Emojifilmen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Emojifilmen
orig. The Emoji Movie
Generell informasjon
GenreKompisfilm, eventyrfilm, filmkomedie, science fiction-film
Utgivelsesår2017
NasjonalitetUSA
Lengde86 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiTony Leondis Rediger dette på Wikidata
ManusMike White, Tony Leondis Rediger dette på Wikidata
MusikkPatrick Doyle Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
Medvirkendeingen Rediger dette på Wikidata
Stemme­skuespiller(e)Jennifer Coolidge, Jake T. Austin, Anna Faris, James Corden, Christina Aguilera, Patrick Stewart, Steven Wright, Rob Riggle, Maya Rudolph, Sofía Vergara, T.J. Miller Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
FilmselskapSony Pictures Animation, LStar Capital Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Sony Pictures
Columbia Pictures
InterCom[1]
Microsoft Store
Netflix
Budsjett50 000 000 USD[2] Rediger dette på Wikidata
Totalomsetning216 999 423 USD[3] Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)28. juli 2017
3. august 2017 (Tyskland)[4]
8. september 2017 (Tyrkia)
10. august 2017 (Ungarn)[1]
2017
Eksterne lenker

Emojifilmen (engelsk originaltittel: The Emoji Movie) er en amerikansk animasjonsfilm fra 2017.

Filmen var en kommersiell suksess, men mottok svært dårlig kritikk.[5][6] Den ble tildelt fire priser på Golden Raspberry Awards-utdelingen i 2017 – Dårligste film, Dårligste regissør, Dårligste manus og Verste par på skjermen – og var den første animasjonsfilmen som ble nominert for «Worst Picture» (engelsk, «dårligste film»),[7][8] samt den første animasjonsfilmen som ble tildelt de nevnte prisene.[9] Rotten Tomatoes sponset også en egen pris ved utdelingen, «The Razzie Nominee So Rotten You Loved It» («den Razzie-nominerte filmen så dårlig at du elsket den»), som Emojifilmen også ble nominert for.[10][tredjepartskilde trengs]

Handling[rediger | rediger kilde]

Gene er en emoji som bor i Textopolis, en digital by inni telefonen til en tenåring som heter Alex. Han er sønnen av to «likegyldige» emojier (engelsk: «meh emoji») som heter Mel og Mary, og han er i stand til å vise flere uttrykk til tross for hans oppdragelse. Foreldrene er nølende om at han må dra på jobb,[bør utdypes] men Gene insisterer, slik at han kan føle seg nyttig. Etter å ha mottatt en tekstmelding fra Addie McCallister, en jente han er interessert i, bestemmer tenåringen Alex seg for å sende henne en emoji. Når Gene blir valgt får han panikk og viser et panisk uttrykk på skjermen, som ødelegger tekst-senteret.[klargjør] Gene blir derfor kalt inn til Smiler, en smile-emoji og leder for tekst-senteret. Han konkluderer med at Gene er en feil, og derfor burde slettes. Gene blir deretter jaget av roboter før han blir reddet av Hi-5 (navngitt etter handlingen «high five»), en tidligere populær emoji som siden har mistet sin berømmelse på grunn av manglende bruk. Han forteller Gene at situasjonen kan fikses hvis de finner en hacker, og slår seg sammen med Gene i håp om å gjenvinne sin tidligere berømmelse.

Smiler sender enda flere roboter for å lete etter Gene når hun oppdager at han har forlatt Textopolis. Gene og Hi-5 kommer til en app for piratkopiering, hvor de møter en hacker-emoji ved navn Jailbreak (navngitt etter prosedyren «Jailbreak»), som ønsker å komme seg til Dropbox-appen for å leve videre i nettskyen. Trioen blir angrepet av robotene til Smiler, men klarer å rømme inn i spillet Candy Crush. Jailbreak avslører at Gene kan fikses i nettskyen, og gruppen går inn i Just Dance-appen. Der blir Jailbreak avslørt for å egentlig være en prinsesse-emoji som hadde flyktet etter å ha blitt lei av å være en stereotyp. De blir nok en gang angrepet av roboter, og handlingene deres får Alex til å slette Just Dance-appen. Gene og Jailbreak slipper unna, men Hi-5 blir tatt sammen med appen og havner i papirkurven.

Etter en rekke problemer kommer de seg til papirkurven og redder Hi-5, men de blir snart angrepet av en bot som er oppgradert med ulovlig skadevare. De unngår den ved å knytte armene dens, og kommer seg til Dropbox, hvor de møter på en brannmur. Etter flere forsøk klarer de å komme seg gjennom med å løse passordet, som var navnet til Addie. Når de kommer seg til nettskyen, forbereder Jailbreak seg på å omprogrammere Gene. Gene viser sine følelser for Jailbreak, men hun ønsker å holde seg til planen om å dra inn i nettskyen, noe som får Gene til å reversere til hans likegyldige programmering. Plutselig sniker den oppgraderte roboten seg inn i nettskyen og fanger Gene, men Hi-5 og Jailbreak går etter ham med en Twitter-fugl tilkalt av Jailbreak i hennes prinsesse-form.

Mens Smiler forbereder seg på å slette Gene, ankommer foreldrene hans Mel og Mary. Mel avslører for alle at han også er en funksjonsfeil, noe som får Smiler til å true med å slette ham også. Jailbreak og Hi-5 ankommer og deaktiverer roboten, som faller på toppen av Smiler. Tenåringen Alex har i mellomtiden tatt med seg telefonen sin til en butikk, i håp om at en tilbakestilling kan gjenopprette telefonens funksjonalitet. Men dette vil også innebære en fullstendig ødeleggelse av Genes verden, så emojiene må forhindre at dette skjer. Gene, nå desperat, gjør seg klar til å bli sendt til Addie, og setter opp flere fjes for å uttrykke seg selv. Når Alex innser at Addie har fått en melding fra ham, avbryter han tilbakestillingen rett før den er ferdig, noe som redder emojiene og lar han endelig snakke med Addie, som liker emojien Alex «sendte». Gene aksepterer seg selv for den han er, og blir feiret av de andre emojiene.

Opprinnelige stemmer[rediger | rediger kilde]

 • T. J. Miller som Gene Meh.
 • James Corden som Hi-5, en high five-emoji.
 • Anna Faris som Jailbreak. En hacker-emoji, som blir avslørt å være en prinsesse-emoji som heter Linda.
 • Maya Rudolph som Smiley, en smile-emoji.
 • Steven Wright som Mel Meh, faren til Gene
 • Jennifer Coolidge som Mary Meh, moren til Gene
 • Sir Patrick Stewart som en bæsje-emoji
 • Christina Aguilera som Akiko Glitter. En karakter som bor inni Just Dance-appen.
 • Sofía Vergara som Flamenca, en danse-emoji
 • Sean Hayes som Steven, en djevel-emoji
 • Rachael Ray som Spam
 • Jeff Ross som et troll
 • Jake T. Austin som Alex. En tenåring som eier telefonen hvor Gene og vennene hans bor.
 • Tati Gabrielle som Addie McCallister, kjæresten til Alex
 • Rob Riggle som en iskrem-emoji
 • Conrad Vernon som en trojansk hest
 • Tony Leondis som blant annet latter og pizza-emoji
 • Liam Aiken som Ronnie Ramtech, en programmerer

Norsk versjon[rediger | rediger kilde]

Stemmer[rediger | rediger kilde]

Produksjon[rediger | rediger kilde]

 • Studio: BTI Studios AS
 • Instruktør: August F. Sanengen
 • Oversettere: August F. Sanengen, Scott Maurstad
 • Innspillingstekniker: Otto Hovd
 • Produksjonsleder: Vivian Erster Dalan

Referanser[rediger | rediger kilde]

 1. ^ a b nmhh.hu[Hentet fra Wikidata]
 2. ^ http://www.thewrap.com/how-sony-lstar-movie-finance-deal-fell-apart-flops-ghostbusters-feet-desk/; besøksdato: 19. juli 2017.
 3. ^ http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=theemojimovie.htm; besøksdato: 4. august 2017.
 4. ^ Internet Movie Database, www.imdb.com, verkets språk engelsk, besøkt 6. januar 2017[Hentet fra Wikidata]
 5. ^ Sigurd Vik (23. august 2017). «Emojifilmen». NRK P3, Filmpolitiet. Besøkt 1. januar 2023. ««Meh»» 
 6. ^ «Critic Reviews for The Emoji Movie». Metacritic. Besøkt 1. januar 2023. 
 7. ^ Montgomery, Daniel; Montgomery, Daniel (3. mars 2018). «2018 Razzie Award winners: Full list of Golden Raspberry winners in all 9 categories include Tom Cruise, Mel Gibson». GoldDerby (engelsk). Besøkt 1. januar 2023. 
 8. ^ Amidi, Amid (22. januar 2018). «'The Emoji Movie' Sets Animation Record With 4 Razzie Nominations». Cartoon Brew (engelsk). Besøkt 1. januar 2023. 
 9. ^ Stefansky, Emma (3. mars 2018). «The Emoji Movie Wins(?) Big at the 2018 Razzie Awards». Vanity Fair (engelsk). Arkivert fra originalen 31. oktober 2021. Besøkt 1. januar 2023. 
 10. ^ «RT Readers Vote Baywatch the Razzie Nominee So Rotten They Loved It» (engelsk). Besøkt 1. januar 2023. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]