Boss (spill)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

En boss eller sjef er i videospillsammenheng navnet på en stor utfordring i form av en fiende som er vesentlig vanskeligere å slå enn de vanlige fiendene.[1][2] Det kan også være et oppdrag som er mye vanskeligere enn de andre. I større spill er det ofte flere sjefer med jevne mellomrom, før det er en sistesjef som er ekstra vanskelig å ta. Sjefene kan for eksempel være uhyrer, ekstra store krigsskip, eller en ekstra god racersjåfør.

Konfrontasjoner mot en «boss» blir ofte ansett på som en langt mer dramatisk hendelse. Som sådan er de vanligvis preget av unik musikk, eller sekvenser, før og etter kampen. Tilbakevendende sjefer, og endelige sjefer, kan ha deres egen spesifikke tema-musikk for å skille dem fra andre kamper.

Bossen ble ganske tidlig en viktig del av videospillene, og kommer gjerne i sammenheng med avslutning av spillets historie.[trenger referanse]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Burt, Andy (2008–4). No More Heroes: The Killer Boss Guide, GamePro vol. 235, s. 66.
  2. ^ Thompson, Clive. (8. mai 2006) Bosser kan vanligvis pådra seg langt mer skade, før spilleren kan slå dem ut for godt. Who's the Boss? Arkivert 8. mai 2008 hos Wayback Machine. Wired.