Hopp til innhold

Halo (videospillserie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Halo-serien»)
Halo
Utvikler(e)Bungie Studios
Ensemble Studios
Creative Assembly
Gearbox Software
Xbox Game Studios
Behaviour Interactive
Saber Interactive
Robot Entertainment
PlattformMicrosoft Windows, macOS, Xbox, Xbox 360, Xbox One, Windows Phone, iOS, Xbox Series X/S
Utgivelse2001
SjangerScience fiction
Første i serieHalo: Combat Evolved
15. november 2001
Nettstedwww.halowaypoint.com

Halo er en serie med science fiction-videospill laget av Bungie Studios og eid og produsert av Microsoft Game Studios.

Spill i serien er utgitt på plattformene Xbox, Xbox 360, Microsoft, Mac OS X og Xbox One. Spillserien inkluderer Halo: Combat Evolved, Halo 2, Halo 3, Halo Wars, Halo Wars 2, Halo 3: ODST, Halo: Reach, Halo: Combat Evolved Anniversary, Halo 2 Anniversary, Halo 4, Halo 5 og Halo Infinite.

For hundretusenvis av år siden hadde Forerunnerne ansvaret for ansvarsmantelen. Deres forløpere ønsket imidlertid å fjerne slik kraft fra Forerunners hender, og gi denne makten til menneskeheten. Som gjengjeldelse drev Forerunners nesten alle Forløperne til utryddelse. Blant de aller siste av Forløperne slapp man ut en spore, i håp om at denne skulle spre seg og gjenbefolke Forløperne. Dette spredte seg som ild i tørt gress. Men i stedet for å lage forløpere, laget sporen en parasitt kjent som flommen. Forløperne forsøkte å slåss mot flommen. Men flommen, som spredte seg gjennom angrep på levende liv, spredte seg snart over store deler av Melkeveien.

Etter å ha gått tom for alle strategier, finner Forerunners opp Halo Array - ring-formede megastrukturer som kan ødelegge alt levende liv i galaksen, for å stoppe flommen. Forløperne aktiverte ringene, og forsvant. Nesten hundre tusen år senere, på 2500-tallet, koloniserer menneskeheten i regi av FNs rom-kommando, eller UNSC, mange verdener takket være utviklingen. Spenninger mellom regjeringen og koloniene som ønsker uavhengighet utløser også voldelige sammenstøt.

UNSC sponser også SPARTAN-II-prosjektet for å skape en elite-gruppe av forbedrede super-soldater, hvis formål er å undertrykke opprørene i det skjulte. I år 2525 blir menneske-verdener angrepet av en teokratisk allianse av fremmede raser, kjent som Pakten. Paktens ledelse erklærer hele menneskeheten som kjettere, og en krenkelse av deres guder – Forløperne – og de begynner en hellig krig. Paktens overlegne teknologi, og mange flere soldater, er avgjørende. Selv om de er effektive, er spartanerne alt for få til å snu konflikten i menneskehetens favør.

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]