Garrett Hedlund

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Garrett Hedlund
Garrett Hedlund Comic-Con 2010.jpg
FødtGarrett John Hedlund
3. sep. 1984[1][2]Rediger på Wikidata (38 år)
Roseau, Minnesota, USA
Beskjeftigelse Filmskuespiller, sanger, modell, teaterskuespiller, skuespillerRediger på Wikidata
Utdannet ved Horizon High SchoolRediger på Wikidata
Partner(e) Kirsten Dunst (20122016), Emma Roberts (20192022)Rediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Aktive år2003
IMDbIMDb

Garrett John Hedlund (født 3. september 1984 i Roseau i Minnesota) er en amerikansk skuespiller. Han vokste opp sammen med familien sin på en gård i en liten by. Da han gikk i 9. klasse flyttet familien til Scottsdale i Arizona og han begynte å ta privattimer i skuespilleryrket. Da han var ferdig med skolen flyttet han til Los Angeles.

Etter bare en måned i LA fikk Garrett en rolle i filmen Troja som Achilles’ fetter, Patroclus. Den neste filmen han var med i Friday Night Lights, der han spilte Don Billingsly, en amerikansk fotballspiller.

Hedlund ble mest kjent i filmen Four brothers, der han spilte mot den kjente skuespilleren Mark Wahlberg. Hedlund spilte også i filmen Eragon der han spiller følgesvennen til Eragon, Murtagh. I 2007 spilte han i Georgia Rule og Death Sentence, og tok deretter en pause på tre år før han spilte i storfilmen TRON: Legacy med Jeff Bridges og Olivia Wilde, hvor han portretterer sønnen til en videospillskaper som er fanget i sitt eget spill. Han var også med i Country Strong med Gwyneth Paltrow, Tim McGraw og Leighton Meester, hvor han spiller en countrymusiker på vei opp.

Han skal også spille Dean Moriarty, en av hovedrollene, i filmen On the Road, som er basert på romanen til Jack Kerouac. Sam Riley har den andre hovedrollen som fortelleren Sal Paradise. Viggo Mortensen, Amy Adams, Kirsten Dunst, Steve Buscemi, Kristen Stewart, Tom Sturridge og Alice Braga skal medvirke i biroller. Boka på sin side er basert på forfatterens virkelige opplevelser av Amerika på 50-tallet.

Filmografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 27. april 2014[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Discogs, Discogs artist-ID 3841005, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]