Even Kern

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Even Kern
Født19. februar 1973 (46 år)
Beskjeftigelse Plateprodusent
Nasjonalitet Norge
Musikalsk karriere

Trond Even Kern (født 19. februar 1973) er en norsk musiker, låtskriver, arrangør og plateprodusent.[1] Han har spilt piano fra han var seks år gammel og saksofon fra han var ni år. Even Kern spilte keyboards i bandet Mariello (19941998) sammen med brødrene Frank og Ronald. Både Even og Ronald skrev låter.

Han utga EP-platen Madprank med bandet Toxicate i 1991. Videre har han skrevet og produsert filmmusikk for UD i (1997) og hatt solokarrieresatsing i Oslo fra 1998. Kern har dessuten arrangert og produsert for artister i USA og Italia.

I august 2007 gjorde han opptak i Stockholm for TVNorges skandinaviske serie Hitmakers, hvor han bidro med én låt. Episoden ble sendt i 2008. Samme år utkom hans album, Did. Det New York-baserte plateselskapet, Shark Meat Records, har signert Kern som sin første europeiske artist og omtaler albumet som sofistikert europop.

Imperial Sound DA[rediger | rediger kilde]

Dette musikkstudioet ble etablert av Even og Ronald Kern i 2005 og er hjemmehørende i Stavern. Imperial Sound DA leverer musikk til blant annet filmer/Tv, videospill/multimedia og reklame. For eksempel ble filmmusikken til «Ingebjørg Olavsdatter» produsert i dette studioet.

Even Kern vokste opp i Helgeroa i en musikalsk familie, men er nå bosatt i Stavern.

Referanser[rediger | rediger kilde]