Jake T. Austin

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jake T. Austin
FødtJake Toranzo Austin Szymanski
3. des. 1994Rediger på Wikidata (29 år)
New York (New York)
BeskjeftigelseSkuespiller/stemmeskuespiller
NasjonalitetUSA
Aktive år2003–
Nettstedhttp://www.jaketaustin.com/
IMDbIMDb

Jake T. Austin (født Jake Toranzo Austin Szymanski 3. desember 1994) er en amerikansk skuespiller. Han er mest kjent i Norge for rollen som Max Russo, som er den yngste av de tre magikersøsknene i Disneyserien Magikerne på Waverly Place.

Austin begynte sin karriere som skuespiller i 2002, i en alder av 7 år, med roller i ulike reklamer. I 2003 dukket han opp i en sketsj på The Late Show med David Letterman. Austin ble først kjent i 2004, da han fikk en rolle i den animerte serien Dora utforskeren. Austin hadde også stemmen i flere andre animerte prosjekter, inkludert de populære spillefilmene The Ant Bully, Everyone's Hero og Happy Monster Band. I 2006 fikk Austin hovedrollen i filmen The Perfect Game, basert på en sann historie om det første ikke-amerikanske laget som vant Little League World Series i 1957, men filmen ble ikke vist i USA før tre år etter at filmingen var ferdig, på grunn av vanskeligheter med finansiering.

I 2007 begynte Austin det som skulle bli en fruktbar karriere med Disney da han fikk rollen som Chris i Disney Channels film Johnny Kapahala: Back on Board. Senere samme år fikk han rollen som det yngste søsken, Max Russo, i TV-serien Wizards of Waverly Place, der han spilte mot David Henrie og Selena Gomez. I 2009 fikk Austin hovedrollen som Bruce, en foreldreløs gutt som skjuler mange hunder på et forlatt hotell, i filmen Hundehotellet. Senere samme år, ble The Perfect Game vist under Guadalajara International Film Festival. I løpet av sommeren 2009 dukket Austin opp som Max Russo i en crossover-episode av Disney Channel-serien, Det søte liv til sjøs og i den Emmy-vinnende serien Wizards of Waverly Place: The Movie, Disney Channels TV-filmversjon av den populære serien.

I april 2011 hadde Austin rollen som en foreldreløs brasiliansk gutt, Fernando, som ble tvunget til å fange eksotiske fugler, i den animerte spillefilmen Rio.

Austin snakker flytende engelsk og spansk, og eier hus både i Los Angeles og New York der han bor sammen med sine foreldre, hans yngre søster Ava og familiens to hunder, Bogey og Beju. Hans familie eier en historisk restaurant som heter 'The Clarksville Inn'. Restauranten som ligger i West Nyack, New York, ble opprinnelig åpnet i 1840 som et hotell. Austin har også skrevet og solgt sitt første filmmanus med tittelen «Kings of Suburbia». Austin er opptatt av flere ulike veldedige formål, inkludert Make-A-Wish Foundation, som oppfyller ønskene til barn som har livstruende medisinske forhold, og Starlight Children Foundation, som er dedikert til å forbedre livskvaliteten for barn med kroniske og livstruende sykdommer.

I 2013 spilte han Huck Finn i Tom Sawyer & Huckleberry Finn, basert på Mark Twains eventyrroman. Austin spiller i den populære serien The Fosters, som et adoptivbarn ved navnet Jesus. I serien har han en tvillingsøster ved navn Mariana, og to adoptivbrødre og en adoptivsøster, Jude, Brandon og Callie.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]