Sean Hayes

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Sean Hayes
Sean Hayes in New York 2010 - crop.jpg
Født 26. juni 1970
Chicago
Nasjonalitet USA

Sean Hayes (født 26. juni 1970 i Chicago i Illinois i USA) er en amerikansk skuespiller og komiker.

Etter eksamen fra Glenbard West High School i Glen Ellyn i Illinois studerte Hayes ved Illinois State University. Hayes arbeidet som klassisk pianist, og fungerte som leder for Pheasant Run Theater i St. Charles i Illinois. Han har også komponert originalmusikk for en oppsetning av skuespillet Antigone ved Steppenwolf Theatre Company i Chicago. Hayes flyttet til Los Angeles i 1995, hvor han fant arbeid som en stand-up-komiker og skuespiller.

Som tenåring var Hayes med i filmen Lucas fra 1986, som ble filmet på skolen Glenbard West, som Hayes studerte ved. Han debuterte som profesjonell skuespiller i den uavhengige filmen Screen Kiss fra 1998, som brakte ham stor oppmerksomhet og som gjorde at han kort tid senere fikk en rolle i TV-serien Will & Grace. Hayes er viden kjent for sin rolle som Jack McFarland i situasjonskomedien Will & Grace, som han vant en Emmy Award, fire SAG Awards og seks Golden Globe-nominasjoner for. Han har også portrettert komikeren Jerry Lewis i TV-filmen Martin and Lewis. Hayes var vert for den 64. årlige Tony Awards 13. juni 2010 på TV-kanalen CBS. I 2010 hadde Hayes rollen som Mr. Tinkles, en ond hvit perserkatt, i Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore, som var oppfølgeren til Cats & Dogs fra 2001.

I flere år avviste Hayes å diskutere sin seksuelle legning fordi han trodde publikum da ville være mer fordomsfrie overfor ham. I et intervju med magasinet The Advocate i april 2010 antydet han at han var homofil.