Diskusjon:Klima

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

De fire hovedklimasonene som først nevnes i artikkelen innebærer at etn stor del av Norge og den nordlige halvkule er utelatt, da det ikke er noen mellomting mellom temperert klima (med kaldeste måned varmere enn -3 gr Celsius) og Arktisk klima, med varmeste måned under 10 gr Celsius. Hva med for eksempel Oslo, som har varmeste måned på ca 17 gr C og kaldeste måned -4 gr Celsius? Man har utelatt det kaldtempererte klimaet. Stormkast 7. nov 2006 kl. 10:27 (CET)

Kaldtemperert er også temperert. Temperert klima omfatter varmtemperert og kaldtemperert klima, og fastlands-Norge (med unntak av Vardø) ligger i den kaldtempererte klimasonen. Hanno 7. nov 2006 kl. 21:32 (CET)
Enig, men hvis du klikker på temperert klima, får du vite at den kaldeste måneden må ligge mellom -3 grader og 18 grader Celsius....og dermed har man altså glemt det kaldtempererte klima, og det var mitt poeng. Det er dessuten store deler av fastlandsnorge som ikke ligger i den tempererte klimasonen, nemlig den tredjedelen som ligger over skoggrensen. Her hersker et alpint tundraklima. Stormkast 7. nov 2006 kl. 22:06 (CET)
Poenget mitt var at feilene du påpeker ikke ligger i herværende artikkel, men i artikkelen om temperert klima. Hanno 16. jan 2007 kl. 18:35 (CET)