Hexen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Hexen
UtviklerRaven Software
Utgiverid Software
DistributørGT Interactive Software
ProdusentJohn Romero
KomponistKevin Schilder
SpillmotorDoom engine
PlattformNintendo 64, Linux, PlayStation, Mac OS, Amiga, DOS og Microsoft Windows
Sjangerførstepersonsskytespill
Modusflerspiller, enspiller og tospiller

Hexen: Beyond Heretic, med logoen stavet HeXen, er et førstepersons action/eventyrspill utviklet av Raven Software, publisert av id Software, utviklerne av DOOM, og utgitt av GT Interactive den 30. oktober 1995. Det er en uoffisiell oppfølger til spillet Heretic, utviklet, publisert og utgitt av de samme som de i Hexen.

Spillet kjører i Doom-grafikkmotoren Doom engine, en kraftig modifisert versjon, som tillot hopping og å kontrollere spilleren med musen, samt å se seg rundt i forskjellige dimensjoner (opp og ned), som før ikke var mulig i vanlig Doom, kun til sidene.

Gameplay[rediger | rediger kilde]

Spillet handler om fortsettelsen på historien om de tre "Serpent Riders", tre monstre, kalt "D'Sparil", "Korax" og "Eidolon", som har invadert hver sin planet, Parthoris, Cronos og Thyrion. Heretic tok for seg hva som skjedde på Parthoris, under invasjonen av D'Sparil og hans hær, og Hexen følger opp på planeten Cronos med invasjonen av Korax og hans styrker.

Spilleren kan kontrollere en av tre forskjellige klasser, en trollmann (Mage), en prest (Cleric) eller en kriger (Fighter). Hver klasse har sine forskjellige våpen, til forskjell fra forgjengere Heretic og Doom, hvor man kun styrte èn hovedperson som hadde sitt bestemte våpenarsenal. Krigeren baseres mest på nærkamp med slåsshansker, håndøkser, klubber og sverd, mens trollmannen benytter seg av avstandskjemping med forskjellige trylleformularer, og presten benytter seg av en lett blanding.

Spillet mottok svært gode kritikker når det ble lansert, og det fikk i 1997 sin egen oppfølger, Hexen II, hvor den siste Serpent Rider, Eidolon, herjer på planeten Thyrion, i ordentlig 3D-grafikk, kjørt i Quake-motoren. Det er uvisst om det skal lanseres enda en oppfølger til Hexen-universet.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]