Emoji

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Ordet emoji kommer fra det japanske ordet [emodʑi] som står for smilefjes. En annen betegnelse for dette ordet er de japanske ordene "e" (bilde) og "moji" (tegn). Dette kan oversettes til norsk som "bildebrev" som man sender fra en apple enhet til en annen. Emojier finnes også på steder som Google Talk, Skype og Facebook. En emoji gir ikke bare en mer spennende og fargerik tekstmelding, men uttrykker også følelser. Emoji ligger som et eget tastatur, og det er derfor ikke nødvendig å laste ned en emoji-app slik som mange tror.

Emoji-tastatur på iPhone

Den første emojien ble laget i 1998 eller 1999 av Shigetaka Kurita. Emojier har gått fra å være bare tegn slik som :) til å bli små bilder og/eller en liten animasjon av f.eks. sykkel, jeans eller kjole. En mobilenhet har 176 symboler, med 76 ekstra hos mobiltelefoner som støtter C-HTML 4.0.

Vitenskapsmann og professor Scott Fahlman og ekspert på datamaskiner uttalte seg og sa at "Kuritas emojier var litt stygge". Kurita sa ærlig at de var litt stygge, men i motsetning til alle andre som prøvde å gjøre karakterene mer som bilder, prøvde Kurita å lage symboler. Han har klart å lage symboler som uttrykker sitt både i en setning og ellers.