Sean Hayes

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Sean Hayes
Sean Hayes (portrait).jpg
FødtSean Patrick Hayes
26. juni 1970 (48 år)
Chicago
Utdannet ved Illinois State University
Beskjeftigelse Fjernsynsskuespiller, filmskuespiller, skuespiller, stemmeskuespiller, produsent
Nasjonalitet USA
Utmerkelser Emmy-prisen (2000)

Sean Hayes (født 26. juni 1970 i Chicago i Illinois) er en amerikansk skuespiller og komiker.

Etter eksamen fra Glenbard West High School i Glen Ellyn i Illinois studerte Hayes ved Illinois State University. Hayes arbeidet som klassisk pianist, og fungerte som leder for Pheasant Run Theater i St. Charles i Illinois. Han har også komponert originalmusikk for en oppsetning av skuespillet Antigone ved Steppenwolf Theatre Company i Chicago. Hayes flyttet til Los Angeles i 1995, hvor han fant arbeid som en stand-up-komiker og skuespiller.

Som tenåring var Hayes med i filmen Styrkeprøven (1986), som ble filmet på skolen Glenbard West, som Hayes studerte ved. Han debuterte som profesjonell skuespiller i den uavhengige filmen Billy's Hollywood Screen Kiss (1998). Kort tid senere fikk Hayes rollen som Jack McFarland i TV-serien Will & Grace, som han vant en Emmy-pris, fire SAG-priser og seks Golden Globe-nominasjoner for. Han har også portrettert komikeren Jerry Lewis i TV-filmen Martin and Lewis. Hayes var vert for den 64. Tony-utdelingen 13. juni 2010 på TV-kanalen CBS. I 2010 hadde Hayes rollen som Mr. Tinkles, en ond hvit perserkatt, i Som hund og katt: Kittys hevn, som var oppfølgeren til Som hund og katt (2001).

I flere år avviste Hayes å diskutere sin seksuelle legning fordi han trodde publikum da ville være mer fordomsfrie overfor ham. I et intervju med magasinet The Advocate i april 2010 antydet han at han var homofil.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]