne hus fra hverandre, og telle parkerte biler. Bildene av norske byer er basert på flyfoto, mens landskapene er satellittbilder.

Høsten 2009 kom også tilleggsfunksjon med at man kan se panoramabilder fra gater i de større byene ved å klikke på et ikon. Det er meningen å fortsette fotoopptakene også i 2010. Personer som finner at de ikke vil være med i bildene, kan kreve seg fjernet.

Google Transit[rediger | rediger kilde]

Google Transit er en del av Google Maps og tilbyr bl.a. ruteplanlegging for kolletivtrafikk. Tjenesten har vært tilgjengelig siden 2005[1]. I 2011 begynte tjenesten å få dekning i Norge, først i Rogaland[2] og så for NSBs strekninger[3]. I 2012 vedtok bystyret i Oslo at Oslo skulle få dekning[4]. Dette skjedde på bakgrunn av en underskriftskampanje fra 2010[5]. Ruteforslag for Oslo og Akershus ble tilgjengelig i løsningen i april 2013[6].

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

datastubbDenne datarelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.