Freske fraspark

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Manusforfatter Kjell Aukrust og skuespiller Leif Juster under innspillingen av Freske fraspark, filmatiseringen av Aukrusts Bror min.

Freske fraspark er en norsk film fra 1963 basert på episoder fra Kjell Aukrusts bøker Simen og Bror min, utgitt i 1958 og 1960. Stoffet var tidligere dramatisert for Det norske teatret i 1960 med tittelen Dobbeltsats og freske fraspark.

Manus var ved Kjell Aukrust og Bjørn Breigutu, regi ved Bjørn Breigutu og musikk ved Kjell Karlsen og Egil Storbekken. Filmen ble spilt inn i Alvdal, Tolga og Vingelen.

Filmen fikk svært dårlig mottakelse av VGs anmelder som gav den terningkast én.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

Den gamle bygdestriden mellom Alvdal og Tynset blusser stygt opp igjen vinteren 1936. Grunnen er at Per Sætermyrmoen har vunnet 50-kilometeren i Holmenkollen, og begge bygdene vil ha eiendomsrett og gjøre stas på skiløperen ved hjemkomsten. De ryker bokstavelig talt i tottene på hverandre og plasserer noen velrettede springskaller og dobbelsats i et eneste stort bygdeslag. Gammelt agg og frisk blodtørst overvinner bondevettet, og sportsgalskapen tar helt overhånd på mannfolka, mens kvinnene gjør i stand til fest på lokalet med kjøttkaker og polentagrøt.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]