Båsmo & Ytteren Skolekorps

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Båsmo & Ytteren Skolekorps
{{{navn}}}
TilhørighetYtteren skole, Rana
Stiftet1958
DirigentRagnar Meidell
StyrelederFreddie Teigland
Medlemmerca. 35
KorpstypeJanitsjar
ØvelsestedYtteren Skole, mandager
Nettstedbogy-skolekorps.no

Båsmo & Ytteren Skolekorps er et skolekorps fra Mo i Rana. Korpset er et janitsjarkorps og består av barn og unge fra bydelene Båsmoen, Ytteren, Alteren og Selfors. Tidligere tok korpset bare inn medlemmer fra bydelene Båsmo og Ytteren, men i 2020 bestemte de seg for å være åpen for nye medlemmer for hele nordsida av Ranfjorden, som også gjaldt Selfors. Noen medlemmer kommer også fra Gruben.

Korpset har tilhørighet ved Ytteren barneskole og Båsmo barneskole. Korpset har øvinger hver mandag på Ytteren skole. Korpset har også brukt å reise på lengre turer, som for eksempel har gått til Lycksele, Bornholm, Ålborg, Italia og England. Skolekorpset skal reise til Scarborough i Skottland i juni 2023.

17. mai bruker korpset å spille i barnetogene på Båsmo, Ytteren og Selfors.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Båsmo & Ytteren Skolekorps på Bornholm i 2019.

Korpset ble opprettet 29. november 1958 som Båsmo & Ytteren Skolekorps, men fra 1966 til 2006 var korpset to separate korps, Båsmoen Skolekorps, og Ytteren Skolekorps. Korpsene ble slått sammen 19. april 2006, og er dermed en videreføring av virksomheten til tidligere Båsmoen skolekorps og tidligere Ytteren skolekorps. Korpset ble ved starten, tilsluttet Norges Musikkorps Forbund, med tilhørighet NMF Nord-Norge.



Havmannen Korpsfestival[rediger | rediger kilde]

Dirigent Ragnar Meidell dirigerer 500 musikere under Havmannen Korpsfestival.

I 2019 arrangerte Båsmo & Ytteren Skolekorps Havmannen Korpsfestival. 14-16. juni ble tolv korps samlet i Mo sentrum. Korps fra Trondheim i sør til Tromsø i nord hadde tatt turen til Mo i Rana for å spille og fylle byen med musikk.

Besetning[rediger | rediger kilde]

Båsmo & Ytteren Skolekorps hadde i perioden 2021/2022 følgende besetning:

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]