Hexen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hexen
UtviklerRaven Software
Utgiverid Software
DistributørGT Interactive
Steam[1]
GOG.com
ProdusentJohn Romero
KomponistKevin Schilder
Siste versjon1.1
Plattform
Utgivelse30. oktober 1995[2]
31. mai 1997[3]
30. juni 1997[4]
30. april 1997[5]
SjangerFørstepersonsskytespill
ModusFlerspiller, enspiller, samarbeid
AldersgrenseUSK 18

Hexen: Beyond Heretic, med logoen stavet HeXen, er et førstepersons action/eventyrspill utviklet av Raven Software, publisert av id Software, utviklerne av DOOM, og utgitt av GT Interactive den 30. oktober 1995. Det er en uoffisiell oppfølger til spillet Heretic, utviklet, publisert og utgitt av de samme som de i Hexen.

Spillet kjører i Doom-grafikkmotoren Doom engine, en kraftig modifisert versjon, som tillot hopping og å kontrollere spilleren med musen, samt å se seg rundt i forskjellige dimensjoner (opp og ned), som før ikke var mulig i vanlig Doom, kun til sidene.

Gameplay[rediger | rediger kilde]

Spillet handler om fortsettelsen på historien om de tre "Serpent Riders", tre monstre, kalt "D'Sparil", "Korax" og "Eidolon", som har invadert hver sin planet, Parthoris, Cronos og Thyrion. Heretic tok for seg hva som skjedde på Parthoris, under invasjonen av D'Sparil og hans hær, og Hexen følger opp på planeten Cronos med invasjonen av Korax og hans styrker.

Spilleren kan kontrollere en av tre forskjellige klasser, en trollmann (Mage), en prest (Cleric) eller en kriger (Fighter). Hver klasse har sine forskjellige våpen, til forskjell fra forgjengere Heretic og Doom, hvor man kun styrte èn hovedperson som hadde sitt bestemte våpenarsenal. Krigeren baseres mest på nærkamp med slåsshansker, håndøkser, klubber og sverd, mens trollmannen benytter seg av avstandskjemping med forskjellige trylleformularer, og presten benytter seg av en lett blanding.

Spillet mottok svært gode kritikker når det ble lansert, og det fikk i 1997 sin egen oppfølger, Hexen II, hvor den siste Serpent Rider, Eidolon, herjer på planeten Thyrion, i ordentlig 3D-grafikk, kjørt i Quake-motoren. Det er uvisst om det skal lanseres enda en oppfølger til Hexen-universet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Steam[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ «Hexen (Game) - Giant Bomb». Besøkt 22. juli 2021. 
  3. ^ «Hexen for Nintendo 64 - GameFAQs». Besøkt 22. juli 2021. 
  4. ^ «Hexen: Beyond Heretic for PlayStation - GameFAQs». Besøkt 22. juli 2021. 
  5. ^ «Hexen: Beyond Heretic for Saturn - GameFAQs». Besøkt 22. juli 2021. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]