Aktive Fredsreiser

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Aktive Fredsreiser
Org.formAksjeselskap
Org.nummer984660030
HovedkontorRisør
LandNorge
Nettstedwww.aktive-fredsreiser.no

Aktive Fredsreiser Travel for Peace AS er et norsk ideelt aksjeselskap med hovedkontor i Risør.[1] Bedriften arrangerer bussreiser til tidligere konsentrasjonsleirer i Europa.

Bakgrunn og virksomhet[rediger | rediger kilde]

Aktive Fredsreiser har spesialisert seg på holdningsskapende dokumentasjonsreiser for ungdom der temaer som rasisme, antisemittisme og menneskerettigheter belyses gjennom sterke opplevelser og minnesteder etter den 2. verdenskrig og Den kalde krigen.

Turene til Polen og Tyskland dokumenterer krigens terror og frykt i konsentrasjonsleirene, men gir også innsikt i nyere europeisk utvikling, menneskerettigheter og forsoningsarbeid.

Aktive Fredsreiser ble etablert i 1998 av Helga Arntzen, som ble født i 1942 i Heidelberg i Tyskland. Hun tok også initiativ til etableringen av Hvite busser til Auschwitz i 1992. Aktive Fredsreiser er også et tiltak mot utbredelse av nynazismen i Norge og et bidrag til at nye ungdomsgrupper lærer å kjenne igjen både trusler og muligheter i utviklingen av samfunnet.

Revsnes hotell[rediger | rediger kilde]

I 2013 kjøpte Aktive Fredsreiser Revsnes hotell.[2] Selskapet hadde behov for flere overnattingsmuligheter til Landeskogen Peace Center i Bygland, og skoleturer til Setesdal. Hotellet ligger rett nord for Byglandsfjord, med strand og utsikt over Byglandsfjorden. Til hoteller er egen restaurant med lokal kunst på veggene fra Setesdals historie.

Hotellet ble etablert 3. juli 1964 av Birgit Fjelberg, som hadde kro på samme sted i forkant av utvidelsen til hotell. Etter at den første hotellfløyen ble bygget i 1964 ble den utvidet med ny fløy med 31 rom og på 1980-tallet.

Hotellet er per 2024 i drift med 53 rom og 108 sengeplasser, restaurant, to barer og pub. Konferanseavdeling ved hotellet har kapasitet til over 200 personer og selskapslokale for inntil 100 gjester.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]