Clancy Brown

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Clancy Brown
FødtClarence John Brown III
5. jan. 1959[1][2]Rediger på Wikidata (65 år)
Urbana
BeskjeftigelseFjernsynsskuespiller, filmskuespiller, skuespiller, stemmeskuespiller, produsent, filmprodusent, gründer, forretningsdrivende, investor Rediger på Wikidata
Utdannet vedNorthwestern University
Northwestern University School of Communication
St. Albans School
FarBud Brown
NasjonalitetUSA

Clancy Brown (født 5. januar 1959 i Urbana, Ohio) er en amerikansk skuespiller.

Brown er kjent for hans langvarige rolle på TV-serien Spongebob Squarepants, for rollen som Byron Hadley i den prisbelønte filmen The Shawshank Redemption, som figuren Justin Crowe i HBOs kritikerroste TV-serie Carnivale, som sersjant Zim i Starship Troopers, samt for hans rolle som Kurgan i Highlander. Han var Lex Luthor i Superman: The Animated Series.

Brown ble uteksaminert fra St. Albans School i Washington, DC. Han ble tildelt et stipend til Northwestern University, hvor han ble medlem av Sigma Chi Fraternity. Han ble inspirert til å bli skuespiller av en nabo, som viste ham Shakespeares verker. Brown spilte i flere uavhengige filmer, blant annet i The Burrowers fra 2008, som ble vist frem på Toronto Film Festival samme året, og som ble utgitt i USADVD i april 2009. Han fikk en rolle i TV-serien The Mandalorian lagt til Star Wars-universet, som hadde premiere i 2015. Han spilte også i The Punisher på strømme-tjenesten Netflix som hadde premiere i USA i november 2017.

Filmografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 9. april 2014[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Social Networks and Archival Context, SNAC Ark-ID w6s4702w, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]