Hopp til innhold

Four Brothers

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Four Brothers
Generell informasjon
SjangerActionfilm
Utgivelsesår2005
Prod.landUSA
Lengde109 minutter min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiJohn Singleton
ProdusentLorenzo di Bonaventura
ManusforfatterDavid Elliot
Foran kamera
Hovedrolle(r)Mark Wahlberg
Tyrese Gibson
BirollerAndré Benjamin
Garrett Hedlund
MedvirkendeTerrence Howard
Josh Charles
Chiwetel Ejiofor
Annen informasjon
DistributørParamount Pictures
Premiere12. august 2005
Eksterne lenker

Four Brothers er en amerikansk actionfilm fra 2005. Regissør var John Singleton, og hovedrollene spilles av Mark Wahlberg, Tyrese Gibson, André Benjamin og Garrett Hedlund. Filmen har blitt beskrevet som blaxploitation-påvirket.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

Det tilsynelatende tilfeldige drapet på adoptiv-moren deres, Evelyn Mercer, i en liten butikk i Highland Park, Michigan, bringer fire brødre hjem til Detroit, Michigan for å finne ut hva som egentlig skjedde. Politiets hypotese var at dette var et ran av butikken som gikk galt, men brødrene oppdager at ranet var en dekk-operasjon for å begå et leiemord på Evelyn, Bobby er den eldste av brødrene, Angel var den nest eldste, i tillegg til familiemann Jeremiah og den yngste broren var rockemusiker Jack Mercer. De forsøker å spore opp de som stod bak mordet på adoptiv-moren deres.

Etterforsker Green (spilt av Terrence Howard) og etterforsker Fowler (spilt av Josh Charles) møter brødrene. Green advarer brødrene om at deres innblanding kommer til å forårsake enda flere problemer. De tre brødrene oppdager også Jeremias problemer med hans bedrift, og at han dro nytte av Evelyns livsforsikring. Men Jeremiah informerer dem om at hans byggefirma mislyktes, nettopp fordi han ikke ønsket å bli involvert med gjeng-leder Victor Sweet. For at et prosjekt hans skulle lykkes, måtte han betale de riktige menneskene - noe han i utgangspunktet ikke klarte å gjøre. I sitt forsøk på å gjenopprette virksomheten sin, forsøkte han å betale Sweet's håndlangere. Når det gjelder livsforsikringen, forklarer Jeremiah at pengene skulle gå til døtrene hans, fordi han betalte alle Evelyns regninger samtidig som de andre brødrene hans aldri var der for å hjelpe moren deres.

Men i løpet av denne konfrontasjon med Jeremiah, blir brødrene angrepet av Sweet. Jack blir skutt og drept i løpet av angrepet. Green informerer dem om at Evelyn, kort tid før hun ble drept, hadde kontaktet politiet angående Victor Sweet. Men at etterforsker Fowler hadde videreformidlet denne rapporten til Sweet. Green advarer brødrene om å holde seg utenfor etterforskningen, og at de burde la Green håndtere Fowler og Sweet. Men kort tid senere blir Green drept av Fowler. De tre gjenlevende brødrene må deretter legge en plan for å håndtere både Sweet og hans håndlangere, for godt.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Autoritetsdata