Lørenfallet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Lørenfallet
Lørenfallet - Meierigaarden.jpg
LandNorge Norge
FylkeViken
KommuneLillestrøm
Postnummer1923 Sørum
Areal0,66 km²
Befolkning1 110[a] (2022)
Bef.tetthet1 681,8 innb./km²
Map
Lørenfallet
60°01′11″N 11°13′48″Ø

Kart over tettstedene i tidligere Sørum kommune

Lørenfallet er et tettsted i Lillestrøm kommune i Viken. Tettstedet hadde 1 110[1] innbyggere per 1. januar 2022, og ligger langs riksvei 171 omtrent seks kilometer nord for kommunesenteret Sørumsand. Lørenfallet har butikker, fotballbaner, veikro, bensinstasjon, sandvolleyballbane, frisørsalonger, solarium, barneskole og barnehage.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Tettstedet ble etablert i 1880-årene og var kommunesenter i Sørum på begynnelsen av 1900-tallet. Sørum kirke er en av de eldste kirkene i Norge.

Navnet[rediger | rediger kilde]

Stedet fikk navnet etter et stort leirras i 1794. Kanten av raset er fremdeles synlig rundt store deler av bygda. Grunnen rundt Lørenfallet består av en god del kvikkleire, som gjør at bakken «beveger» seg. Derfor kan Lørenfallet i prinsippet bli hardt rammet hvis et jordskjelv skulle inntreffe. Hull i bakken og småras kan oppstå, da spesielt om våren.

Idrett[rediger | rediger kilde]

Lørenfallet er tilholdssted for Sørum IL. Idrettslaget har en rekke grupper, som fotball, friidrett, allidrett, ski, sykkel, Stomperudarrangementer mm. Idrettslagets fotballag for herrer fram til 2010 lå i 7. divisjon. André Bergdølmo, som tidligere har spilt for Rosenborg og på Norges landslag, har også spilt for Sørum IL. Fotballgruppa har i dag (per 2016) 3 barnelag, og et Old Boys-lag.

Bilder[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Tettsteder. Folkemengde og areal, etter kommune.». Statistisk sentralbyrå. 14. desember 2022. Besøkt 21. desember 2022. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Viken våpen.svgDenne Vikenrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.