Den lille havfruen II – Havets hemmelighet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
The Little Mermaid II:
Return to the Sea
Generell informasjon
Utgivelsesår19. september 2000
Lengde77 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørJim Kammerud
Brian Smith
ProdusentLeslie Hough
David Lovegren
ManusforfatterElizabeth Anderson
Temple Mathews
Elise D'Haene
Eddie Guzelian
MusikkDanny Troob
Foran kamera
MedvirkendeJodi Benson
Samuel E. Wright
Tara Strong
Pat Carroll
Buddy Hackett
Max Casella
Stephen Furst
Clancy Brown
Prod.selskapBuena Vista Home Entertainment
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

Den lille havfruen II – Havets hemmelighet er en amerikansk direkte-til-video animasjonsfilm fra 2000. Filmen er en oppfølger til Disney-filmen Den lille havfruen fra 1989. I denne filmen er handlingen sentrert rundt datteren til havfruen og prinsen, Melody. Hun kommer i klammeri med heksen Morgana, filmens nye skurk.

Handling[rediger | rediger kilde]

Etter noen år har Ariel og Erik fått en datter ved navn Melody. På hennes første fødselsdag får hun en medaljong av Kong Triton som skal sørge for at hun aldri glemmer at en del av henne alltid vil tilhøre havet. Men hun går i møte med Morgana, Ursulas søster, som sverger på å ta Melody. Morgana forsvinner og Ariel beslutter at Melody ikke får vite noe om havfolket eller Atlantica for å holde henne trygg. 12 år senere viser det seg at Melody har stor begeistring for havet og sniker seg ofte over muren til vannet. Hun dykker til bunnen og finner en medaljong. Melody blir påminnet av Sebastian og Svimse om bursdagsfesten hennes. Denne viser seg til å bli en katastrofe. Etter hvert finner Melody ut om medaljongen og rømmer hjemmefra når Ariel nekter fortelle henne om det. Hun ror ut til havet og blir ført til Morgana. Hun forteller henne om medaljongen og sier hun kan omskape henne til en havfrue. Som havfrue føler Melody seg mye lykkeligere. Hjemme holder Ariel og Erik på med letingen. Kong Triton gjør Ariel om til havfrue igjen så hun kan være med å lete. Morgana forteller Melody at formelen ikke ville vare lenge og sier at hun kan gjøre det med Tritons fork. Melody drar ut på en lang reise og møter to nye venner, en pingvin og en hvalross. Hun finner forken i havpalasset og bringer det tilbake. Kong Triton og Ariel finner ut at Melody har vært der og følger etter. Tilbake i Morganas rede finner Ariel og Melody hverandre som havfruer og at Ariel har holdt alt hemmelig. Sjokkert gir Melody forken til Morgana, men blir innestengt under isen med liten tid igjen. Morgana gjør seg selv til dronning og beordrer alle til å knele. Men Melody greier å redde dagen og Morgana blir for alltid fryst fast på havets bunn. Tilslutt får Melody et valgt av Kong Triton, sin bestefar, at hun kan enten bli med ham til Atlantica eller gå tilbake til et liv på land. Men i stedet velger Melody å ødelegge muren så alle kan være sammen.

Opprinnelige stemmer[rediger | rediger kilde]

Norske stemmer[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Video-x-generic.svgDenne filmrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.