Doom II: Hell on Earth

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Doom II: Hell On Earth
Utviklerid Software
DistributørGT Interactive Software
DesignerJohn Romero, Sandy Petersen, American McGee og Shawn Green
KomponistRobert Prince
SerieDoom
SpillmotorDoom engine
PlattformMS-DOS, Macintosh, Apple IIGS, PlayStation, Sega Saturn, Atari ST, GBA, Xbox, Xbox 360, PlayStation 3, Steam
Utgivelse10. oktober 1994
SjangerFørstepersonsskytespill
ModusEnspiller/Flerspiller
AldersgrenseELSPA: 18+
ESRB: Mature (M)
ESRB: Teen (T) (GBA)
BBFC: 15
OFLC: MA15+
RSAC: V3: Blood and gore
L1: Mild expletives

Doom II: Hell On Earth er et førstepersonsskytespill utviklet av id Software i 1994 som en direkte oppfølger til forgjengeren DOOM fra 1993. Spillet introduserer flere nye monstre.

Handling[rediger | rediger kilde]

Etter at basene på Mars' måner Phobos og Deimos ble overkjørt av demoner, klarte en enslig marinesoldat å unnslippe. Da marinesoldaten omsider kommer tilbake til jorden fikk han raskt sitt livs sjokk; Jorden har lidd samme skjebne som Mars' måner og demonene er overalt.

Oppbygning[rediger | rediger kilde]

Spilleren må kjempe seg igjennom 31 forskjellige nivåer, hvor det siste nivået har en vrien boss. Nivået, som heter "Icon of Sin" (Syndens Ikon) består av et stort bilde av et demonhode på en vegg. Demonen har et åpent felt i pannen, og maner konstant frem andre demoner og forskjellige fiender, som tar spillerens oppmerksomhet.

Forøvrig er det gjort referanser til tidligere spill som id Software har utgitt, blant annet Commander Keen fra 1990 og Wolfenstein 3D fra 1992. Begge spillene har sine respektive hemmelige nivåer, som kan entres ved å dra i godt bortgjemte spaker for å avslutte nivåene på en annerledes måte og sende spilleren til det hemmelige nivået.

For å bekjempe demonen må man løpe til andre enden av den store amfi-lignende arenaen og dra i en spak, så en elevator aktiveres rett foran demonens ansikt. Elevatoren blir stående på topp i to sekunder, så begynner den sin nedfart. I løpet av de to sekundene er det om å gjøre å pumpe missiler fra spillerens rakettkaster inn i det åpne feltet på demonens hode. Dette må gjentas 4-5 ganger.

Det er faktisk spillets designer, John Romero som er den siste fienden. Det er et bilde av hans avkappede hode tredd på et spyd som faktisk tar i mot skaden fra rakettkasteren. Forøvrig så er det demoniske ropet som blir ropt ut av demonhodet når spilleren entrer arenaen, en reversert, forvridd utgave av Romero selv som sier "To Win The Game, You Must Kill Me, John Romero", dette som et lite easter egg.

Doom II mottok svært gode kritikker av både fans og spillanbefalere. Dets kildekode er enda brukt som base for forskjellige Doom-level-editors, og fans lager nivåer selv i hopetall, da editoren og prinsippet i modifisering av nivåer i spillets grafikkmotor er svært simpelt.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]