Death Sentence

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Death Sentence
Generell informasjon
GenreNeo-noir, kriminalfilm,[1] dramafilm,[2] actionfilm, romanfilmatisering, vigilantfilm
Utgivelsesår2007
NasjonalitetUSA
Lengde105 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiJames Wan[3][4][5] Rediger dette på Wikidata
TemaHevn Rediger dette på Wikidata
Basert på
Death Sentence Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Ashok Amritraj, Howard Baldwin
MusikkCharlie Clouser Rediger dette på Wikidata
FotoJohn R. Leonetti Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeKevin Bacon,[2] Garrett Hedlund,[4] Kelly Preston,[2] Jordan Garrett,[6] Stuart Lafferty,[6] Aisha Tyler,[5] John Goodman,[2] Matt O'Leary,[6] Leigh Whannell,[6] Cloris Leachman, Edi Gathegi[6] Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)20th Century Studios
Netflix
Premiere(r)2007
13. september 2007 (Tyskland)[7]
Eksterne lenker

Death Sentence er en amerikansk actionfilm fra 2007, som var løst basert på en roman fra 1975 med samme navn skrevet av Brian Garfield. Hovedrollen spilles av Kevin Bacon, en mann som tar loven i egne hender etter at sønnen hans blir myrdet av en kriminell gjeng. Filmen hadde premiere i USA den 31. august 2007, og kom ut på DVD den 8. januar 2008.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Nick Hume er en forretningsmann bosatt i Boston, Massachusetts sammen med hans kone Helen og deres to sønner, Brendan og Lucas. En kveld spiller Brendan en hockey-kamp. Når Nick og Brendan er på vei hjem, snakker de om Brendans potensielle fremtid som en profesjonell hockey-spiller. De stopper ved en bensinstasjon som blir ranet. En gjeng-medlem, Joe Darley, skjærer over Brendans hals med en machete. Joe går med maske over ansiktet, men Nick river den av og ser ansiktet hans før Joe stikker av. Nick kjører Brendan i full fart til sykehuset, hvor Brendan dør kort tid senere. Nick identifiserer Joe Darley som den skyldige. Men aktor vil gjøre en avtale på mellom tre og fem års fengsel. Nick var det eneste vitnet, og det var ikke noen overvåkningskamera i nærheten. Under en høring, trekker Nick sin identifikasjonen, og dette gjør at Joe går fri. Dermed kan Nick gjennomføre hans egen hevn, ettersom han mener at rettsvesenet sin dom ikke strekker til.

Nick følger etter gjengen til gjemmestedet deres, og han knivstikker Joe mens de er alene. Gjenglederen, Billy, ønsker hevn. Gjengen oppdager at Nick stod bak mordet på Joe. De planlegger å ta ham i bakhold, og etter en kort jakt stopper de på toppen av et stort parkeringshus med flere etasjer. Nick fanger ett gjeng-medlem i en bil, og sender bilen over kanten av bygningen. Ett gjeng-medlemmene går til kontoret hvor Nick arbeider, for å levere kofferten hans som Nick mistet i løpet av den tidligere jakten ved parkeringshuset. Nick snakker med Billy på telefon som advarer om at Nick har skaffet en "dødsdom" over hele familien hans. Billy avslører også at Joe Darley var lillebroren hans. Nick tar øyeblikkelig kontakt med politiets etterforsker som var tildelt Brendans sak, Jessica Wallis, som allerede er klar over hva Nick har begynt på. Hun gir familien hans politi-beskyttelse. Den kvelden blir politi-folkene hjemme hos Nick angrepet og drept, og Nicks kone Helen blir skutt og drept.

Nick besøker sønnen Lucas som ligger i koma på sykehuset, og Nick beklager at han ikke var en langt bedre far for sønnen sin. Nick ønsker å finne de gjenværende gjeng-medlemmene, og skaffer våpen fra en svartebørs-selger Bones, som avslører seg som Billys far. Nick sporer opp Heco, et medlem av gjengen, og avhører ham om hvor de andre gjeng-medlemmene hans befinner seg. Nick oppdager at gjengen holder til i ett nedlagt mentalsykehus de kaller «The Office» og han tvinger Heco til å ringe Billys mobiltelefon. Billy hører det gjennom telefonen når Billy dreper Heco. Bones konfronterer Billy, men Billy dreper ham. Nick reiser til «The Office» for å ta seg av resten av gjengen. I løpet av en skuddveksling skader Billy og Nick hverandre alvorlig. Billy sier at han gjorde Nick til en ond kaldblodig morder, akkurat som Billy selv er. Nick trekker frem en av pistolene sine, og dreper Billy.

Nå som han har hevnet sin familie, vender Nick endelig hjem. Han ser på hjemmelagde videoer av familien sin, og venter på sin uunngåelige arrestasjon. Når hun kommer, opplyser etterforsker Wallis at sønnen Lucas sannsynligvis kommer til å overleve. Nick blir lettet, men fortsetter å se på TV-skjermen som nå viser hele familien hans som sitter i en sofa og synger en sang.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Kevin Bacon

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ http://www.nytimes.com/2007/08/30/movies/31sent.html?ref=movies; besøksdato: 13. mai 2016.
  2. ^ a b c d http://www.metacritic.com/movie/death-sentence; besøksdato: 13. mai 2016.
  3. ^ http://www.imdb.com/title/tt0804461/; besøksdato: 13. mai 2016.
  4. ^ a b http://www.interfilmes.com/filme_18277_Sentenca.de.Morte-(Death.Sentence).html; besøksdato: 13. mai 2016.
  5. ^ a b http://www.allocine.fr/film/fichefilm_gen_cfilm=111545.html; besøksdato: 13. mai 2016.
  6. ^ a b c d e http://www.imdb.com/title/tt0804461/fullcredits; besøksdato: 13. mai 2016.
  7. ^ www.kinokalender.com, besøkt 12. desember 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]