Fangenes Testamente

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Fangenes Testamente er en norsk pris som gis til «den eller de som i skrift, tale eller handling medvirker til opplysning som fremmer forståelsen av Det Onde slik at vi bedre skal bli i stand til å bygge barrierer mot det i vårt eget sinn. Prisen går i særdeleshet til forskere som har brukt av sin tid, kunnskap og innsikt for å bygge opp en reell beredskap mot ondskap – og til fremme for fred.» (Fra statuttene for prisen.)

Prisen består av et håndmalt diplom og 50 000 kroner, og deles ut i samarbeid med Institutt for fredsforskning (PRIO). Navnet «Fangenes testamente» var Tollef Larssons idé. Helt siden han selv satt i konsentrasjonsleirer under den annen verdenskrig ønsket han at samfunnet skulle sette sterkere fokus på det som var lært om Det ondes problem. Larsson og Aktive Fredsreiser har samme mål, nemlig å gi kommende generasjoner kunnskap.

Prisen dekkes av overskuddet fra Aktive Fredsreisers ungdomsturer til konsentrasjonsleirene. Prisen deles ut i samarbeid med Institutt for fredsforskning (PRIO).

Prisvinnere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Fangenes Testamente 2012 til Gene Sharp» Arkivert 6. november 2012 hos Wayback Machine., Aktive Fredsreiser.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]