Jakob Lothe

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Jakob Lothe
Født 25. mars 1950 (65 år)
Gloppen
Ektefelle Elin Toft (1957-)
Utdannelse Cand. mag. (1974)
Mastergrad (1976)
Magistergrad (1977)
Dr. philos. (1986)
Yrke Professor i engelsk litteratur
Nasjonalitet Norsk
For politikeren, se Jakob A. Lothe

Jakob Lothe (født 25. mars 1950Lote i Gloppen, nå Eid kommune) er en norsk litteraturviter og professor i engelsk litteratur ved Universitetet i Oslo.

Lothe er utdannet ved Universitetet i Bergen og University of California, Santa Barbara. Han har vært professor ved Universitetet i Oslo siden 1993, og har tidligere arbeidet som universitetslektor i engelsk litteratur ved Universitetet i Tromsø og som førsteamanuensis og professor II i allmenn litteraturvitenskap ved Universitetet i Bergen. Han har vært gjesteforsker ved University of Oxford, Harvard University og University of Cape Town. Lothe har skrevet og redigert en rekke bøker innen sitt fagområde. Han er medlem av Det Norske Videnskaps-Akademi.

I 2006 utga Lothe sammen med Anette Storeide boken Tidsvitner som dokumenterer historiene til åtte nordmenn som overlevde konsentrasjonsleirer under andre verdenskrig. Boken ble kåret til årets bok av Morgenbladets lesere.[1]

I 2005-2006 ledet Lothe forskningsprosjektet "Narrative theory and analysis" på Senter for grunnforskning ved Det Norske Videnskaps-Akademi.

Lothe er barnebarn til tidligere stortingsrepresentant og parlamentarisk leder i Venstre, Jakob Mathias Antonson Lothe.

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]