Deltarune

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Deltarune
Deltarune
UtviklerToby Fox
UtgiverToby Fox og 8-4
DistributørNintendo eShop og PlayStation Store
KomponistToby Fox
SpillmotorGameMaker: Studio
PlattformMicrosoft Windows, macOS, Nintendo Switch og PlayStation 4
Utgivelse31. oktober 2018 (Microsoft Windows, macOS),[1] 28. februar 2019 (Nintendo Switch, PlayStation 4)[2]
GenreVideorollespill
ModusEnspiller[2]

Deltarune er et videorollespill utviklet av Toby Fox. Spilleren kontrollerer et menneske, Kris, i en verden hvor monstre lever på overflatan av Jorden. Kris og en klassekompis, Susie, faller fra Jorden til et sted kjent som «Dark World» hvor de møter Ralsei, som informerer dem om at de er helter som er ment å gjenopprette balansen i verdenen.

Spilleren navigerer, hovedsakelig gjennom kampsystemet, gjennom forskjellige typer «bullet hell»-angrep fra fiender. Kampene i spillet kan avgjøres fredelig eller gjennom vold. Første kapittel ble utgitt gratis den 31. oktober 2018 til Microsoft Windows og macOS,[3] og den 28. februar 2019 til Nintendo Switch og PlayStation 4. Grafikken i spillet har fellestrekk med japanske rollespill som Earthbound, Mario & Luigi: Superstar Saga og Chrono Trigger.

Deltarune er en spin-off av Fox' forrige spill, Undertale (som Deltarune er et anagram av), men handlingen foregår ikke i samme verden ifølge Fox. Et andre kapittel er planlagt, men lanseringsdato er foreløpig uannonsert.[4]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]