Halo 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Halo 2
Halo2 blackbg logo.jpg
UtviklerBungie Studios (Xbox)
Hired Gun (PC)
UtgiverMicrosoft Game Studios
KomponistMartin O'Donnell
SerieHalo
Forrige i serienHalo: Combat Evolved
Neste i serienHalo 3
Siste versjon1.0.4.129
PlattformXbox, Windows Vista,
Xbox 360 (bakoverkompatibelt)
UtgivelseXbox:
NA 9. november 2004
EU 11. november 2004
AU 9. november 2004
Microsoft Windows:
NA 31. mai 2007
EU 8. juni 2007
AU 17. mai 2007
SjangerFørstepersonsskytespill
ModusEnspiller, flerspiller
AldersgrensePEGI: 16+
BBFC: 12
ESRB: M
OFLC: MA15+
OFLC: R16+
FormatDVD
Nettstedhalo.bungie.net/projects/Halo2/

Halo 2 er et førstepersonsskytespill utviklet av Bungie Studios og gitt ut til Xbox høsten 2004. Spillet er det andre i Halo-serien og oppfølgeren til Halo: Combat Evolved fra 2001.

Halo 2 er spillbart over Xbox Live, men spillet har også en omfattende enspillerdel. Halo 2 stiller seg som det spillet som har blitt spilt mest over Xbox Live gjennom tidene. Og det mestselgende til Xbox.

Historien[rediger | rediger kilde]

Handlingen foregår i år 2552. Spilleren har rollen som SPARTAN 117, bedre kjent som Master Chief (MC). Man spiller også deler som en Covenant Elite, the Arbiter.

Master Chief har nettopp kommet tilbake fra det som skjedde i Halo, og blir belønnet med en utmerkelse. The Covenant har funnet jorden, og Master Chief må forsvare stasjonen han er på. Etter at han forlater Cairo Station sloss han på jorden til han får i oppdrag å forfølge skipet til Profeten Regret. De finner en Halo nummer to som er et supervåpen som kan utrydde alt liv i galaksen. MC må hindre Regret i å aktivere Halo. Han blir fanget av Gravemind og her treffer han The Arbiter. Han blir fortalt at Truth (sjefprofeten) har the Index (nøkkelen til å avfyre Halo) og han og Arbiter drar til forskjellige steder for å finne indexen. Master Chief drar inn til High Carity (en romstasjon/by som er hovedkvarteret til the Covenant) for å stoppe ham. Dette klarer han ikke siden Prophet of Truth drar til jorden før MC klarer å stoppe ham. Han kommer seg inn i skipet til Truth og følger ham til jorden for å forsvare den.

The Arbiter: En sangheli general som blir anklagd for kjetteri fordi han ikke klarte å bevare den første Halo ringen som Master Chief klarte å ødelegge i det første spillet. Han blir dømt til å være The Arbiter (En millitær rang som i fortiden var kun utdelt til de dyktikste krigerne, men i senere tid har blitt en form for straff der man settes ut på selvmordsoppdrag) og gjøre oppdrag for profetene. Først dreper han lederen for en rebelsk gruppe som er imot The Covenant. Deretter skal han finne The Index. Han finner ut at noen mennesker har fått tak i den først. Tartarus (en brute) tar Indexen fra Miranda Keyes og dytter The Arbiter ned i avgrunnen for å drepe ham. Her blir han tatt i mot av Gravemind. Han blir sendt til Halo's kontrollrom for å stoppe Tartarus fra å aktivere ringen, etter at Gravemind og MC har overbevist ham om at Halo er et farlig våpen. The Arbiter klarer å stoppe Tartarus og er nå ikke fiendtlig mot mennesker.

Oppdateringer[rediger | rediger kilde]

Over Xbox LIVE kan spillere laste ned nye brett og oppdateringer til Halo 2. Den 5. juli 2005 ble Halo 2 Multiplayer Map Pack gitt ut, for å gi spillere uten tilgang til Xbox LIVE tilgang til disse oppdateringene.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]