Innfjorden

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Innfjorden
Romsdalsfjorden with Åndalsnes.JPG
Utsikt over den innerste delen av Romsdalsfjorden med Innfjorden midt i bildet.
LandNorge Norge
FylkeMøre og Romsdal
KommuneRauma
Postnummer6315 Innfjorden
Areal0,28 km²
Befolkning260[a]
Bef.tetthet875 innb./km²
Høyde o.h.30 meter
Map
Innfjorden
62°29′36″N 7°33′35″Ø

Innfjorden er en bygd og en grunnkrets i Rauma kommune i Møre og Romsdal fylke. Bygden ligger ca. 10 km fra Åndalsnes. Innfjordtunnelen forbinder Innfjorden med Åndalsnes. I vest ligger bygda Måndalen. Bygda ligger i bunnen av fjorden med samme navn. Innfjorden ble regnet av Statistisk sentralbyrå som et tettsted inntil 2019[1].

Næringsliv[rediger | rediger kilde]

Innfjorden er ei bygd med mye landbruk; det finnes en rekke bedrifter i spesielt innen industri og håndverk. Hjørnesteinsbedriften er Grande Trevare AS som blant annet produserer kontormøbler. I tillegg er det flere vannkraftverk i bygda, og et par gårder som byr på gårdsferie til turister.

Skole[rediger | rediger kilde]

Innfjorden har barneskole og barnehage med skolefritidsordning.

Natur[rediger | rediger kilde]

Innfjorden fotografert en gang før 1956.

Innfjorden er en grein av Romsdalsfjorden, den går sørover, mellom høye fjell i Romsdalsalpene. I øst Grisetskolten med sine 1066 høydemeter. Den kneiser bratt opp fra fjorden, og herfra arrangeres årlig basehoppmesterskapet World Base Race. Lengre sørøst ligger fjellene Dronninga og Kongen. På motsatt side av fjorden, mot Måndalen i vest ligger den ikke fullt så bratte Skarven, med 1100 meter. Innerst ligger bygda eller dalen Innfjorden, som strekker seg sørvestover. Den blir stadig smalere og ender til slutt oppe på fjellet. Bøstølen på Innfjordsfjellet er en populær base for fjellturer både sommer og vinter.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]