Camp Lazlo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Camp Lazlo
Generell informasjon
SjangerAnimasjon / Komedie / Eventyr / Barn
Prod.landAmerikansk
Sesonger5
Episoder61 (liste)
Lengde22 (per episode)
SpråkNorsk
Foran kamera
Stemmer avCarlos Alazraqui
MedvirkendeKim Fangen
Christoffer Staib
Erik Skøld
Bak kamera
Skaper(e)Joe Murray
TittelmusikkAndy Paley, Takanori Arisawa, Kōhei Tanaka, Toshihiko Sahashi
MusikkAndy Paley, Takanori Arisawa, Toshihiko Takahashi, Kōhei Tanaka
Prod.selskapCartoon Network Studios, Toei Animation, Fuji Television
Sending
Periode6. januar 200627. mars 2008
TV-kanalCartoon Network
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Camp Lazlo er en amerikansk animasjonsserie skapt av Joe Murray. Den etterfugte hans avsluttede serie Rockos moderne liv. Interessant nok sendes Rockos moderne livNickelodeon, mens Camp Lazlo sendes på Cartoon Network. Den dubbede pilotepisoden ble sendt 6. januar 2006, og for øyeblikket sendes første, andre, tredje, fjerde og femte sesong i Norge. I Norge ble serien sendt på TV3 fra 2006 og senere på Cartoon Network og Boomerang

Handling[rediger | rediger kilde]

Den mest forklarende strofen må være den innledende sangen: «Hør etter speidere, hør etter speidere, det er tid for Camp Lazlo. To små speidere fikk en venn, og navnet hans var Lazlo. L-A-Z-L-O, L-A-Z-L-O, L-A-Z-L-O, og navnet hans var Lazlo. Så dro alle tre på leir, og snudde den på hodet. L-A-Z-L-O, L-A-Z-L-O, L-A-Z-L-O, og navnet hans var Lazlo». Handlingen utspiller seg hos bønnespeiderne (kun gutter) i Kidneyleiren og den nærmeste byen «Stikkestad». Lazlo er en ape, som omflankes av vennene Raj, en elefant og Clam, et neshorn. De driver som oftest speiderføreren Algonquin C. Lumpus (i serien bare kalt Lumpus) og hans assistent Slinkman til vanvidd. Lazlo, Raj og Clam bor i Gélehytta. Nærmeste nabo til bønnespeiderne er ekornspeiderne (kun jenter) under ledelse av speiderleder Jane Doe som holder til på Eikenøttsletten.

Figurer[rediger | rediger kilde]

  • Lazlo

Lazlo er en orange ape med den største fantasien i hele leiren. Når han leker henger som oftest Raj og Clam med. Et eksempel er «Ingentingklubben» hvor Lazlo blir utestengt av den «kuleste» klubben (som alle tror fram til det viser seg at det er «Anti-Lazlo-Klubben»). Imens har Lazlo laget en egen klubb hvor alt, også maten er lek. Likevel følger alle med. Han viser ikke tegn til forelskelse (Patsy er forelsket i ham), foruten i «Det er ingen piknik» hvor han alene i konglesittingkonkurransen virker synlig forelsket i nettopp Patsy.

  • Raj

Raj er en indisk elefant med indisk aksent som bor sammen med Lazlo og Clam i Geléhytta. Raj er den mest forsiktige av de tre. I «Marshmallow Jones» får vi vite at Raj er en «marshmallowmann» fordi han elsker marshmallows. Han brukte også regulering.

  • Clam

Clam er et albino-pygmé-neshorn som er ekstremt fåmælt. Som oftest sier han kun bruddstykker som enkle ord eller en kort setning. Han er den mest effektfulle av de tre. Stemmen hans er mørkere enn de andres. Han er også et «geni», som vist i «Vidunderspeideren Clam».

  • Speiderleder Algonquin C. Lumpus

Lumpus er en egoistisk og grådig elg som egentlig hadde lyst til å bli general, men som ble speiderleder. Dermed må han bli på Kidneyleiren hele året rundt. Han vil gjøre alt for å komme seg vekk. Dette vises i episoden «Vidunderspeideren Clam», hvor Lumpus finner ut at en av speiderne er et geni. Han ser dette som en sjanse til «å komme bort fra dette hølet» som han selv sier. Assistenten hans er Slinkman.

  • Slinkman

Slinkman er en banansnegle helt uten ryggrad. Han er den lydige, oppriktige speiderlederens assistent. I «Racerkjør» sier Lumpus: «Skaff deg en hobby, Slinkman». Slinkman svarer da: «Tenk for at jeg har en hobby». Han setter seg så ned og simulerer racerbilkjøring mens han leser racerbilblader.

  • Edward

Edward er et nebbdyr som hater Lazlo. I «Ingentingklubben» lager han klubben «Anti-Lazlo-Klubben» hvor alle «hater» Lazlo. Det er også han som trekker ned buksene på alle i leiren i «Ned med buksene». Dessuten er han den yngste speideren i leiren som ble avslørt i «Filmkveld».

  • Samson

Samson, også skrevet Sampson, er et overfølsomt marsvin som har en «meget følsom nese». Han er veldig ryddig og hater alt som er skittent. Samson er også en ivrig merkebytter, som vist i «Ned med buksene».

  • Patsy Smiles

Patsy er en mungo som holder til sammen med Nina og Gretchen på Eikenøttsletten. Hun er forelsket i Lazlo uten at Lazlo er spesielt kjærlighetsfull tilbake. I «Slangeøye» får vi vite at hun er en dårlig slangejeger til forskjell fra mungoenes natur.

I tillegg finnes en rekke bifigurer, blant andre: Kokken McMüsli (geit), Kommandant Hoo Haa (bøffel), Dave og Ping Pong (lomer), Chip og Skip (gjødselbiller), Nina (sjiraff), Gretchen (alligator), Jane Doe (hjort, speiderleder hos ekornspeiderne), Frøken Mucus (ku), Lemmings (lemen), Milt (flodhest), Harrold (hvalross), Chuck (gris), Norman (geit) og Gordon (bjørn).

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]