Clancy Brown

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Clancy Brown
FødtClarence John Brown III
5. jan. 1959[1][2]Rediger på Wikidata (65 år)
Urbana
BeskjeftigelseFjernsynsskuespiller, filmskuespiller, skuespiller, stemmeskuespiller, produsent, filmprodusent, gründer, forretningsdrivende, investor Rediger på Wikidata
Utdannet vedNorthwestern University
Northwestern University School of Communication
St. Albans School
FarBud Brown
NasjonalitetUSA

Clancy Brown (født 5. januar 1959 i Urbana, Ohio) er en amerikansk skuespiller.

Brown er kjent for sin langvarige rolle som Herr Krabbe på TV-serien Svampebob Firkant, for rollen som Byron Hadley i den prisbelønte filmen The Shawshank Redemption, som figuren Justin Crowe i HBOs kritikerroste TV-serie Carnivale, som sersjant Zim i Starship Troopers, samt for rollen som Kurgan i Highlander. Han var Lex Luthor i Superman: The Animated Series. Han var også stemmen til Doctor Neo Cortex i Crash Bandicoot-serien fra Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back (1997) til Crash Nitro Kart (2003).

Brown ble uteksaminert fra St. Albans School i Washington, DC. Han ble tildelt et stipend til Northwestern University, hvor han ble medlem av Sigma Chi Fraternity. Han ble inspirert til å bli skuespiller av en nabo, som introduserte ham til Shakespeares verker. Brown spilte i flere uavhengige filmer, blant annet i The Burrowers fra 2008, som ble vist på Toronto Film Festival samme år og utgitt i USADVD i april 2009. Han fikk en rolle i TV-serien The Mandalorian lagt til Star Wars-universet, som hadde premiere i 2015. Han spilte også i The Punisher som hadde premiere i USA på strømme-tjenesten Netflix i november 2017.

Filmografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 9. april 2014[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Social Networks and Archival Context, SNAC Ark-ID w6s4702w, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]