Google Maps

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Google Maps
Nettstedgoogle.com (mul)
Kommersielt?Ja
Type nettstedKarttjeneste
Krever registreringNei
Eier(e)Google
Utgitt avGoogle
Lansert8. februar 2005
ProgrammeringsspråkC++, JavaScript, XML, ajax
Nåværende statusAktiv
En Google Streetview bil som fotograferer gater i Amsterdam.

Google Maps (eller Google Kart) er et nettsted og en app fra Google der man kan se på kart og satellittbilder fra hele verden. Mange områder har i tillegg 3D-data, slik at man kan snu seg rundt og se på formene til landskapet. I tett befolkede områder kan man i tillegg se formene på de inviduelle husene. Bildene av norske byer er basert på flyfoto, mens landskapene er satellittbilder.

Tjenesten har i tillegg et omfattende bibliotek med 360-graders gatebilder. Brukere kan "kjøre" rundt i gatene, og se seg om ved å panorere bildet. Tjenesten kalles Street View, og er tilgjengelig både på PC og på mobil. StreetView har stort sett dekning over hele norge. [1] Ofte er det gjort flere opptak av samme gate, med noen års mellomrom. Dette gir brukere muligheten til å hoppe frem og tilbake i tid.

Google Transit[rediger | rediger kilde]

Google Transit er en del av Google Maps og tilbyr bl.a. ruteplanlegging for kolletivtrafikk. Tjenesten har vært tilgjengelig siden 2005[2]. I 2011 begynte tjenesten å få dekning i Norge, først i Rogaland[3] og så for NSBs strekninger[4]. I 2012 vedtok bystyret i Oslo at Oslo skulle få dekning[5][død lenke]. Dette skjedde på bakgrunn av en underskriftskampanje fra 2010[6]. Ruteforslag for Oslo og Akershus ble tilgjengelig i løsningen i april 2013[7].

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]