Hopp til innhold

Quake

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Quake er en førstepersonsskytespill-serie utviklet av id Software som startet i juni 1996.[1]

Mye av Quakes popularitet kom av at det var et av de få spillene i sitt slag som var spillbare over internett i stedet for bare på et lokalt nettverk.[1]

Utdypende artikkel: Quake (videospill)

Quake er det første spillet i serien og ble gitt ut 22. juni 1996 for MS-DOS. Spillet har senere blitt gitt ut på en rekke andre plattformer. Quake ble fort populært på grunn av grafikken og sin moderne spillmotor, Quake engine, som blant annet brukte 3D-modeller istedenfor «sprites».

Det første Quake-spillet ble programmert av John Carmack, Michael Abrash og John Cash. Nivået og alle de forskjellige scenariene i spillet ble tegnet av Sandy Petersen, John Romero og Tim Willits. Grafikken ble designet av Adrian Carmack, Kevin Cloud. Musikk og lyddesign ble gjort av Trent Reznor.

I enspiller-modus av Quake må spillerne utforske og navigere til forskjellige mål som er lagt til forskjellige steder på hvert nivå. Spillerne møter mange utfordrende monstre på veien mot målet, og de må finne noen hemmelige områder langs veien. Før starten av det neste nivået er det et sett av tre baner med lette, middels, og harde ferdighetsnivåer. For å kunne komme til det neste ferdighetsnivået må spilleren ha kommet seg vellykket gjennom alle de foregående nivåene.

I flerspiller-modus, er det spillere fra flere forskjellige maskiner som er koblet opp mot en server (som kan være på en egen maskin eller på en av spillerens datamaskiner), hvor de kan spille mot hverandre. Typisk i flerspiller-modus, når en spiller dør vil spilleren umiddelbart komme til liv igjen, med noen tapte produkter som man må begynne å samle inn igjen.

I spillets flerspiller-modus finnes det vanligvis ingen monstre for spilleren å kjempe mot, fordi de bare ville kommet i veien for spillerne når de skal drepe hverandre. Hovedpoenget med Quakes flerspiller-modus er at spillerne skal bli kvitt alle de andre spillerne for å kunne vinne.

Offisielle tilleggspakker

[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Quake II

Offisielle tilleggspakker

[rediger | rediger kilde]

Quake III Arena

[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Quake III Arena

Offisielle tilleggspakker

[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Quake 4

Enemy Territory: Quake Wars

[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Enemy Territory: Quake Wars

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ a b «Quake (Franchise)». Giant Bomb. Besøkt 4. mars 2016. 

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]
Autoritetsdata