Frogner (Sørum)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Frogner har også andre betydninger
Frogner
Frogner
Frogner sentrum
LandNorge Norge
FylkeViken
KommuneLillestrøm
Areal0,67 km²
Befolkning1 421[a] (2019)
Bef.tetthet2 120,9 innb./km²
Postnummer2016 Frogner

Frogner
60°01′24″N 11°06′38″Ø

Kart over tettstedene i Sørum kommune

Frogner er et tettsted i Lillestrøm kommune i Viken fylke. Tettstedet har 1 421[1] innbyggere per 1. januar 2019, og ligger omtrent 14 kilometer nordvest for kommunesenteret Sørumsand. Kløfta ligger ca. syv kilometer nordover, mens Leirsund ligger fire kilometer sør for Frogner. Fylkesvei 171 går gjennom Frogner. Tettstedet ligger i vestre del av kommunen og er det første tettstedet en kommer til etter avkjøringen fra Europavei 6.

Tettstedet[rediger | rediger kilde]

Her ligger Frogner skole og Melvold ungdomsskole samt flere kommunale og private barnehager. Frogner stasjon, Frogner gamle kirke og Frogner nye kirke ligger også her.

Områdene Heksebergåsen (Vardefjellet), Lindeberg og Lunderåsen er boligområder som hører til Frogner-distriktet. Alle barn fra Hekseberg og Lindeberg går på både barneskole (Frogner skole) og ungdomsskole (Melvold ungdomsskole) på Frogner. Barn fra Lunderåsen går på barneskolen Vesterskauen skole som ligger mellom Frogner og Lørenfallet, men de går på Melvold ungdomsskole.

Idrett og kultur[rediger | rediger kilde]

På Frogner er det et meget aktivt[trenger referanse] idrettslag med et idrettsanlegg, idrettshall og flerbrukshus. Vegg i vegg med idrettshallen ligger Frogner Grendehus. Det er mange lag og foreninger på Frogner, blant annet et svært aktivt skolekorps, sanitetsforening, menighetsarbeid med Frogner menighetshus som aktivitetssenter, bygdelag, Lionsklubb, velforening og «Stasmusikken» for å nevne noen. Det er muligheter for friluftsaktiviteter både sommer og vinter.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Tettsteder. Folkemengde og areal, etter kommune.». Statistisk sentralbyrå. 4. november 2019. Besøkt 5. november 2019. 

Koordinater: 60°1′24″N 11°6′38″Ø