Goats Head Soup

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Goats Head Soup
FormatStudioalbum
Artist, bandThe Rolling Stones
Utgitt31. august 1973
Innspilt25. november
– 21. desember 1972,
23. mai – 20. juni 1973
SjangerRock
Lengde46:56
SpråkEngelsk
PlateselskapRolling Stones / Virgin
Produsent(er)Jimmy Miller
Anmeldelse(r)
Plass i kronologi
Exile on Main St.
(1972)
Goats Head Soup
It's Only Rock 'n Roll
(1974)

Goats Head Soup er et album, utgitt av The Rolling Stones i august 1973.

I november 1972 dro Stones til Jamaica, et av få land som ville slippe dem inn, for å spille inn oppfølgeren til gruppens magnum opus, Exile on Main St. Det ble stilt store forventninger til Goats Head Soup, men albumet levde imidlertid ikke helt opp til forventningene. Likevel var Goats Head Soup en kommersiell suksess da det nådde førsteplass på hitlistene i USA og også solgte til trippel platina.

Med ballader som «100 Years Ago», «Coming Down Again», «Winter» og «Angie», fremstår The Rolling Stones på albumet i en mer nedtonet og mindre rocket versjon sammenliknet med Exile on Main St.

Under innspillingen av Goats Head Soup ble flere låter valgt bort i prosessen, og enkelte av disse ble brukt på senere album. «Waiting on a Friend», som ble en moderat hit da Tattoo You kom ut i 1981, ble opprinnelig spilt inn i forbindelse med Goats Head Soup. En annen, «Through the Lonely Nights», ble gjort ferdig, men ble ofret da det det allerede var nok ballader på albumet. Sangen endte som B-side på «It's Only Rock 'n' Roll (But I Like It)» i 1974.

Albumets siste spor het opprinnelig «Starfucker», men tittelen ble endret til «Star Star». Låten vakte likevel oppsikt med sin til dels grove tekst om groupies. På den amerikanske utgivelsen ble først ordet «pussy» samt en referanse til John Wayne prøvd fjernet, men begge deler var inkludert i Europa og på den senere CD-utgivelsen.

Albumet inneholder også en av Stones' få politiske tekster; «Doo Doo Doo Doo Doo (Heartbreaker)» handler om to episoder i New York; en der politiet jager en gutt gjennom Central Park, men skyter feil person (i hjertet), og en episode om en ti år gammel jente som dør av en overdose i en bakgate. Hennes mor sa datteren var fortapt.

«Angie» nådde førsteplass på hitlistene i USA og regnes fortsatt blant gruppens beste ballader. Den er også den foreløpig siste av gruppens låter som har nådd førsteplass på VG-lista, der den først lå sju uker på andreplass bak «Barn av regnbuen».[1] Goats Head Soup er en av Stones' største suksesser på VG-lista med seks uker på toppen høsten 1973 og ei i januar 1974.[2] Albumet toppet også i de fleste andre (vestlige) land i kjølvannet av «Angie».

Sporliste[rediger | rediger kilde]

Alle låter skrevet av Mick Jagger og Keith Richards.

Side én
 1. «Dancing With Mr. D» – 4.53
 2. «100 Years Ago» – 3.59
 3. «Coming Down Again» – 5.54
 4. «Doo Doo Doo Doo Doo (Heartbreaker)» – 3.27
 5. «Angie» – 4.33
Side to
 1. «Silver Train» – 4.27
 2. «Hide Your Love» – 4.12
 3. «Winter» – 5.31
 4. «Can You Hear the Music» – 5.31
 5. «Star Star» – 4.25

Besetning[rediger | rediger kilde]

The Rolling Stones
 • Mick Jagger – sang, gitar på «Winter», munnspill på «Silver Train», piano på «Hide Your Love»
 • Keith Richards – akustisk og elektrisk gitar, bass på 4 og 6, sang på «Coming Down Again»
 • Mick Taylor – akustisk og elektrisk gitar, bass på 1 og 3
 • Charlie Watts – slagverk
 • Bill Wyman – bass
Øvrige medvirkende

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]