Xbox Live

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Xbox Live
Utvikler(e)Microsoft
Utgitt 15. november 2002
Nyeste versjon2.0.16537.0
PlattformWindows Phone, Xbox, Xbox 360, Xbox One, Android, iOS, Microsoft Windows, Xbox Series X/S
Nettstedwww.xbox.com (en)

Xbox Live er spillkonsollen Xbox sin tjeneste for spilling over nett og nedlasting av materiale som demoer, trailere, spillutvidelser og spill. Xbox Live kom ut på den første Xboxen, men gikk gjennom en kraftig oppussing for Xbox 360. Det er over 12 millioner brukere av Xbox Live.

Versjoner[rediger | rediger kilde]

For å koble opp mot Xbox Live trenger du en bruker i form av enten en sølv- eller gullkonto. En sølvkonto er gratis og kan lett opprettes når man har fått en Xbox, men den har visse restriksjoner. Man har muligheter for å laste ned enkelte demoer og trailer uten å betale, men det å spille over nett med andre brukere er ikke mulig.

For å få spilt over nett med spill på Xbox må man opprette en gullkonto. Kontoen er gratis å opprette, men for å bruke må man betale for den tiden man har den. Per februar 2010 ligger prisen på 549 NOK i året.[1] Dette kan kjøpes enten over nett ved opprettelse av kontoen eller ved å kjøpe et kort, i en butikk som selger Xbox produkter, som gir deg rett å bruke en gullkonto så og så lenge.

Marketplace[rediger | rediger kilde]

Marketplace er Xboxens nettbuttikk. Her får man handlet og lastet ned spilldemoer, trailere (på spill og film), spillutvidelser og hele spill. Før sommeren 2008 var over hadde det tilsammen i hele Xbox Live sin levetid blitt brukt 240 millioner USD[2] på nedlastbare produkter. På Marketplace er det forskjell etter om man er sølv eller gullmedlem. Gullmedlemmer får tilgang til ukentlige rabatter og tidlig tilgang til nytt innhold[3], til forskjell fra sølvmedlemmer.

En stor del av DLC (DownLoadable Content) er såkalte arkadespill. Dette er småspill som f. eks. Alien Hominid, Frogger og Bejeweled. Arkadespillene er ofte basert på eldre spill som er blitt oppgradert (innføring av HDTV eller spill laget av små selvstendige selskap. Dette regnes for mange som springbrettet ut til verden for spillutviklere.

Lignende tjenester[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ http://www.xbox.com/nb-NO/live/join.htm
  2. ^ Kotaku 06.08.2008: [1] (engelsk)
  3. ^ Xbox.no 18.11.2010: [2] (norsk)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]