Dewsbury

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Dewsbury
Dewsbury Town Hall.jpg
Rådhuset
LandStorbritannia Storbritannia
Konst. landEngland England
DistriktKirklees
Admin. grevskapEnhetlig myndighet
Seremon. grevskapWest Yorkshire
StatusBy (town)
Retningsnummer01924
Befolkning62 945 (2011)

Dewsbury
53°41′00″N 1°38′00″V

Dewsbury er en by i det urbane distriktet (metropolitan borough) Kirklees innenfor grevskapet West Yorkshire i England. Den ligger vest for Wakefield, og sør for Batley, ved elven Calder og Calder og Hebble-kanalen. Dewsbury var et sentrum for det som ble kalt «the shoddy trade», den sjuskete næringen. Filler og ødelagt klær ble resirkulert til pledd, tepper og uniformer. Patrick Brontë, faren til Anne, Charlotte og Emily Brontë, var prest i byens sognekirke.

Ved folketellingen i 2011 hadde byen en befolkning på 62 945 innbyggere.[1]

Byen har nå en stor asiatisk befolkningsgruppe, som utgjør omkring 30 % av totalbefolkningen og en stor andel av disse er muslimer,[2] noe som har bidratt til islamisering og omdømme som vekstområde for terrorisme.[3] Det har til tider vært anspent mellom forskjellige etniske grupper, og tilsvarende har British National Party i enkelte kretser fått opptil 35 % av stemmene, men har ikke vunnet noe i sete. Den ultrakonservative islamske misjonsorganisasjonen Tablighi Jamaat har sitt britiske hovedkvarter i Dewsbury.[3]

Dewsbury er et av de fattigste steder i grevskapet, og har sammen med Batley kommet inn i et EU-program for å avhjelpe dette.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Dewsbury (West Yorkshire)», City Population
  2. ^ «Ethhnic group» Arkivert 5. februar 2016 hos Wayback Machine., Kirklees Council
  3. ^ a b Reid, Sue (15. juni 2015): «The breeding ground for jihadis», Daily Mail

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]