Even Kern

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Even Kern
Født19. februar 1973 (45 år)
NasjonalitetNorge
Aktive år

Trond Even Kern (født 19. februar 1973) er en norsk musiker, låtskriver, arrangør og plateprodusent.[1] Han har spilt piano fra han var seks år gammel og saksofon fra han var ni år. Even Kern spilte keyboards i bandet Mariello (19941998) sammen med brødrene Frank og Ronald. Både Even og Ronald skrev låter.

Han utga EP-platen Madprank med bandet Toxicate i 1991. Videre har han skrevet og produsert filmmusikk for UD i (1997) og hatt solokarrieresatsing i Oslo fra 1998. Kern har dessuten arrangert og produsert for artister i USA og Italia.

I august 2007 gjorde han opptak i Stockholm for TVNorges skandinaviske serie Hitmakers, hvor han bidro med én låt. Episoden ble sendt i 2008. Samme år utkom hans album, Did. Det New York-baserte plateselskapet, Shark Meat Records, har signert Kern som sin første europeiske artist og omtaler albumet som sofistikert europop.

Imperial Sound DA[rediger | rediger kilde]

Dette musikkstudioet ble etablert av Even og Ronald Kern i 2005 og er hjemmehørende i Stavern. Imperial Sound DA leverer musikk til blant annet filmer/Tv, videospill/multimedia og reklame. For eksempel ble filmmusikken til «Ingebjørg Olavsdatter» produsert i dette studioet.

Even Kern vokste opp i Nevlunghavn i en musikalsk familie, men er nå bosatt i Stavern.

Referanser[rediger | rediger kilde]